Komponenty z Hobbycity - Turnigy Micro Servo 16g/2.7kg

Přijímače, serva, regulátory, BEC, palubní napájení, ale i telemetrie
Odpovědět
Zpráva
Autor
Michal_N
Kontaktovat uživatele:

Komponenty z Hobbycity - Turnigy Micro Servo 16g/2.7kg

#1 Příspěvek od Michal_N »

Hobbycity je celkem oblíbený obchod a tak jsem se rozhodl napsat komentář k několika komponentům, které jsem tam bral. Snad to někomu pomůže při nákupech.

Hledal jsem pro svůj Easystar vhodná serva, a někdo z RCmanie tam dával tato http://www.hobbycity.com/hobbycity/stor ... oduct=7562 , tak jsem je taky zkusil. Nebyla to dobrá volba. :evil:
Ze dvou kusů jedno nefungovalo. Rozebral jsem ho a mělo asi vadný motor, rozebíhal se jen po jeho otočení do určité pozice. Navíc se v motoru asi někdo vrtal - jestli už při výrobě, nebo jestli servo už prošlo předchozí reklamaci nevím. :roll:
Druhé servo sice pracovalo, ale velice hrubě a nepřesně. Na každou stranu mělo tak 8-10 poloh, mezi kterými skákalo a v mezipolohách oscilovalo.

Musím přiznat, že servo má deklarované napětí jen 6 V, a já ho provozoval na 5 V. Možná by při vyšším napětí fungovalo lépe.
Každopádně na 5 V toto servo rozhodně nedoporučuji. Vyměnil jsem ho za Hitec HS-81, které je nesrovnatelně lepší.
Naposledy upravil(a) Michal_N dne pát 23.09.2011 13:09, celkem upraveno 1 x.
rdubsik
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od rdubsik »

Chlape, tak to jsi mě nepotěšil. Já jsem jich v listopadu koupil 5 kusů, taky na dopuručení tady na fóru, tenkrát se ještě jmenovaly Power HD (zajímavý, že, když se teď podívám do Order details tak se položka sama přejmenovala na Turnigy) a čekají na zabudování do křídla větroně. Takže je pořádně prozkouším a možná změním plány. Díky za upozornění.
Radek
Lindbergh
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Lindbergh »

Já je mám a fungují naprosto v pohodě :D Normálně je vyreklamuj, pošlou tě obratem nové. Jinak používám ještě D-MG16 Metal Gear 2.9kg/.08sec/18.8g a HXT 10kg Servo (metal gear) 55g / 10kg / .16sec
a na ty nedám dopustit...
KDO NEPADÁ, LÉTÁ POD SVOJE MOŽNOSTI!
Choze
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Choze »

Mám doma 5 serv TURNIGY ale teď přesně nevim kterých... zkoušel jsem je a všechny uplně vpohodě....
ro.bo

#5 Příspěvek od ro.bo »

Dobre si spravil že si dal HS-81 a nemusíš rozmýšľať či pôjdu alebo nie veď sa dajú kúpiť za dobrú cenu aj doma. :wink:
Gidy

#6 Příspěvek od Gidy »

:roll: néé že se mi teď začnete smát. Já vůl jsem si kdysi objednal jedno servo na HC. Účel toho serva měl být podle HC a komentářů na zadní rotor u heliny ve spojením s 401. Podle komentářů totální bomba, říkali že to chodí líp než 9254, lepší rychlost, větší síla, bla bla bla. JO a samozřejmě že je digitální a má kovové převody. :lol: Toš jsem si říkal 18 dolců, toš kupím ne.
No ale výsledek byl takový, že to servo vůbec nebylo určené do helin, ale do aut, o tom že je digitální jsem si mohl nechat jenom zdát. Se 401 to chodilo jak sekundová ručička na orloji (skoky byli cca 15 stupňu na každou stranu) celkově chod serva byl kousavý. No prostě totálně na ch..a. Tak jsem ho po 3 zkušebních letech vypreparoval a zjistil jsem že už se mi uklepal přívodní drát k motorku serva. Takže jsem měl obrovské štěstí že jsem na to nespadl.Jediné v čem na HC neklamali byli ty kovové převody. :lol:
Tolik ke kvalitě serva na hc. Přesně jaké to už bylo vám nepovím. Ale od té doby jsem tam raději dal osvědčenou 9254 a je to balada.
Toro 900, Vapor, T-rex 600n (OS max 50H+Muscle pipe 5) Futaba FF9.
Michal_N
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Michal_N »

Lindbergh píše:Já je mám a fungují naprosto v pohodě :D Normálně je vyreklamuj, pošlou tě obratem nové. Jinak používám ještě D-MG16 Metal Gear 2.9kg/.08sec/18.8g a HXT 10kg Servo (metal gear) 55g / 10kg / .16sec
a na ty nedám dopustit...

Jsem rád, že ti dobře fungují, alespoň jsi nevyhodil peníze zbytečně. Je možné, že jsem měl smůlu a obě serva jsou vadná. I tak to ale o kvalitě dost vypovídá.
Já těm servům už nevěřím. O reklamaci jsem uvažoval, ale potřeboval jsem nová hned. Tak jsem koupil HS-81 s tím, že z Turnigy když tak použiju převody, které by měly být stejné jako má HS-81.
Odpovědět

Zpět na „Palubní elektronika“