vyvazenie vetrona

Název je dostatečně samovysvětlující...
Odpovědět
Zpráva
Autor
Sonic
Kontaktovat uživatele:

vyvazenie vetrona

#1 Příspěvek od Sonic »

Caute, uz davnejsie sa mi doma valal novy vetron a konecne som ho dal dohromady (cakal som na potrebne vybavenie). A teraz riesim problem s dovazenim,je moc lahky na nos-to bude tym ze povondny js motor som nahradil lahsim sriedakom (rozdiel cca 70g). Nulovy bod by mal byt 55mm od nabezky a u mna to robi okolo 80mm od nabezky 8O. Trup v okoli kabinky som vylaminoval dvoma vrstavim tkaniny o vahe 140g/m2 a stale to neni ono.. Mam dat do nosa olovka? Ako ich dostatocne prichitim,silikonom??
Dikes
pilothanter
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od pilothanter »

V prvom rade sa vyvažuje bateriov ak až to nejde tak sa laduje olovo alebo ešte odlahčiť chvost.
Čop
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Čop »

Až uděláš to co doporučil pilothanter, použij samolepící olova na vyvažování Al kol. Prodají ti je v každém pneuservisu.
Spíš lítač než stavěč...
were
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od were »

moje bezna praxe je takova ze oluvka pouzita na dovazeni premotam paskou az vznikne olovena koule a tu nacpu dopredu a nejak zacpu aby nemohla vypochodovat :D Jinak elegantnejsi reseni je pak to olovo odlit do formy ve tvaru cumaku. Jinak pokud toho vetrone budes zalitavat s novym motorem tak zatim nedelej zadne konecne reseni ale priprav se ze budes jeste pridavat nebo ubirat podle toho jak to poleti. Jestli je to teziste poloha udavana vyrobcem tak pocitej s tim, ze je to doporucena poloha pro prvni hod ale kdyz pak budes ero ladit, budes ji mozna menit (napr. pro termicke vetrone se vetsinou teziste posunuje dozadu kvuli lepsi klouzavosti a mensimu opadani)
Nejlépe to nosí nad hlavou a ještě ke všemu směrem do slunce.
Nejlepší investice jsou peníze vyhozené do vzduchu.
Žádný učený ještě z nebe nespadl.
PH

#5 Příspěvek od PH »

Nejlepší je nedávat celé kusy olova, protože při nárazu mají velkou hmotnost a při špatném přistání pak zdemoluje špici větroně. nejlepší je v pytlíku olověné broky (hmotnost je rozložena na drobné kuličky a volněji v igelit. pytlíku nemá potom tolik energie při nárazu). Ale je to věc názoru.
nejlepší dovážit baterií. Olovo se zbytečně nemá vozit. :wink:
Když je termika, lítaj i vrata od stodoly. PH
Čop
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Čop »

Já nevím co řešíte. Samolepící závaží na Al kola drží i na polystyrenu. V laminátovým větroni i při totálce bude jediný co zůstane na místě. Věřte, je to vyzkoušený... :D
Spíš lítač než stavěč...
Sonic
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Sonic »

No tak pohonnou bateriou to uz nedovazim,lebo to ma kratky cumak a je uz tesne za motorm..
Nato som tiez myslel ze dam viac mensich oloviek do nosu aby som eru pri tvrdsom pristati neublizil :wink: . Ale najskor sa opytam v pneuservisu na tie samolepiace olovka co pisal Čop.
were: hej,je to termicky vetron,takze namiesto doporucenych 55mm bude lepsie 60mm??
Abu
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Abu »

Sonic píše:,je to termicky vetron,takze namiesto doporucenych 55mm bude lepsie 60mm??

Pro prvni let dej to co doporucuje vyrobce, i kdybys mel prilepit kus olova lepici paskou zvenku na trup. Podle chovani modelu poznas jestli muzes ubrat nebo ne.
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
were
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od were »

Presne jak pise Abu - ja jsem svym prispevkem chtel jen naznacit, abys nedelal nejake definitivni reseni pred tim nez model zalitas, protoze hodnota udavana vyrobcem je hodnota pri ktere ten model kdyz je spravne sestaveny poleti, ale skutecna poloha teziste, aby to litalo jak si predstavujes muze byt jina - proto nejdriv zalitat s tim ze asi budes pridavat nebo ubirat a pak to tam teprve definitivne pridelat.
Jinak ja taky pouzivam mikrotenovy pytlik, do ktereho davam rybarska zavazi, omotam to pak izolepou a soupnu do spicky - na zavazich je napsana vaha a kupodivu je to dost presne - dovazoval jsem s nimi kamaradovi vetsi ero a podle udaju na zavazi (kazde ma na sobe hmotnost) mi vyslo nejak 178g - zavazi jsem si pak vzal s tim ze je doma pro jistotu prevazim a poslu mu kolik to opravdu vazi - no a sedelo to na gram presne. Hodi se mi to, kdyz treba davam jinou baterku, podle rozdilu hmotnosti baterek snadno presne uberu zatez i primo na louce.
Nejlépe to nosí nad hlavou a ještě ke všemu směrem do slunce.
Nejlepší investice jsou peníze vyhozené do vzduchu.
Žádný učený ještě z nebe nespadl.
Odpovědět

Zpět na „Větroně“