Palivo pro ASP motory

Jednou je možná elektrika nahradí, do té doby ale ještě budeme s nimi mít plno problémů. Tady nám třeba někdo poradí.
Odpovědět
Zpráva
Autor
p.spat

Palivo pro ASP motory

#1 Příspěvek od p.spat »

Ahoj kluci,
máte někdo zkušenosti se syntetickým palivem pro ASP motory?Je vůbec vhodné pro tyto motory?Zda ano-jaké používáte?
Díky za informace.Pavel
Ke4up
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Ke4up »

Co tim konkrétně myslíš? Syntetická paliva jsou snad všechny, ne? Máš na mysli syntetický olej v palivu? Já mám ASP 12A (2ccm) a lítám na FAI 80/20 a zatím snad dobrý.
http://www.hobbyeshop.cz/inshop/modelar ... -2-5l.html

A teda mimochodem by mě zajímalo co všechno v tom palivu je, někde jsem se dočetl, že je tam jen ricinový olej a methanol, jinde zas, že je tam převaha oleje syntetického, část oleje ricinového a dokonce i nitro krom methanu. Pokud by někdo znal složení tohoto paliva, byl bych rád za info a omlouvám se, že to píšu sem :-)
Alien, bílej, se spalovákem
+ Spektrum DX5e
selinak

#3 Příspěvek od selinak »

Nikdy z nás asi nezjíistí, co v tom vlastně je :wink: (jediná vyjímka je v nitru - to tam určitě nikdo nedá, protože je drahé)

...podle etikety by tam mělo být 20% riciňáku a 80% methylalkoholu...
p.spat

#4 Příspěvek od p.spat »

Ke4up píše:Co tim konkrétně myslíš? Syntetická paliva jsou snad všechny, ne? Máš na mysli syntetický olej v palivu? Já mám ASP 12A (2ccm) a lítám na FAI 80/20 a zatím snad dobrý.
http://www.hobbyeshop.cz/inshop/modelar ... -2-5l.html

A teda mimochodem by mě zajímalo co všechno v tom palivu je, někde jsem se dočetl, že je tam jen ricinový olej a methanol, jinde zas, že je tam převaha oleje syntetického, část oleje ricinového a dokonce i nitro krom methanu. Pokud by někdo znal složení tohoto paliva, byl bych rád za info a omlouvám se, že to píšu sem :-)

Jasně,že mám na mysli syntetický olej,ricínový olej má výborné mazací schopnosti a drží film i při vysoké teplotě.Mám na mysli palivo se synt.olejem,případně s nitrometanem.
Ywen

#5 Příspěvek od Ywen »

Tak to lietas na palivo ktore prave neobsahuje syntericky olej je v nom metanol 80% a ricinovy olej 20% to je vsetko. Pre ASP je vseobecne platne to co pre ostatne motory s akym palivom zacnes s takym pokracuj. Na zabeh je rozumne ale nie nutne aby palivo obsahovalo trochu aj ricinoveho oleja. Ked ho zabehnes cca 2 nadrze mozes pokracovat s palivom so syntetickym olejom. Nieje to vsak nutnost. Ja lietam na palivo Tornado. Obsahuje synteticky olej 16,5% male mnozstvo aditiv proti napenovaniu a setreniu motora menej ako 1%, metanol 72,5% a nitrometan10% . Mam motory OS MAX, a chodia perfektne.Syntetika je vseobecne cistejsia ako ricin po spaleni, a je setrnejsia k motoru, ále 100ludi 100 nazorov je to vec nazoru. Akekolvek letecke palivo das do toho ASP dostupne na trhu nic nepokazis. Ale treba uz potom lietat na to iste palivo. Nikdy po dlhodobom poucivani paliva s ricinovym olejom uz neprechadzaj na syntetiku.
pikus 1
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od pikus 1 »

ale palivo Tornado Air obsahuje ricin, sice jenom 2% ale obsahuje
K létání nepotřebuji mít v dosahu trafostanici...
F104
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od F104 »

Ze syntetiky na ricin se dá přejít úplně v pohodě.......
StanleyT28
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od StanleyT28 »

Já osbně lítám s motory ASP s palivem Tornado 85/15. Zatím žádný problém nebyl,konkrétně 6,5 spálila asi 20 litrů a chodí na něj perfektně. Používám palivo s 1% nitra. Je v něm i trochu ricinového oleje pro lepší mazací vlastnosti. Na záběh ale používám 80/20 a pokud možno jen s ricinem. http://www.rcm.cz/e-shop/paliva-maziva/ ... 3315.eshop
hanz393
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od hanz393 »

FAI 80 na 20 tim nic nezkazis
sharkcom
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od sharkcom »

Já používám tornado 1 i 5% nitro. S tímhle palivem nemám ani jednu selhávku, což třeba s hyper samozřejmost nebyla. Nicméně tornado trochu ,,zasírá,, motor, je poznat, že je v tom něco ricínu. Asi je to daň za spolehlivost...
Sbach 2200mm, Piper L4H 2500mm, Hawker huriccane 1950mm, F3K SHARK.
Letiště Cheb, www.rc.hys.cz
Odpovědět

Zpět na „Spalovací motory“