RadioMaster TX16S

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
Wormsnake

Re: RadioMaster TX16S

#991 Příspěvek od Wormsnake »

Asi sem svůj problém vyřešil návratem z opentx-tx16s-lua-noheli-cz-2.3.15-otx.bin na opentx-tx16s-lua-noheli-cz-2.3.14-otx.bin.

Ještě kopíruji zálohu karty zpět na kartu bude to trvat ještě 7 hodin protože ten mapovej widget má v databázi 2 400 000 souborů :D jsou to mapy cca 20Km kolem mého bydliště 8) .
NazaM F550-Rozebraná, RCT800-Padená rozbitá
Vektor XXL, EasyGlider,Taranis
HB-D8T Brushless
slepic

#992 Příspěvek od slepic »

Ahoj, potřeboval bych poradit, používám stejné přijímače od Flysky iAB6. Mám celkem čtyři modely, když přidám další, tak mi vyběhne varování něco jako ve smyslu přijímač ID atd. Provedu spárování a musím spárovat i ostatní modely znovu. Mám Opentx chvilku, tak nevím, co dělám špatně. Děkuji za pomoc.
juraj.jurej
Kontaktovat uživatele:

#993 Příspěvek od juraj.jurej »

slepic píše:Ahoj, potřeboval bych poradit, používám stejné přijímače od Flysky iAB6. Mám celkem čtyři modely, když přidám další, tak mi vyběhne varování něco jako ve smyslu přijímač ID atd. Provedu spárování a musím spárovat i ostatní modely znovu. Mám Opentx chvilku, tak nevím, co dělám špatně. Děkuji za pomoc.

Každý prijímač si pri párováni očísluj. Napr. tvoje ID1 až ID4. V nastaveniach modelu potom vyber ktorý prijímač chceš použiť. Aspoň pri Rx FrSky to tak funguje. (Model Match)
FrSky Tandem X20
slepic

#994 Příspěvek od slepic »

juraj.jurej píše:
Každý prijímač si pri párováni očísluj. Napr. tvoje ID1 až ID4. V nastaveniach modelu potom vyber ktorý prijímač chceš použiť. Aspoň pri Rx FrSky to tak funguje. (Model Match)

Aha, díky. Zkusím to.... Funguje, nenapadlo mě, že na začátku lze zadat číslo přijímače
felesus

#995 Příspěvek od felesus »

Neřešil jste někdo pult na vysílačku?
juraj.jurej
Kontaktovat uživatele:

#996 Příspěvek od juraj.jurej »

RadioMaster TX16S MKII MAX PRO
"Lumenier Edition"
https://www.banggood.com/RadioMaster-TX ... mds=search

Kam to speje? Stále to isté rádio s pôvodnou elektronikou, displejom.
Okrem lepších gimbalov iba kozmetické úpravy a cena 2-3x väčšia.
Přílohy
radiomaster-tx16s-max-pro---lumenier-edition--.jpg
FrSky Tandem X20
Jiri

#997 Příspěvek od Jiri »

Za takovou cenu to postrádá smysl.
Símův axiom: Každý signál se zlepší, připojíme - li anténu
MomoBrut

#998 Příspěvek od MomoBrut »

Cena rádia je především v mechanice, ne v elektronice. Původní TX16 má mechaniku low level, je to na dodělej si doma. Eachine je o hodně lepší. Pokud Max2 je mechanicky na úrovni slušných rádii, proč ne, cena je adekváktní. V ruce jsem ji neměl, takže nemůžu sloužit, ale původní Tx16 je fakt hrozný, tlačítka, slidery potenciometry, roller ... gimbal jakžtakž. A používám aktivně déle než rok, vím, o čem mluvím. A LED zapnutí není v létě vidět vůbec, taky pěkná kravina ...
juraj.jurej
Kontaktovat uživatele:

#999 Příspěvek od juraj.jurej »

MomoBrut píše:Cena rádia je především v mechanice, ne v elektronice. Původní TX16 má mechaniku low level, je to na dodělej si doma. Eachine je o hodně lepší. Pokud Max2 je mechanicky na úrovni slušných rádii, proč ne, cena je adekváktní. V ruce jsem ji neměl, takže nemůžu sloužit, ale původní Tx16 je fakt hrozný, tlačítka, slidery potenciometry, roller ... gimbal jakžtakž. A používám aktivně déle než rok, vím, o čem mluvím. A LED zapnutí není v létě vidět vůbec, taky pěkná kravina ...

