Turnigy 9x 2.4GHz - problémy se spárováním s příjímačem

Vše o TURNIGY 9X. Programování, úpravy HW i SW této vysílačky
Zpráva
Autor
-Tomino-

Turnigy 9x 2.4GHz - problémy se spárováním s příjímačem

#1 Příspěvek od -Tomino- »

Dobrý den všem, přišla mi z Hobbycity vysílačka Turnigy 9x (2.4GHz). Zřejmě nebyl sparovaný příjímač s vysílačkou (serva nereagovala na příkazy z vysílačky). Takže jsem se to snažil spárovat ale asi dělám něco pořád špatně. Četl jsem, že v příjímači by měla svítit červená ledka - mně tam při zapojení baterky a "bindu" nic nesvítí. Při připojení baterek k příjmáči servo cukne ale to je vše. Máte s tím někdo zkušenosti?
Tomnick

#2 Příspěvek od Tomnick »

Jestli si to dobře pamatuju, tak postup je následující: Zapneš vysílačku, se všemi spínači v neutrální poloze - nahoře, na vysílači se vzadu rozbliká a rozpípá modul, na přijímači dáš propojovací bind mezi 1 a 3 do zdířek se signálem a připojíš kamkoliv do přijímače baterku. Přijímač se rozbilká červeně, zahýbeš na vysílači páčkama, modul uděla dlouhé píp a na přijímači se rozsvítí zelená dioda => spárováno.
Takhle to je u assanu.
-Tomino-

#3 Příspěvek od -Tomino- »

Ja mám modul i přijímač od Turnigy. Při zapojení bindu mezi 1 a 3 a poté zapojení baterek do přijímače začne přijímač už červeně blikat :D potom držim na modulu tlačitko - Bind range test, zapnu vysílačku a přijímač už svítí červeně nepřetržitě, ale potom nevím co dál... :(
Tomnick

#4 Příspěvek od Tomnick »

Tak to nevím, na assanu na modulu žádný "Bind range test" tlačítko není. Tak k tomu byl snad nějaký návod ne? Co si ho třeba přečíst? Ale jestli tě pípá jak modul a bliká, a zároveň bliká i přijímač, zkus jen zakvedlat páčkama.
-Tomino-

#5 Příspěvek od -Tomino- »

Bohužel návod jsem nedostal...Na modulu nic nesvítí, jenom na přijímači...
jeniik92

#6 Příspěvek od jeniik92 »

Ahoj zrovna mi včera taky přišla chvíli mi to taky nešlo ale zkusil jsem jen přehodit ten konektor co ti jde od regulátoru(jakoby těma "plíškama" směrem nahoru) a funguje to bez problému. Jinak návod se k tomu nedostává
Tomnick

#7 Příspěvek od Tomnick »

Tak to je logické, že neobrátím napájení. Jinak by mu to ani nesvítilo.
jeniik92

#8 Příspěvek od jeniik92 »

sory nevšim sem si že psal,že mu to svítí :oops:
-Tomino-

#9 Příspěvek od -Tomino- »

Jo už svítí...Baterky plíškem nahoru v zdířce bind a bind ve zdířce bat (četl jsem že je jedno kam se to zapojí z Diskuze na HB) první bind potom baterky, přijímač začne blikat, zapnu vysílačku držím tlačítko a přijímač svítí...potom zapojím servo stejně jako baterku těma plíškama směrem nahoru a servo cukne ale to je vše...co mám udělat potom co přestane přijímač blikat?
Tomnick

#10 Příspěvek od Tomnick »

Jestli už to máš spárovaný, jak píšeš, že přijímač už potom jen svítí - asi zeleně tedy, tak odpojíš bind kablík a normálně si zapojíš serva. Jen pořád nechápu to Vaše plíškem nahoru, proto ti přikládám link, co který kablík je:
http://img189.imageshack.us/img189/4175/servak.jpg
Na přijímači to bude určitě označené, kde je +,- a signál. A to že cukne servo při připojení napájení je celkem normální, ale pak má taky reagovat na kvedlání páčkama.
-Tomino-

#11 Příspěvek od -Tomino- »

No, přijímač přestane blikat červeně, ale pořád svítí červeně...Ve zdířkach ma být signál nahoře, takže zapojeno to mám snad dobře...Odpojím bind a když pohnu páčkama tak servo nereaguje...nevím jestli není chyba v nastavení vysílačky (PPM)...jinak nic jiného v čem to může být, mě nenapadá.
Drondys

Re: Turnigy 9x 2.4GHz - problémy se spárováním s příjímačem

#12 Příspěvek od Drondys »

-Tomino- píše:Dobrý den všem, přišla mi z Hobbycity vysílačka Turnigy 9x (2.4GHz). Zřejmě nebyl sparovaný příjímač s vysílačkou (serva nereagovala na příkazy z vysílačky). Takže jsem se to snažil spárovat ale asi dělám něco pořád špatně. Četl jsem, že v příjímači by měla svítit červená ledka - mně tam při zapojení baterky a "bindu" nic nesvítí. Při připojení baterek k příjmáči servo cukne ale to je vše. Máte s tím někdo zkušenosti?

Ohledně párování se podívej na video, kde je uveden postup jak párovat.
http://www.youtube.com/user/richardmrazek?feature=mhum#p/a/u/0/CskzQlp9cBY
Ancistrus01
Kontaktovat uživatele:

Začátečník

#13 Příspěvek od Ancistrus01 »

Jsem začátečník a jeden modelář my doporučil koupit si letadlo Wing Dragon art-tech ale ARTF a napsal my ať si k tomu dokoupím RC soupravu Optic 6 ale ta je pro mě dost drahá a je 6-kanálová a tak sem popátral po webu a tašel soupravu Turnigy 9x která je mnohem levnější a nevím zda-li si koupit: Dragona RTF nebo ARTF s Optic nebo ARTF s Turnigy 9x V2 poraďte. (Jsem úplný začátečník)
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od RiMr »

Víš, Optica ti každý v pohodě poradí. T9x si hned tak každý na triko nevezme. Co když zrovna tvoje bude mít problémy a ty (obzvláště jako začátečník) to budeš ztěžka řešit a toho rádce pak prokleješ...?

Nezbude ti než trochu studovat a rozhodnout se sám. Informací je k T9x na webu neúrekom.

Miochodem, divili byste se, kolik mi pořád chodí dotazů na "fatal switch error"... Tak dva - tři týdně...

Ale každý se dušuje že hledal ale nenašel... :)
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od Ancistrus01 »

Moc.děkuju právěže jsem pátral a zdá se my že je T9x celkem slušná vysílačka, já se ještě někde zeptám.

A teď mě napadlo jde tříkanálový model zapojit do vícekanálového příjímače?
Děkuji
Odpovědět

Zpět na „Turnigy T9x“