Prosím o radu DX6i 2,4GHz nebo Optic 6 2.4GHz

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Zpráva
Autor
martin.kubula

Prosím o radu DX6i 2,4GHz nebo Optic 6 2.4GHz

#1 Příspěvek od martin.kubula »

Dobrý den všem,
prosím o radu. Nemůžu se rozhodnout zda si mám pořídit DX6i 2,4GHz nebo Optic 6 2.4GHz. Máte s těmito RC nějaké zkušenosti?
Nebo si pořídit něco úplně jiného??
Chtěl bych investovat kolem 5000,-Kč
Za rady děkuji Martin
Kovboj

Re: Prosím o radu DX6i 2,4GHz nebo Optic 6 2.4GHz

#2 Příspěvek od Kovboj »

martin.kubula píše:Dobrý den všem,
prosím o radu. Nemůžu se rozhodnout zda si mám pořídit DX6i 2,4GHz nebo Optic 6 2.4GHz. Máte s těmito RC nějaké zkušenosti?
Nebo si pořídit něco úplně jiného??
Chtěl bych investovat kolem 5000,-Kč
Za rady děkuji Martin

Co člověk to názor. Já bych radil Spektrum.
Zero
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Zero »

Měl jsem optica na 4mhz a teď mám Dx6i,znovu bych šel do dx6i i kdyby v opticu bylo DSM2,je o hooodně přehlednější,všechno se v ní daleko jednodušeji nastavuje oproti opticu kde to prostě bez návodu nešlo(alespoň mě).Jediné - oproti opticu je méně volných mixů myslím,což pokud nebudeš lítat velké větroně,je celkem jedno,Dx6i má 2 volné.Další věc je ta,že hitec má velkou díru v sortiment na 2,4giga,nemá žádný malá přijímač,což pokud máš menší modely,je problém.
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=307&amode=
Lukash
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Lukash »

Zas do Optica můžeš prdnout jakýkoliv systém, co používá výměnné moduly. A taktéž tam můžeš mít i tu 35/40, když to budeš potřebovat. Na výběr máš celou škálu výrobců 2,4ghz. Jeti, MZK, Assan, Corona atd... Nemusíš tam dávat ten Hitec systém.
Míra 66

#5 Příspěvek od Míra 66 »

No ja bych poradil Optik 6.Je tam accu ve vysílači.Navíc základní telemetrie,na displeji vidíš stav napájení v modelu a upozorní tě kdyby si se dostával z dosahu.Přijímače jsou zatím 6,7,a 9ti kanál,ja doufam že budou dělat další.No můj názor
Karas
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Karas »

Ahoj, taky jsem se takto rozhodoval, nakonec to vyhrála DX6i. Proč bych ti doporučoval Dx6i? Protože oproti Optic 6 má mnohem lepší ovládání, myslím pohyb v menu a nastavování. Slouží k tomu pouze jedno tlačítko, což zjednodušuje ovládánía nastavování za letu. Další myslím docela dobrá věc co má DX6i, je tzv. Modelmatch, který zabraňuje ovládání modelu s jinou pamětí. Do nedávna jsem tuto funkci nepovažoval za nepříliš nutnou,ale po zkušenosti známého, který takto havaroval si začínám vážit Spektrumu. Jsou zde samozřejmě další odlišnosti, chceš-li výhody, jako jednodušší přepnutí modelu v paměti nebo lepší umístění antény, jelikož nemá externí modul. Abych taky řekl nějaké nevýhody oproti Opticu 6, např. absence stopek na plynové páce nebo proporcionální 5 ch. Ještě jsem si vzpomněl na jednu, dle mého názoru, výhodu. Oproti Optic 6 má pouze 4 tužkové baterie, což beru jako výhodu z jednoho prostého důvodu. Určitě se ti stalo, že jsi přišel na pole či na nějakou akci a vysílačka hvízdá pro vybité baterie. Je pravděpodobnější někde "vyštrachat 4 x tužkové baterie, nebo někdo z kolegů by měl, než sehnat akupack.
cholerik
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od cholerik »

máme DX7, Dx6i, obojí bez problémů. Nemít devět přijímačů, klidně bych vzal optic s Assanem, lítá to kámoš v pohodě a cenvě přijímače jsou zajímavé
nebo s duplexem,tam je telemetrie a co jsem to viděl v akci dost dobrý
s Hitec zkušenosti nemám, ale vadila by mi momentální nedostupnost malých Rx
Ale zůstanu u Spektra
Přeju dobrou volbu
martin.kubula

#8 Příspěvek od martin.kubula »

Díky moc za rady,
snad ta DX6i bude ta správná volba :-)
Libor
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Libor »

Karas píše:Ještě jsem si vzpomněl na jednu, dle mého názoru, výhodu. Oproti Optic 6 má pouze 4 tužkové baterie, což beru jako výhodu z jednoho prostého důvodu. Určitě se ti stalo, že jsi přišel na pole či na nějakou akci a vysílačka hvízdá pro vybité baterie. Je pravděpodobnější někde "vyštrachat 4 x tužkové baterie, nebo někdo z kolegů by měl, než sehnat akupack.

