Blade mCPX II - tipy, triky, nastavení a opravy

Vrtulníky do velikosti 450
Zamčeno
Zpráva
Autor
EvzEn

Re: Blade mCPX II - tipy, triky, nastavení a opravy

#991 Příspěvek od EvzEn »

To je fér :)
baui

#992 Příspěvek od baui »

Hihi, tady se to rozjelo :D
Ondro, koukam, zes delal chinese weights i na NR mcpx, ze? :wink:
Tom
OPR
Kontaktovat uživatele:

#993 Příspěvek od OPR »

baui píše:Hihi, tady se to rozjelo :D
Ondro, koukam, zes delal chinese weights i na NR mcpx, ze? :wink:

Ahoj Tome.
Bojím se, že to neplnilo přesně to co jsem očekával. Nebo, jinak. Nevím, jak bych zkontroloval zda to dělá to co má. U vrtulky na velikym je to zkontorlovaný během 10 vteřin. Tady nevím jak na to. Ničemu to neubližovalo tak to na rotoru zůstalo. Řekl bych, že jsem malinko prodloužil intervaly nutnosti čistit serva na potencimetru. Jestli to má nějakou přímou souvislost přímo s tím to ale nevím. :)
morphix69

#994 Příspěvek od morphix69 »

prosim vas vim ze to sem nepatri ale nvm jak poslazt SZ cely sem to prosel a netusim...prosim prosim poradte...OPRa premlouvat nebudu :D to uz mam smulu kdybych umel psat SZ tak bych byl prvni protoze sem tam zrovna byl a misto abyych napsal na zed hned tak sem tady 450 minut nebo jak dlouho resil soukromou SZ...to je jedno kdy budu chtit napsat nekomu z vas kdo mi to i nabizel ale ntusim proste
dik
Dx7se, Blade mCPx V2, Mini PROTOS ;)
Tsisters

#995 Příspěvek od Tsisters »

Na tom není nic těškého,tomu komu budeš chtít napsat tak pod jeho příspěvkem klikneš na ikonu SZ a přidáš svůj text a odešleš,to je nejrychlejši
AGILE 7,2/ AGILE 5.5/ DEVIL 420/ T-REX 500PRO-Sportline/ RJX X-TRON 500/ EXTRA 300/ FPV QAV 210/
keras

#996 Příspěvek od keras »

kluci zadní motor odchází protože je
1. nedostatečně chlazenej
2. ulomí se drátek v bužírce.
3. kartáčky - komutátor

1. jsem pořešil - sekce tuning. Pokud se motor moc ohřeje, kartáčky se uvolní v plastu a je problém. Proto to chce chladit. Buď otočit vrtullku na levou stranu nebo přidělat chlazení. Věřte, že se hřeje dost už po jedné baterii!!!
2. je že se drátky většinou urvou v přechodu z motorku v plastu... Dá se to sletovat, ale musí se motor rozebrat a chladit (třeba ve vodě nebo dobrým odvodem tepla pinzetou) aby se neprohřál plast.
3. Tyhle motory uhlíky většinou nemají, je to jen plech přimáčklej na komutátor. Pokud je něco vydřené - je to v háji.

Ohledně vybrací, ano může to dělat i zadek, koukněte jestli nehází osyčka motorku. Vybrace se pak přenáší do gyra a je problém.

To s těmi ložisky jak jsem psal u hlavy - myslel jsem ve gripech. sorry
Ale koukněte na ty gumové podložky v hlavě co jimi prochází příčná hř., také můžou být v háji. Stačí zkusit radiální vůli.

Jestli má motor 4 hodiny, tak to je nic. To musí vydržet daleko daleko víc. Ale opět pozor na teplotu. Budu mít teď laserovej teploměr tak zkusím jak je na tom (asi blbě) a kdyžtak budu smolit chlazení na velkej motor.

