STARLET Stolp SA - 500

Pracovní postupy, technologie, finty, grify, nástroje, poznatky jak co nejlépe něco vyrobit, opravit a tak podobně.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Metalius

STARLET Stolp SA - 500

#1 Příspěvek od Metalius »

Toto letadlo kdysi vyráběla firma Gebhart.cz. Uvažuji o jeho koupi.Jedná se o smíšenou konstrukci - Trup z laminátu. křídla konstrukční potažené folií. Jenomže v balení je pouze angl. návod. Sice tam je obrázkový postup. Jde mi o to abych něco nespletl v postupu , doporučení apod. Má někdo s tímto letounem nějaké zkušenosti ?
Dále mě zajímá čím lepit, a jak lze opravit případná poškození(např.prasklý trup) po menších haváriích.
Tento typ je hornoplošník. Údajně existoval i středoploch. Kdyby jste někdo o něm věděli ( o středoplochu) tak dejte vědět.
Felix

#2 Příspěvek od Felix »

Vyráběla firma Graupner!
Metalius

#3 Příspěvek od Metalius »

Felix píše:Vyráběla firma Graupner!

Vyráběla horno nebo dolno?
Máš odkaz (nebo foto) na toho Graupnera ( jestli existuje)?
Asi to bude jiná stavebnice. To co má na mysli já, má adresu na obalu i v návodu: www: gebhart.cz a poštovní adresa taky v ČR.
RadimHnilica
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od RadimHnilica »

Starleta jsem viděl v několika ruzných velikostech a nikdy tento typ letadla nelétal dobře myslím že to není uplně nejlepší volba
Radim
Felix

#5 Příspěvek od Felix »

Graupnerův katalog z roku 1982.
Metalius

#6 Příspěvek od Metalius »

RadimHnilica píše:Starleta jsem viděl v několika ruzných velikostech a nikdy tento typ letadla nelétal dobře myslím že to není uplně nejlepší volba

Tak to je nemilá zpráva :( a mě se tolik zamlouvá.
Odpovědět

Zpět na „Dílna“