Vrtulnik vhodny pro pridelani kamery
Vrtulnik vhodny pro pridelani kamery
Prosim Vas o radu.
Hledam vhodny vrtulnik pro pridelani kamery ktera ma 300g. Ted mam na uceni Walkeru 4, je to velice nestabilni a malej vrtulnik. Nejde me vubec o 3D akrobacii, ale o velice hladky stabilni let.
Taky nemam jasno zda je lepsi elektro nebo spalovaci. Dik za pomoc vsem profikum.
Kazdopadne po nekolika hodinach stravenych u netu jsem zjistil, ze velice vhodny stroj je T-REX 600 nebo 700
a zase nevim zda elektricky pohon nebo spalovaci??
Hledam vhodny vrtulnik pro pridelani kamery ktera ma 300g. Ted mam na uceni Walkeru 4, je to velice nestabilni a malej vrtulnik. Nejde me vubec o 3D akrobacii, ale o velice hladky stabilni let.
Taky nemam jasno zda je lepsi elektro nebo spalovaci. Dik za pomoc vsem profikum.
Kazdopadne po nekolika hodinach stravenych u netu jsem zjistil, ze velice vhodny stroj je T-REX 600 nebo 700
Re: Vrtulnik vhodny pro pridelani kamery
ladavalek píše:Prosim Vas o radu.
Neni levnejsi poridit mensi kameru ? Treba na HC maji malou klicenkovou kamerku za $15 http://hobbyking.com/hobbyking/store/uh ... duct=11867 .. Jinde bez SD karty se da najit i za $5 apod. Ma docela dobre rozliseni a pri padu vas nic trapit nebude
Pokud mate ale nejakou kvalitnejsi, tak bych rekl ze by ji zvedl vpohode i trex 500, ale pochopitelne cim vetsi tim min se budou namahat baterky/motor.
Spirit System
- radek.domin
Pomohlo by kdybys napsal jakej máš rozpočet. Přecejenom 700ka v elektrice už je opravdu hodně drahej stroj.
S ohledem na vibrace bude určitě vhodnější elektropohon.
Pokud ta kamera bude mít opravdu jenom 300g, tak by ho možná uvezla i 450tka. Pokud ne tak 500ka určitě. A s cenou se pak dostáváš úplně někam jinam.
To že by 450tka mohla stažit soudím podle toho, že někdo jí lítá okolo 700g a ta moje má víc jak 900. A pořád to lítá hodně slušně. Pokud bys postavil nějakou lehkou verzi, tak to určitě uveze.
S ohledem na vibrace bude určitě vhodnější elektropohon.
Pokud ta kamera bude mít opravdu jenom 300g, tak by ho možná uvezla i 450tka. Pokud ne tak 500ka určitě. A s cenou se pak dostáváš úplně někam jinam.
To že by 450tka mohla stažit soudím podle toho, že někdo jí lítá okolo 700g a ta moje má víc jak 900. A pořád to lítá hodně slušně. Pokud bys postavil nějakou lehkou verzi, tak to určitě uveze.
Hlavně by tazatel měl vysvětlit, jestli chce takovou helinu primárně a pouze k natáčení, nebo jestli tam tu kameru chce dávat jen někdy.
Heliny přímo k natáčení stojí šílený prachy a jsou na benzín, neb pak vydržej ve vzduchu desítky minut. Nebo přichází v úvahu dvourotor coraxial, ten by klidně desítky minut taky vydržel.
No a na druhou stranu jsem pod trexem500 vozil 0,5kg kamera i s držákem, a žádný problém s tím trex500 neměl.
Heliny přímo k natáčení stojí šílený prachy a jsou na benzín, neb pak vydržej ve vzduchu desítky minut. Nebo přichází v úvahu dvourotor coraxial, ten by klidně desítky minut taky vydržel.
No a na druhou stranu jsem pod trexem500 vozil 0,5kg kamera i s držákem, a žádný problém s tím trex500 neměl.
Frsky X10S Carbon
Heliny od Mikada, fpv race koptéry a trochu F3K
Heliny od Mikada, fpv race koptéry a trochu F3K
DIky vsem za reakce, jasne ze je to i o penezich ale hlavne hledam spolehlivej stabilni stroj. Co jsem zjistil z fora tak cim vetsi tim lepsi. Kamera bude pozdeji profi, ted tam davam sunku za 11 tisic (ta ma jen 300g) profi pak bude 750g. Koaxial jsem zavrhnul protoze je nachylny na vitr a zadny velky jsem nenasel i kdyz to jsou nejvice stabilni stroje.