Tohle já osobně považuji za potenciálně nebezpečnou věc. Zažil jsem to s půjčeným rádiem (zálet cizího modelu) a viděl jsem to u jiných: zoufalé hrkání vysílačem, protože tužkové baterky ztratily kontakt. Pokud člověk lítá s něčím neškodným, co když spadne na zem, tak se tomu nic nestane, tak to asi nevadí, ale jak jde o model, který může ublížit, tak tam do vysílače patří akupack se spájenými články.
Drop

#10 Příspěvek od Drop »

Libor píše:
Karas píše:Ještě jsem si vzpomněl na jednu, dle mého názoru, výhodu. Oproti Optic 6 má pouze 4 tužkové baterie, což beru jako výhodu z jednoho prostého důvodu. Určitě se ti stalo, že jsi přišel na pole či na nějakou akci a vysílačka hvízdá pro vybité baterie. Je pravděpodobnější někde "vyštrachat 4 x tužkové baterie, nebo někdo z kolegů by měl, než sehnat akupack.

Tohle já osobně považuji za potenciálně nebezpečnou věc. Zažil jsem to s půjčeným rádiem (zálet cizího modelu) a viděl jsem to u jiných: zoufalé hrkání vysílačem, protože tužkové baterky ztratily kontakt. Pokud člověk lítá s něčím neškodným, co když spadne na zem, tak se tomu nic nestane, tak to asi nevadí, ale jak jde o model, který může ublížit, tak tam do vysílače patří akupack se spájenými články.

Byl bych podobného názoru, do lepší vysílačky, by neměly samotné tužkovky vůbec patřit.Tam patří aku pack a určitě ještě jeden nabitý rezervní sebou.

Dotaz na výběr vysílačky je pouze tvá osobní volba, ´´nic moc´´ s 6Ch do budoucna nevymyslíš,jde jen o to, co od toho očekáváš.Více či méně, budeš-li dále pokračovat například v heli., budeš dříve či méně nutně potřebovat lepší vysílačku.Je to asi problém každého z nás, co tento problém časem musel řešit, došli jsme k názoru, že 6ch nestačí :roll: .
Dx6i je velice oblíbená a cenově zajímavá, to by byla v tvém případě má volba.

Štastnou volbu přeji.
(Blade CP - Prodán)(T-Rex 500 CF-Prodán)(T-rex 600 ESP-Flybarless+MicroBeast-Prodáno)(T-rex 600,FBL
Karas
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Karas »

Libor píše:

Myslel jsem si, že tohle někdo napíše. Vše má nějaké výhody či nevýhod, já to beru jako výhodu, Létal jsem s Dx5e, která je taky na tužkovky a nidky žádný problém.
Kovboj

#12 Příspěvek od Kovboj »

Libor píše:Tohle já osobně považuji za potenciálně nebezpečnou věc. Zažil jsem to s půjčeným rádiem (zálet cizího modelu) a viděl jsem to u jiných: zoufalé hrkání vysílačem, protože tužkové baterky ztratily kontakt. Pokud člověk lítá s něčím neškodným, co když spadne na zem, tak se tomu nic nestane, tak to asi nevadí, ale jak jde o model, který může ublížit, tak tam do vysílače patří akupack se spájenými články.

A byla to DX6i nebo nějaký levný setový vysílač? Protože k DX6i asi nejlíp vypovídá tahle anketa:
http://www.rcmania.cz/modules.php?name= ... ic&t=23000
AR1
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od AR1 »

Můžete sem někdo napsat svou osobní zkušenost, kdy se Vám u DX6i "ztratil" kontakt na baterkách? Mě se to u ní nikdy nestalo. Navíc DX6i má tak směšně malou spotřebu, že jsem baterky dobíjel jen z pocitu, že dobíjím a že vlastně fungujou.
http://ar1.rajce.idnes.cz/
holda29
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od holda29 »

Me osobne prijde, ze Optic je radio o tridu vys jak DX6i, hlavne diky stopkam na plynu a uz zminenym baterkam. Na DX6i sice jdou stopky na paku plynu udelat taky, ale u Optica je to bez bastleni.
ZS

#15 Příspěvek od ZS »

Asi by bylo potřeba napsat co s tím budeš létat. Z mého pohedu pro větroně je lepší Optic. Sice možná složitější natavení, ale více možností. Měl jsem Optic, pak chvilku DX6ku a zase Optic. Těď ale s Assanem. Určitě když Optic tak 2.4GHz. Že nejsou zatím malé přjímače, určitě brzy budou a levnější než u spektra. Jedině možná že je to zatím ne dost pověřený systém. Nebál bych se ani bazarového, s tím že si doplníš vf modul koupený v Číně. Ověřených 2.4GHz systémů je dost.Ahoj ZS
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“