Nezjišťoval někdo jak jsou na tom mosfety po několika baterkách v tahu???
pár koaxů > colibri v4.5 > blade mcpx2 + dx6i
seltino

#997 Příspěvek od seltino »

loni jsem lítal každý defakto každý den 12 baterek v kuse i v 35stupňových vedrech, a všechno OK, jak hlavní tak i ocasní motor vydržel pár set letů...
MiniP, Protos,Goblin500,Agile 5.5,Sky Hero Spy,KDS Chase 360,Logo480XX,Devil420,HD502,OMP M2,OXY5meg
keras

#998 Příspěvek od keras »

štěstí? :)
EvzEn

#999 Příspěvek od EvzEn »

Jakou velikost má ten setový křížový šroubováček ?? je Ph00 nebo Ph000 ?? Dík za odpoved :)
Jinak na tu uhlíkovou tyčku na náhradu te originální ocasní ke svázání drátků je potřeba 3mm silná smrstovaci buzírka ze jo ?
keras

#1000 Příspěvek od keras »

šroubovák nemám u sebe :(
Svázání? Jako k přidělání k uhlíkovému ocasu? Jde i pásek izolepy. Tuším, že 3mm smršťovačku nepřetáhneš přes konektor :( Já drátky jen omotal okolo tyčky a je to ok... :) Už je nebudu muset pájet :) Dovnitř strkat je fakt nemá cenu :lol: Dělal jsem to jednou a zbytečně. Dutý ocasy praskaj no.
Naposledy upravil(a) keras dne stř 18.04.2012 21:27, celkem upraveno 1 x.
vylizplech

#1001 Příspěvek od vylizplech »

EvzEn píše:Jakou velikost má ten setový křížový šroubováček ?? je Ph00 nebo Ph000 ?? Dík za odpoved :)
Jinak na tu uhlíkovou tyčku na náhradu te originální ocasní ke svázání drátků je potřeba 3mm silná smrstovaci buzírka ze jo ?

Já používám 4 mm smrštovací bužírku,lehce to přejde i přes konektor,tu 3 mm jsem nemohl přes ten konektor dostat a pájet se mi nechce.
keras

#1002 Příspěvek od keras »

byls rychlejší :lol:
EvzEn

#1003 Příspěvek od EvzEn »

Díky chlapi za odpoved :) ještě pls někdo mrknete na to jaký je ten sroubovák :)

A ještě jedna otázečka, jak se pozná, že je potřeba vymenit ty gumičky v hlavě a nebo, že sou špatný ložiska v gripech ?
jako, že se to celý viklá nebo drhne nebo tak ? Já tam trošku vuli nahoru a dolu mám, ale nezdá se mi, že by to někdy bylo na tesno..
keras

#1004 Příspěvek od keras »

No nesmí to být úplně na těsno. Mírná radiální vůle tam být má. Axiální ne. Když taháš za listy v ose příčné hřídele tak by to lítat nemělo, ale márná vule nahoru a dolů ano. Abychom si rozuměli :wink: Je to vlastně vůle na těch gumách...
Axiální vůli vymezuje délka příčné hřídele a stav (vymačkání) gumiček. U vymačkaných gumiček se dá zkrátit hřídelka, ale vyždy je lepší dát nové gumičky. Jdou vyrobit. Nebo i koupoit možná. To nevím.
Někdo tu psal že zkracoval příčnou hř., ale pokud jsou dobré gumičky není to potřeba. Zase je nebezpečí, že to bude drhnout.

Ložiska mají buď vůli, to poznáš a nebo skáčou-drhnou. Musí chodit volně.
Tuším že ve gripech jsou dvě za sebou...!!!
Ale tam jen tak ložiska neodejdou. Tam nejsou vysoké otáčky. Spíš je to jen suché a špinavé, drhne to. Ultrazvuk. pračku a pěkně vyprat a namazat! Nebo jen vzduchem vyfoukat... Vyprat. Dá se to všelijak
EvzEn

#1005 Příspěvek od EvzEn »

Tak musím říct, že jsem na to koukal a vsiml jsem si včera, že ty gripy maj trosku vuli do stran a i nahoru a dolu :D
Ale zatím to řešit nebudu, protože ty gumičky jsem dával o vejkendu nový, tak abych nebyl až moc aktivní...
I když je pravda, že se mi včera povedlo dost ohnout příčnou hřídel, tak se snad nepoškodily..

Ložiska si myslím jsou zatím dobrý :)
Díky za vyčerpávající popis ;)
Zamčeno

Zpět na „Heli - do 450“