Všetko čo si vymenoval sú elektronické súčiastky (potenciometer, Led dioda...), alebo elektronické komponenty (tľačítka, prepínače...). To znamená, že je to všetko elektronika.
Mechanika na dnešných počítačových rádiach (aj minulých) je viac-menej mechanika gimbalu. (ložiská, pružiny, páky...)
Rozdiel v cene na tom rádiu oproti základu Mark II (250 eur) môžu robyť gimbali cca. 100 eur. Kde je ďalších 200 eur?
FrSky Tandem X20
HLA
Kontaktovat uživatele:

#1000 Příspěvek od HLA »

Čelní panel je kovový. Kovové gimbaly AG.
Stačí si cenově srovnat kovové a plastové provedeni od JETI ....

AG01 gimbaly jsem si pořídil z důvodu, že ty původní byly "takový divný", i na starém spektrumu DX6 chodily líp, a když jsem zkusil přejít u T-REX450 z futaby FX30 na radiomaster, myslel jsem, že neumím řídit :-) S AG01 je to opravdu už něčem jiném.
Ale třeba na STEP ONE je to opravdu jedno.
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#1001 Příspěvek od jyrry »

juraj.jurej píše:... elektronické súčiastky (potenciometer, xxxxxxxx...), alebo elektronické komponenty (tľačítka, prepínače...)...

Viděl jsem tolik mechanicky zmrvených potenciometrů, tlačítek, přepínačů, že si dovolím nesouhlasit 8)
jyrry.webnode.cz
blembondo

#1002 Příspěvek od blembondo »

Vzhledem k tomu co tahle platforma umí a umožňuje a s ohledem k tomu jestli je to mechanicky/elektronicky více dotažené směrem k větší spolehlivosti a životnosti pak OK.Jenže to zatím nikdo neví jak to vlastně je v reálu.Ceny součástek pro elektroniku šly o stovky procent nahoru a ve velkém se začaly objevovat falešné a znovu použité komponenty.Jediné co mě napadá je že by ostatní výrobci měli začít zdražovat nebo z nich za chvíli bude Lowend. :mrgreen:
ddano007
Kontaktovat uživatele:

#1003 Příspěvek od ddano007 »

juraj.jurej píše:RadioMaster TX16S MKII MAX PRO
"Lumenier Edition"
...
Kam to speje? Stále to isté rádio s pôvodnou elektronikou, displejom.
Okrem lepších gimbalov iba kozmetické úpravy a cena 2-3x väčšia.

A v čom je problém? Keď chce dať niekto päť stovák za TX16S, nech dá, jeho vec.
Základná verzia stojí dve stovky
https://www.banggood.com/RadioMaster-TX ... mds=search
a je to hodne muziky za rozumný peniaz. A človek má v rádiu rozumný OS a nie ETHchrrrrr... :mrgreen:
Sorry, nedalo mi nerýpnuť si.
X9D & T16Pro & TX16S & nejaké lietadlá, heli a koptéry www.rcmodelytt.sk
MomoBrut

#1004 Příspěvek od MomoBrut »

juraj.jurej píše:

Všetko čo si vymenoval sú elektronické súčiastky (potenciometer, Led dioda...), alebo elektronické komponenty (tľačítka, prepínače...). To znamená, že je to všetko elektronika.
Mechanika na dnešných počítačových rádiach (aj minulých) je viac-menej mechanika gimbalu. (ložiská, pružiny, páky...)
Rozdiel v cene na tom rádiu oproti základu Mark II (250 eur) môžu robyť gimbali cca. 100 eur. Kde je ďalších 200 eur?

Marja, každá součástka, která vyžaduje ke své funkci pohyb, je primárně mechanická. Jakákoliv mechanická součástka má spolehlivost o několik řádů horší než elektronická součástka. A také se dá perfektně zmrvit, a levná bude vždy zmrvená, stačí si srovnat je obyčejný potenciometr od ALPS a nějaký noname za zrno rýže, jiné světy.
LV
Kontaktovat uživatele:

#1005 Příspěvek od LV »

juraj.jurej píše:

Prečo sa kurva potrebuješ ku všetkému vyjadrovať a za každú cenu sa hovadiť?
Výrobná cena mechanického prepínača, potenciometra... je taká ako výrobná cena čipu.
Prečo myslíš, že v dnešných autách rapídne ubúda mechanických tlačidiel a prepínačov a pribúda dotykových displejov?
Výrobné náklady... a ľudí nahovorili, že je to kúl a preto musia priplatiť 1000€. A preto ak si chceš zapnúť napr. rozmrazovanie skla už nestačí zatlačiť tlačítko, ale cez menu na dotykovom displeji sa za pol dňa doklikáš tam kam potrebuješ.
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“