nimh
- saldy
- Kontaktovat uživatele:
nimh
ahoj
může mi někdo poradit? Mám ve zdroji 8 článků,malé obyč.tužkové baterie,vše funguje...ale když jsem tam dal nimh nabíjecí baterie tak je s tím problém praská to rozpalujou se, co to je za problém?vůbec to nechápu.
může mi někdo poradit? Mám ve zdroji 8 článků,malé obyč.tužkové baterie,vše funguje...ale když jsem tam dal nimh nabíjecí baterie tak je s tím problém praská to rozpalujou se, co to je za problém?vůbec to nechápu.
- saldy
- Kontaktovat uživatele:
odkaz už je funkční ale foto zdroje nemám.
je to obyčejný černý pouzdro na 8 baterií(byl v setu s vysílačem),prostě se do toho bezpečně a na pevno zasunou tužkové baterie a já na to jen napájkoval kabely pro + a - ,abych nezničil drahé nabíjecí baterky tak sem okruh testoval s levnýma bateriema, jenže ted sem tam dal nimh 2650 mAh a kovová pružina co spojuje v pouzdru baterie se úplně zatavila do pouzdra a ještě to praskalo...okruh byl ale funkční! zredukoval jsem zdroj tedy jen na 6 baterií ale situace se opakuje
je to obyčejný černý pouzdro na 8 baterií(byl v setu s vysílačem),prostě se do toho bezpečně a na pevno zasunou tužkové baterie a já na to jen napájkoval kabely pro + a - ,abych nezničil drahé nabíjecí baterky tak sem okruh testoval s levnýma bateriema, jenže ted sem tam dal nimh 2650 mAh a kovová pružina co spojuje v pouzdru baterie se úplně zatavila do pouzdra a ještě to praskalo...okruh byl ale funkční! zredukoval jsem zdroj tedy jen na 6 baterií ale situace se opakuje
- saldy
- Kontaktovat uživatele:
rele
Tak jsem narazil na snad poslední problém
mám v obvodu zapojeny dva 6V el. motorky které fungují v pořádku, jakmile je napojím na hřídele má každý nepatrně jiný odpor, to je způsobeno těsnící bužírkou která zadržuje průnik vazelíny z hřídelý. To znamená , že se každý točí nepatrně jinou rychlostí, v praxi nebude loď plout rovně! Domnívám se že je třeba na motorky dát nějaké relátko a tím usměrnit napětí tak aby se motory rychlostně srovnaly, nevím kde a jaké objednat.
To je horšie. Predpokladám že regulátory čo by plynule ovládali otáčky tých motorov tam ani vôbec nemáš. Nejaká firma vyrába krabičku s malým počítačom, čo meria otáčky dvoch motorov, a mení signál plynu tak aby sa vyrovnali otáčky - ale to si nechcel počuť.
Ak máš niekde miesto kde to jeden z motorov brzdí, skús ho opraviť.
Ak sa motory klasické plechovky točia jedna doprava druhá doľava, tak to môže byť spôsobené ich časovaním - nie sú v nule, sú nastavené asi o 5-8 stupňov proti smeru otáčania na ktorý sú stavané. Jeden potom beží horšie, namiesto predstihu má postih
.. Pravotočivé sú na priamy pohon vrtule, ľavotočivé sú do prevodoviek (inak sú rovnaké).
Zadné čelo sa dá vybrať, odstrániť zarážka, pootočiť a dať späť... Musí ale sadnúť presne v ose, nesmie byť nič nakrivo ani sa pokriviť pri vyberaní..
Ak máš niekde miesto kde to jeden z motorov brzdí, skús ho opraviť.
Ak sa motory klasické plechovky točia jedna doprava druhá doľava, tak to môže byť spôsobené ich časovaním - nie sú v nule, sú nastavené asi o 5-8 stupňov proti smeru otáčania na ktorý sú stavané. Jeden potom beží horšie, namiesto predstihu má postih
Zadné čelo sa dá vybrať, odstrániť zarážka, pootočiť a dať späť... Musí ale sadnúť presne v ose, nesmie byť nič nakrivo ani sa pokriviť pri vyberaní..