Trex-250

Vrtulníky do velikosti 450
Zpráva
Autor
Aleš Březina

Trex-250

#1 Příspěvek od Aleš Březina »

Neporadil by někdo? Scháním nastavení Trexe 250 aby to bylo něco mezi, ani úplně hodný ani 3D, neporadil by někdo? Případně nenapsal nastavení RC soupravy (ještě v tom trochu tápu).

Řeším taky další problém, nabíjím baterii do 250ky Lipol od Pelikána 3S 850mAh na BC-6-10, když zapojím konektor na balancér tak nabíječka hlásí, že některý článek je odpojen, přitom je to nová baterie! Dělám něco špatně, nebo je opravdu špatná baterka? Nesetkal se někdo s něčím podobným?
Předem díky za radu.
lipanek

Re: Trex-250

#2 Příspěvek od lipanek »

Aleš Březina píše:Neporadil by někdo? Scháním nastavení Trexe 250 aby to bylo něco mezi, ani úplně hodný ani 3D, neporadil by někdo? Případně nenapsal nastavení RC soupravy (ještě v tom trochu tápu).

Řeším taky další problém, nabíjím baterii do 250ky Lipol od Pelikána 3S 850mAh na BC-6-10, když zapojím konektor na balancér tak nabíječka hlásí, že některý článek je odpojen, přitom je to nová baterie! Dělám něco špatně, nebo je opravdu špatná baterka? Nesetkal se někdo s něčím podobným?
Předem díky za radu.

Ad 1) S čím lítáš nyní. Nastav si ji tak, jak to máš nastaveno do teď a postupně přidávej na velikosti výchylek.

Ad 2) může to znít jako hloupost, ale Pelikánův servisní konektor je stejný pro dvou-, tří- a čtyř-článek a tak se ti mohlo povést ho zastrčit do jiného konektoru na té servisní multipropojce k nabíječi
AdamProg
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od AdamProg »

A mas do nabijecky zapojeny i silove konektory?
Aleš Březina

#4 Příspěvek od Aleš Březina »

Mám Protose, to s tím nastavením to je pravda, ale právě Trexe jsem chtěl vyzkoušet o chlup ostřejšího...

Jinak servisní konektor co mám má všechny zdířky rozdílné, z baterky pasuje jen do jednoho...
Jinak vodiče tam pochopitelně jsou, bez balancování to nabíjí...

Řeším ještě jeden problém, hlava jde strašně ztuha, v balení jsem ale neměl soustružník na kulové čepy, dá se někde takhle malý sehnat?
jenikKL
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od jenikKL »

soustružníka pribalujou ke kazdemu soustruhu ne ? Ale ne k helinam :).

jestli chces ostrej vrtas tak se mrkni semka. http://www.rchelischool.com/?kam=setups.html . Tady najdes ten spravny setup.
T-Rex 450 S, VA-Models:Dragonfly, Blade MCX, Traxxas E-Revo, Toro900, Messenger M1, Piper
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=330
Aleš Březina

#6 Příspěvek od Aleš Březina »

Za odkaz díky, ale neřeší problém s tuhou hlavou, na kulové čepystandartní velikosti přípravek na jejich úpravu mám, ale nikde jsem neviděl na čepy velikosti heli 250, opravdu nikdo neporadí?
Pedem díky.
nostromo

#7 Příspěvek od nostromo »

Mel jsem T250 doma cca 3 mesice a ani za tu dobu se mi nepodarilo hlavu uvolnit, aby sla zlehka. Nakonec jsem ho prodal, podle me ho Align vypustil do sveta moc rychle a nedoresil nektere veci.
Aleš Březina

#8 Příspěvek od Aleš Březina »

Tak o výměně neuvažuju to by mi musel dát někdo za něj tolik abych měl na Gauiho:))

Jinak to s tou hlaou mě moc netěší, mám rád když je to "pinktlich".
Náhodou nepodařilo se Ti to uvolnit alespoň trochu?

Nedá se nějaký výstružník sehnat na webu??

Jinak k baterce, podle webu Pelikána jsem zjistil že mám tohle: "EAC124 adapter PB-6/BC-6 pro EasyCopt/DualSky/Align

A asi potřebuju tohle: EAC123 adapter PB-6/BC-6 pro PolyQuest/E-Tech/RAY

Neporadil by někdo zkušenšjší jestli je to opravdu tak? Nerad by koupil zbytečný "bazmek"

Předem díky
Maxipes

#9 Příspěvek od Maxipes »

klubky jsem na 450 resil tak ze jsem jeden prebytecny kloubek (kulicku) nalepil na hridel z nejakeho motoru co se mi valel v supliku a do kulicky jsem vybrousil zarez. Ted pokud je nejaky klubek tuhy nasadim ho na tento upraveny klubek a roztocim motor a krasne se to vybrousi...
T-Rex 600N Spirit, Tx Aurora.
nostromo

#10 Příspěvek od nostromo »

Moc to s tim vybrusovanim neprehanejte, kloubek by nemel jit lehce sundat!
Aleš Březina

#11 Příspěvek od Aleš Březina »

S tím kloubkem to super nápad, pár náhradních mám tak to vyzkouším.

Nedělají se nějaké kleště na kulové čepy na rozměr 250ky, klasické jsou moc velké...
Mikelo

#12 Příspěvek od Mikelo »

Tak si je vypiluj sám z malých justovaček koupených u rákosníků. Budou tak akorát měkké(tvrdé).
Není to nic složitého a bude tě to stát 50,-Kč a trošku práce.
lipanek

#13 Příspěvek od lipanek »

Aleš Březina píše:Nedělají se nějaké kleště na kulové čepy na rozměr 250ky, klasické jsou moc velké...

http://www.rcm-pelikan.cz/index.php?sec ... t&id=36924
Aleš Březina

#14 Příspěvek od Aleš Březina »

Všem za rady moc děkuju!
Aleš Březina

#15 Příspěvek od Aleš Březina »

Nepodělil by se tady někdo zkušenější jaké úpravy je teba na rexovi provést. Různých názorů proti tady je spousta, ale až na pár tady člověk moc praktických rad nenajde...
Jaké třebas používáte batrky, liosty?
Jak upravit zadní vrtulku aby neměla vakl?
Úprava kloubků tady už byla popsaná, ale jdete na to někdo jinak?
Odpovědět

Zpět na „Heli - do 450“