Spectra + Optima

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
Jirkadka

Spectra + Optima

#1 Příspěvek od Jirkadka »

Přeji pěkný den.Koupil jsem do Optica 6 tento modul s prijímači a jelikož k němu není český návod a já se učil jen rusky :( ,takže anglicky každé páté slovo a na netu je návod jen v pdf a ne v txt, takže nepřeložím. Podařilo se mi (různým mačkaním tlačítek) spárovat modul s přijímačem tak že na obou svítí obě diody a vše funguje. Ale když vypnu a zapnu pouze přijímač tak se už nespárují. Totéž nastane když vypnu a zapnu vysílač. Potom tam je nějaký normal mód a scan mód, prostě z toho nejsem moc chytrej. Jestli někdo máte přeložený návod nebo radu jak na to tak děkuju. Jirka.
Jirkadka

#2 Příspěvek od Jirkadka »

Já to tušil že budu za blbce, když si neumím přeložit pár řádek :cry:
mr.pohoda
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od mr.pohoda »

Pošli odkaz na to pdf a část, která je pro tebe důležitá, přeložím ti to (nebo převedu do txt).
kovaco

spectra+optima

#4 Příspěvek od kovaco »

:lol: Koukni se na tento odkaz. Překlad udělá skoro suprovej.
http://www.translate.google.com/#
Jirkadka

#5 Příspěvek od Jirkadka »

Jo jo už jsem to tam naťukal a super. Díky. :lol:
kovaco

Překlad

#6 Příspěvek od kovaco »

:D Nemusíš znát vše, stačí vědět, kde to najít. Já jsem línej na hledání, tak se taky pořád ptám.
OK
Jirkadka

#7 Příspěvek od Jirkadka »

Po nainstalování do soupravy Hitec Optic 6 a do modelu jsem provedl spárování a vše funguje jak má. Ovšem po zapnutí vysílače a následně přijímače dojde (asi na vteřinu až dvě, než se RX s TX spáruje) k zmateným pohybům serv a to až do krajních poloh.Dělá u obou módů Scan i Normal. Chtěl jsem se zeptat jesli vá to dělá taky nebo je to důvod k reklamaci. Díky :(
MEK
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od MEK »

Buď v klidu mně to dělá taky a jinak ,když ti svítí na tx a rx červené diody tak je režim normal a červená + modrá je režim scan. :D
Jirkadka

#9 Příspěvek od Jirkadka »

Tak už jsem to blbec vyřešil :oops: .Nabil jsem baterie a už se to páruje daleko rychleji a skoro bez cukání serv. Asi to nemá rádo podpětí. Ještě jsem se chtěl zeptat jaký pužíváte mód jestli normal nebo scan(protože když u scan módu vypadne nachvíli napájení vysílače nebo přijímače tak se už nenaváže spojení) a jaké přijímačové baterie. Teď tam jsou tyto

http://www.rcm-pelikan.cz/index.php?sec ... t&id=38332

ale jestli by tam nechtělo dát tyto

http://www.rcm-pelikan.cz/index.php?sec ... t&id=35857

nebo spíš nějaký 5ti článek. Je to Extry 300s 160cm ASP 15ccm a 6serv.Díky.
MEK
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od MEK »

No já lítám větroně Mistrála mám tam regl s bec a 8 čl. Sanyo 2000mAh ale se Spectrou sem to zatim neprubnul.zatím to dávám do kupy,ale s Dinem jsem byl teď dvakrát na svahu a chodilo to jak má i pod dráty VN no a tam mám 4 čl. 650 mAh na 4 serva. Jinak tam mám nastaven režim normal, protože ten scan to se jim moc nepovedlo,když nechtěně vypneš vysílač tak to nenaváže znovu spojení.
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“