Něco do dílny

Pracovní postupy, technologie, finty, grify, nástroje, poznatky jak co nejlépe něco vyrobit, opravit a tak podobně.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Bradbury
Kontaktovat uživatele:

Něco do dílny

#1 Příspěvek od Bradbury »

Pěkná souprava a myslím za slušný peníz:
http://www.uni-max.cz/sada-vyrezavacich-noziku-34-ks/d/

Je tam toho zajímavého víc, třeba el. rozvaděče za pusu a slušné
KARE

#2 Příspěvek od KARE »

Jestli se vyrovná kvalitě Excelu,tak to nemusí být špatný. :wink:
maroslong
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od maroslong »

Vyzerá to fakt pekne a nechcem to ohovoriť keď to nemám, ale podľa mňa je nemožné, aby za také smiešne peniaze boli tie nože z kvalitného materiálu. Sám som po skúšaní kadečoho skončil pri nožoch Olfa a som spokojný.

Ak ma niekto vyvedie z omylu budem len rád. :!:
Beep
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Beep »

o exelu nemůže být ani řeči, mám to doma, řekl bych že kvalita odpovídá ceně, nože jsou plechové, rukojeti plast a upnutí není úplně vycentrované atd.......
Gaui200,Tarot450ProFBL,MinititanV2,TRex500,Raptor50,TZ-V2 Frenzy,TRex700,FutabaT-10C+nějaký letadla
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Nakadah »

Aby ty cepelky nebyly stejna super kvalita jako z Hobbycity :D uchtivil sem se na ne. Ale staci parkrat riznout do balzy a jsou tupe. A kdyz koupim cepelky u Zida (SCZ), tak vydrzi mnohem dele. Na vsem setrit nebude ta spravna cesta. Nak
Dejfak
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Dejfak »

To já zas koukám po nějakém malém soustru, na občasné kutění a docela mě zaujalo toto http://www.uni-max.cz/kombinovany-soust ... 25-mini/d/
Ale ta cena :cry:
Nevíte o něčem podobném? Třeba jen o soustruhu na kov nějaký slušný, stojanovku mám tak je to asi zbytečné.
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....
Gormen
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Gormen »

taky uvažuju o nějakém soustruhu,ale takové malé prcátka se mi nelíbí,zalté soustruhy c nám dala matička RUS, ty byly sakra mašiny, ale eště pořád stojí kolem 30-50 k Kč
->MX 16s<-Piper J-3 CUB , Kawasaki Ki-61, motorový větroň Primera, AXN Floater-Jet, Mitschubischi A6M2 1:12 ve výstavbě
Lada B
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Lada B »

Podobný nože mám někde v garáži od nějaký pumpy z košíku ,,vše za 99,-" Jedna rukojeť rupla na balse 3mm po druhým řezu, druhá vydržela víc, ale čepelky, jsou zajímavé, ale to asi všechno.
Skyvan 170cm, Čmelák, Learjet 45, Airbus 320 ve stavbě, C-160 Transal, DCH-8 v úpravách, F-16 Falcon
JMalik

#9 Příspěvek od JMalik »

Řežu a brousím Proxonem, koupil jsen si pár těchle věcí a vyhodil to. První použitelná frézka s diamantem je za cca 800-, řezný kotouč za 50,- vrtáky tak 100,-/ks.
Pokud s tím chceš opravdu pracovat.
MakoBear
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od MakoBear »

V Unimaxu jsem uz neco utratil za naradi do dilny a na rovinu - cena odpovida kvalite. Vyhoda Unimaxu je hlavne ze tam koupite to co v hobbymarketu nesezenete . Co je levne - je i tak kvalitni . Excel od toho rozhodne necekejte .
Skoky
Kontaktovat uživatele:

Re: Něco do dílny

#11 Příspěvek od Skoky »

Bradbury píše:Pěkná souprava a myslím za slušný peníz:

Pokud chceš řezat balsu tak investuj do kvalitních nožů.. neoplatí se šetřit . koupíš šmejd a za týden koupíš profi... tzn dvojí investice. :!:
tuto sadu sem dostal od dealera od Bernera při velkém nákupu.
nože používám pouze na polystyren nebo EPP , depron atd NE balsu
a i tak musím sem tam přibrousit na jemném brusném kamínku.

JE TO BLATO... NEBRAT :roll:
Dnes modelář, zítra letec ...
SPECTRUM DX7i
Mustang P51-D (elektro),Tiger Trainer 40 (8.5ccm),MX2 2,3m(DLE 55)
létáme v:
Bánov(asfalt), Rudice(tráva), Šumice (vlastní let.-tráva) www.rajce.net/f289163003
lubo1
Kontaktovat uživatele:

Re: Něco do dílny

#12 Příspěvek od lubo1 »

Bradbury píše:Pěkná souprava a myslím za slušný peníz:

Ak chceš sktočne niečo stavať , tak si kúp Olfu. Je to náradie pre profíkov, čo s tým režú celú šichtu a podľa toho je to vyrobené.... Ak nemáš v okolí predajňu Olfy, skoč do neakej reklamky, tam ti to objednajú.... Ak už budeš vyberať, treba kúpuť ten nôž neaký hrubší a pogumovaný. Tie tenké vyzerajú dobre, ale ťažko sa ovládajú v reze - tie hrubšie sa lepšie drža. No a samozrejme treba aby to malo pogumovaný povrch.... Ja osobne najradšej režem s typom A-2.
http://www.naradionline.cz/zbozi/olfa-j ... --a-2.html
Ono to vyzerá draho, ale ten nôž máš na celý život - nevidiím spôsob ako ho poškodiť.
Čo sa týka čepelí - treba si uvedomiť, že jedna čepeľ od Olfy ti vydrží dlhšie ako celý balík od Ťenov a práce je s tým ďaleko lepšia....
Toto je vlastná skúsenosť a nie vplyv reklamy.
Beep
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od Beep »

JJ, souhlas naprostý, koupil jsem si náhradní lámací nože (ty úzké) za 87Kč a bylo na nich Mada in Japan a potvrzuji že se kvalitou nedaj srovnávat z nožema za 15Kč od čangů, vydrží několikanásobně víc a pracovat s ostrým nářadím je fakt radost. Bohužel najít obchod kde mají kvalitu je dnes problém.
Gaui200,Tarot450ProFBL,MinititanV2,TRex500,Raptor50,TZ-V2 Frenzy,TRex700,FutabaT-10C+nějaký letadla
lubo1
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od lubo1 »

Beep píše:JJ, souhlas naprostý, koupil jsem si náhradní lámací nože (ty úzké) za 87Kč a bylo na nich Mada in Japan a potvrzuji že se kvalitou nedaj srovnávat z nožema za 15Kč od čangů, vydrží několikanásobně víc a pracovat s ostrým nářadím je fakt radost. Bohužel najít obchod kde mají kvalitu je dnes problém.

Ja to kupujem práve v reklamke... Tam mi ich vždy ochotne objednajú, za pár dní sa stavím a čakajú ta na mňa...
Odpovědět

Zpět na „Dílna“