Simulator - nevim mozna je to normalni a ja jsem uplnej kreten, ale proste mam pocit, ze jsem nekde neco spatne nastavil. I kdyz si nastavim vitr a vse ostatni na nula, v momente, kdy byt jenom prizvednu heli, utika do strany (a nekdy i dozadu), ale utika!!! To neni ze se sune, je to fofr jako prase. Na doporuceni po tel. jsem si pro zacatek vybral tu nejtezsi(vahove) co jsem nasel a je to porad jako spasena vosa. Jakmile se jenomdotknu packy, (vychylim tak o 1mm jenom to cvakne jak sepne nejaky kontakt), uz jsem v haji.... v lepsim pripade se heli rozebehne do toho smeru co jsem ji udal, ale zase rozebehne! V horsim se rovnou prevrati..... Opravdu ty pohyby jsou v mm... dokazal by me nekdo poradit prosim??? Mozna ze me napisete, ze je to normalni, ale potom nechapu, proc maji ty packy tak dlouhy krok??? Dekuju za pomoc a zdravim do cech Ch.
T-rex 450 Pro super combo - trochu jinak
- chevrolet.sc
T-rex 450 Pro super combo - trochu jinak
Zdravim panove, omlouvam se za nove vlakno, ale mam k tomu duvod. Jsem tak trochu extrem. Ziju na ostrove a opravdu, ale opravdu me tady nikdo pomoci nemuze. Jsem tu jedina heli.(Nepocitam-li ty opravdove). Cca pred tremy tydny jsem se dozvedel, jaky ze narozeninovy darek me prichystala moje pritelkyne a partnerka. Od te chvile poctive ctu a studuji Vas web a pokousim se nasat max. informaci, ale..... dnes jsem obdrzel kufr s "dareckem". Obsahoval jiz zminenou heli, vysilac Spektrum DX6i, simo Phoenix, spoustu nahradnich dilu(toho co udajne hned rozbiju, ze amych nemusel cekat) a potom jeste dalsi vybaveni ....nejaky zdroj, nabijecku.....vubec netusim jak to funguje, ale o tom pozdeji.... zatim jsem u toho sima. Tolik k predstaveni, jo jeste jsem zapomel dodat, ze jsem uplny novacek co se R/C modelu tyce. Ale to uz jste asi pochopili. Ok ta moje laska to udelala dobre, teda alespon myslim. Nechala Roxi smontovat u "Krtka" a ten ji nastavil i zaletal.(Dekuju krtku) Tak ze teoreticky mam vse. Prakticky jsem ale v haji. Dnes uz jsem telefonoval krtkovi nekolikrat a myslim, ze uz me nema moc rad....
musi mit ze mne hlavu jak napovedni boudu. Proto jsem se rozhodl oslovit Vas a pozadat o pomoc.
Simulator - nevim mozna je to normalni a ja jsem uplnej kreten, ale proste mam pocit, ze jsem nekde neco spatne nastavil. I kdyz si nastavim vitr a vse ostatni na nula, v momente, kdy byt jenom prizvednu heli, utika do strany (a nekdy i dozadu), ale utika!!! To neni ze se sune, je to fofr jako prase. Na doporuceni po tel. jsem si pro zacatek vybral tu nejtezsi(vahove) co jsem nasel a je to porad jako spasena vosa. Jakmile se jenomdotknu packy, (vychylim tak o 1mm jenom to cvakne jak sepne nejaky kontakt), uz jsem v haji.... v lepsim pripade se heli rozebehne do toho smeru co jsem ji udal, ale zase rozebehne! V horsim se rovnou prevrati..... Opravdu ty pohyby jsou v mm... dokazal by me nekdo poradit prosim??? Mozna ze me napisete, ze je to normalni, ale potom nechapu, proc maji ty packy tak dlouhy krok??? Dekuju za pomoc a zdravim do cech Ch.
- chevrolet.sc
- pkotatko
- Kontaktovat uživatele:
Omlouvám se, jen mi to nedalo....
