Cau chci se zeptat cim by se dala odstanit stavebni pena z laminatoveho trupu letadla konkretne z optimy ze zadni casti skousel jsem tam nalejt redidlo a jina rozpoustedla ale nic pak mne jeste napadlo ze bych to nahrubo vydlabal perem na cisteni odpadu a pak roztrepenym ocelovim lankem upnutym do vrtacky docistil ale to se mi moc nechce takze prosim pomoc. Diky
Vědci zjistili ze čmelák podle aerodynamických zákonů nemůže létat. Ale čmelák to neví a proto létá.
ps: asi máme hodně společného
Tohle jsme ted testovali na stavbe, kdyz se nam pena dostala na panely a cela stena vypadala jak kdyby ji pozvracel obr Kolodej. Slo to dolu ale muselo se to nechat pusobit par dni.
To tve hloubkove odstraneni bohuzel akorat mechanicky. Nevytvrdla pena se cisti acetonem, vytvrdla uz jen mechanicky + ted tahle sracicka. Nak
Něco podobného jsem viděl na fasádě paneláku. Jistý "klempíř" plechoval atiku a hojně při tom používal PU pěnu. A pěna prolítávala mezerou mezi plechem a zdivem ven. Kusy pěny se doslova koulely několik pater po nové fasádě, zanechávajíc stopu jak lezoucí slimáci (podobně jak na snímku). Dotyčný pak raději ani nebral telefony.
"Cuiusvis hominis est errare;
nullius nisi insipientis in errore perseverare."