- radek.domin
Re: Vrtulnik vhodny pro pridelani kamery
ladavalek píše:Prosim Vas o radu.
Je otázka, jestli bys neměl lepší nějaký větroň a na něj kameru která dokáže točit v plném rozlišení rychlostí třeba 120 snímků za vteřinu a pak to přehrávat "normální" rychlostí.
Protože než se s vrtulníkem člověk naučí "hladký stabilní let" tak většinou uteče hodně vody (a vymění se hodně poškozených dílů)...
- Bizon
- Bydliště: Jižní Morava(Veseli n. M.); Praha 10 (Chodov-Kunratice)
Podle mně bude ideální vybavit helinu nějakým stabilizačním systémem. Umí to i Gyrobot 900, nebo jsou na to speciální krabičky jako Helicommand co snímají zemi pod sebou nebo horizont, a když pilot nesahá ná páčky tak podle toho udržují helinu ve visu. Takže se to chová jako koaxiál.
U nás to moc lidí nedělá, ale na zahraničních fórech je toho spousta, hledej pod heslem RC aerial photography.
U nás to moc lidí nedělá, ale na zahraničních fórech je toho spousta, hledej pod heslem RC aerial photography.
Bizon píše:Podle mně bude ideální vybavit helinu nějakým stabilizačním systémem. Umí to i Gyrobot 900, nebo jsou na to speciální krabičky jako Helicommand co snímají zemi pod sebou nebo horizont, a když pilot nesahá ná páčky tak podle toho udržují helinu ve visu. Takže se to chová jako koaxiál.
diky za tip, to je moc zajimave, pochopil jsem ze to bude dalsi elektronika k vrtulniku?
radek.domin píše:Tak znova:
Jaký je rozpočet?
Budeš to využívat jenom k natáčení?
Je to jenom pro závabu, nebo na tom chceš postavit business?
Jaký vybavení na tom vlastně chceš mít? Napíšeš že 300g, ale pak z tebe vypadne že to bude vlastně skoro 3x tolik.
1. rozpocet do 30000
2. jen k nataceni, na hrani mam jine
3. ted me zajima pro kameru 300g
- radek.domin
Já osobně bych ve tvojí situaci zvolil T-Rex 500. Relativně stabilní, relativně levný, 300g to unese tak že to na letu skoro ani nepoznáš.
A zbudou ti ještě peníze na nějakej ten chytrej stabilizační systém a na baterky s větší kapacitou tak, aby se ti prodloužila doba letu.
Navíc i bez toho stabilizačního systému se z toho dá udělat opravdu stabilní vrtulník. Částečně nastavením a částečně úpravou. Třeba težší pádla, polosouměrný listy a podobně.
A zbudou ti ještě peníze na nějakej ten chytrej stabilizační systém a na baterky s větší kapacitou tak, aby se ti prodloužila doba letu.
Navíc i bez toho stabilizačního systému se z toho dá udělat opravdu stabilní vrtulník. Částečně nastavením a částečně úpravou. Třeba težší pádla, polosouměrný listy a podobně.
- Bizon
- Bydliště: Jižní Morava(Veseli n. M.); Praha 10 (Chodov-Kunratice)
Jo, je to další elekronika, další krabička. Není sice zadara, ale do rozpočtu se myslím vejdeš. Tady je ilustrativní video na Helicommand: http://video.google.com/videoplay?docid ... 635827676#
Je tam vidět jak týpek pustí vysílač a helina visí dál sama, což je myslím přesně to co potřebuješ. Konkrétně těch helicommandů je několik verzí, a jedna z nich má v sobě bezpádlo, což by se ti asi hodilo protože heli vydrží o něco dýl ve vzduchu.
Je tam vidět jak týpek pustí vysílač a helina visí dál sama, což je myslím přesně to co potřebuješ. Konkrétně těch helicommandů je několik verzí, a jedna z nich má v sobě bezpádlo, což by se ti asi hodilo protože heli vydrží o něco dýl ve vzduchu.
- Vita_Valke
- Kontaktovat uživatele:
nebo vzít rovnou 600, hodně klesla cenou dolů a uneslo by to i časem víc
http://www.heliservis.eu/5000%7C.d.AKX0 ... combo.html
http://www.heliservis.eu/5000%7C.d.AKX0 ... combo.html
T-Rex 700E, Tarot 450 Pro, Blade mSR
EasyStar, Freeair-Mustang, Clik!
EasyStar, Freeair-Mustang, Clik!