Mrkni do editace/nastavení vysílače. Tam ti jednotlivé ovládané kanály musí chodit v plném rozsahu dráhy a korespondovat s kniply. Pokud ne, nejspíš to zkus znovu zkalibrovat. On ten tvůj dotaz je dost neštastně formulován. Není zřejmé jestli je to opravdu problém se simem a nebo s rukama. Helina ( teda jednorotor ) má pořád snahu někam zdrhat. Letadla se chovají normálně ? Pokud ano, problém zřejmě nebude v simu.
Mrkni do editace/nastavení vysílače. Tam ti jednotlivé ovládané kanály musí chodit v plném rozsahu dráhy a korespondovat s kniply. Pokud ne, nejspíš to zkus znovu zkalibrovat. On ten tvůj dotaz je dost neštastně formulován. Není zřejmé jestli je to opravdu problém se simem a nebo s rukama. Helina ( teda jednorotor ) má pořád snahu někam zdrhat. Letadla se chovají normálně ? Pokud ano, problém zřejmě nebude v simu.
Bell 206, Mi-8, nejaka letadla, Jeti DS-16
- radek.domin
A nemuže mít spatne nastavenou treba cykliku na tom simu? Dával jsem tu odkaz, treba to trosku pomuze.. je to na jinej sim, ale ta dx6tka by mela bejt stejne .. doufám
http://www.ironcreek.net/dx6i/ když mám omylem nastavený jiný model (než ten pro sim) v dx6tce a chci letat na simu tak se to chová podobne.. Pak jeste rozlišení jestli užít vysílačku a její nastavení hardware(dx6i) nebo software (ve Phoenix)..
pkotatko píše:Phoenix při nastavování nového vysílače si vyžádá kalibraci, ale třeba se nepovedla dobře.
jj přesně tak já to zkalibroval asi až na potřetí pak to bylo OK
musíš si stim drobet pohrát a hlavně nepospíchej - má to "svojí logiku" ale jde to - když se to povedlo i mě
PS: DX6tka by měla bejt v pfííínixovy jako by přednastavená tak jen zkalibrovat - v simulátoru nastavit vysílač pouze heli u others nechat aktivní jen kanál plynu a všechno ostatní vypnout
NEBE - PEKLO - RÁJ (...prej zlatá prostřední cesta
...)
T-rex 500 CF-> po ráně ->GF
AURORA 9
easy copter XS metal (na domácí acro)
T-rex 500 CF-> po ráně ->GF
AURORA 9
easy copter XS metal (na domácí acro)
Vše se dá nastavit, radit takhle na dálku je dost o ničem, dej si nastavení transmitter a zkoušej měnit hodnoty a zkus co to dělá, a to že heli nepostojí to je normální, není to autíčko, musí se řídit.
Gaui200,Tarot450ProFBL,MinititanV2,TRex500,Raptor50,TZ-V2 Frenzy,TRex700,FutabaT-10C+nějaký letadla
Ja ti predevsim gratuluju k pritelkyni
Kdysi jsem se tu kdysi zminil, ze moji prvni helinku jsem dostal od manzelky letos na vanoce a ze tajne zde na RCmanii sehnala veskere info a objednala kvalitni koaxialek , tak u vetsiny kolegu rcmaniaku se objevila neskryvana zavist
Ale kdyz ctu, jak bezvadne se pripravila tvoje pritelkyne a jak bezvadne vybrala veskery komponenty vcetne zaletu, tak civim i ja.
Co se tyce zacatku, jak treninku na simu tak i pochopeni nastaveni heli, dobijeni baterek atd. tak ti nekdo rad poradi odsud popripade ti doporucuju www.helifreak.com tam mas informaci jeste 100x vic.
Dost pomuzou i videa z youtube.
Tak makej at ma z tebe pritelkyne radost.... jak na ten napad vubec prisla? Nahoda, nebo jsi nekdy rekl, ze se ti to libi? Fakt pecka!
Kdysi jsem se tu kdysi zminil, ze moji prvni helinku jsem dostal od manzelky letos na vanoce a ze tajne zde na RCmanii sehnala veskere info a objednala kvalitni koaxialek , tak u vetsiny kolegu rcmaniaku se objevila neskryvana zavist
Ale kdyz ctu, jak bezvadne se pripravila tvoje pritelkyne a jak bezvadne vybrala veskery komponenty vcetne zaletu, tak civim i ja.
Co se tyce zacatku, jak treninku na simu tak i pochopeni nastaveni heli, dobijeni baterek atd. tak ti nekdo rad poradi odsud popripade ti doporucuju www.helifreak.com tam mas informaci jeste 100x vic.
Tak makej at ma z tebe pritelkyne radost.... jak na ten napad vubec prisla? Nahoda, nebo jsi nekdy rekl, ze se ti to libi? Fakt pecka!
Já teda kalibruju v režimu vysílače "ACRO" (letadlo) aby se mi nepletl kanál plynu do kanálu kolektivu.
Totiž člověk musí nejdřív pochopit, že vysílač má kanály, pak zjistit co kterej kanál řídí a nakonec najít propojení jednotlivých kanálů , tak jak lezou z vysílače, aby je i správně chápal phoenix. Vysvětlit mu nulovou polohu a polohy maxima i minima a smysl (revers) na každým kanálu zvlášť. Opravdový RC vrtulníky nikdy nebyly ani nejsou Plug and play hračky.
Totiž člověk musí nejdřív pochopit, že vysílač má kanály, pak zjistit co kterej kanál řídí a nakonec najít propojení jednotlivých kanálů , tak jak lezou z vysílače, aby je i správně chápal phoenix. Vysvětlit mu nulovou polohu a polohy maxima i minima a smysl (revers) na každým kanálu zvlášť. Opravdový RC vrtulníky nikdy nebyly ani nejsou Plug and play hračky.
Frsky X10S Carbon
Heliny od Mikada, fpv race koptéry a trochu F3K
Heliny od Mikada, fpv race koptéry a trochu F3K
- chevrolet.sc
Zdravim a dekuju vsem za reakce a rady. Vzhledem k tomu, ze se stale jeste ucim, moc nerozumim nekterym pojmum... nicmene, model 1 na radiu mam nastavenej a zaletanej na heli, model dva - mam simo a to me zlobi a dnes jsem ulozil model tri a s tim si hraju. Pokousim se nastavit vysilac dle vasich rad a odkazu.... jinak jsem zjistil, ze na simu se da nastavit rychlost simulace a to pouzivam jako berlicku na modelu dve. Problem s kratouckou vychylkou packy to sice neodstrani, ale alespon mam cas ukladat si do hlavy cim, proc a hlavne jak packovat. Je to takove simo siditko....
.
A jak psal 1ondra9 hraju si a pokousim se nalezt ten system.... (na model3).... Diky a zdravim do Cech Ch.
A jak psal 1ondra9 hraju si a pokousim se nalezt ten system.... (na model3).... Diky a zdravim do Cech Ch.
- chevrolet.sc
psena píše:Ja ti predevsim gratuluju k pritelkyni![]()
![]()
Kdysi jsem se tu kdysi zminil, ze moji prvni helinku jsem dostal od manzelky letos na vanoce a ze tajne zde na RCmanii sehnala veskere info a objednala kvalitni koaxialek , tak u vetsiny kolegu rcmaniaku se objevila neskryvana zavist![]()
To : psena
Jednou jsme ti takhle kupovali vanocni darky, ...x let pred a akorat vylezly takove ty cinske koaxialky... a ja se u toho zasekl a cucel. Asi jsem nejak zmlknul nebo co.... a najednou ta moje laska povida, "ty to chces vid?" a ja na to ne, ja to v podstate nutne porebuji.... a tak jsem ho mel.
Letos zacala obchodovat s jednim panem, co R/C modely dela (ale letadla) a tak se s nim radila co a jak pro me a co je vhodne na ostrov (nemame tady letiste a ani moc volneho placu, je to sama palma) a on ze asi nejlepsi bude heli. Tak zavolal krtka, ten doporucil jakou a uz to jelo.....