Vysílač JETI DC-16 (DS-16)

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
michalv

Re: Novy vysielac od JETI

#991 Příspěvek od michalv »

Genagen píše:
michalv píše:No asi ti to v Jeti nikdo nezvedne,protože mají firemní dovolenou do 13.8. :-(

jj. to uz jsem psal. Zvedla mi to patrne asistentka. Byla moc vstricna. Vzala si tlf cislo, ze to nekomu vnuti a ten zavola. Uvidime :-)

Joo to oni jsou vstřícní, ale když potřebuješ nĕco dořešit tak se neozvou. Jinak kdyby jsme byli betatestři, tak by jsme mĕli mít výrobky zdarma, nebo se sakra velkou slevou. Všichni jsme si zaplatili za full výrobky, tak že tak.
tocamac

#992 Příspěvek od tocamac »

Genagen píše:Toz ja dneska s vysilajdou zazil tezky casy. Uprostred letu se mi vypla.

Nejsi prvni. Tady je na toto tema cely thread: http://jeti-forum.com/index.php/4-jeti-sender/256-sender-bootet-waehrend-flug.html.
Dva lidi tam pisou ze se jim vysilac rebootnul pri prehravani WAV souboru. Jednomu se dokonce opakovane rebootoval pri prehravani jednoho konkretniho souboru, ovsem jakmile vytahl kameru, zacalo to zase fungovat.
Pouzivas ve vysilaci nejake vlastni WAVy, nebo jen ty originalni?
Genagen
Kontaktovat uživatele:

#993 Příspěvek od Genagen »

tocamac píše:Nejsi prvni. Tady je na toto tema cely thread: http://jeti-forum.com/index.php/4-jeti-sender/256-sender-bootet-waehrend-flug.html.
Dva lidi tam pisou ze se jim vysilac rebootnul pri prehravani WAV souboru. Jednomu se dokonce opakovane rebootoval pri prehravani jednoho konkretniho souboru, ovsem jakmile vytahl kameru, zacalo to zase fungovat.
Pouzivas ve vysilaci nejake vlastni WAVy, nebo jen ty originalni?

Tak aspon vim, cim to je. Neorig wavu tam mam tunu. A vysvetluje to i ten druhy restart na zemi. jak jsem se zvedl s letadlem, piplo vario a pak se rebootla vysilacka.
TomasC
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#994 Příspěvek od TomasC »

A jak máš samplovaný WAV?? Já používám formát PCM, 8kHz; 8bitů; Mono 7kb/s
Genagen
Kontaktovat uživatele:

#995 Příspěvek od Genagen »

TomasC píše:A jak máš samplovaný WAV?? Já používám formát PCM, 8kHz; 8bitů; Mono 7kb/s

juknu doma
timi

#996 Příspěvek od timi »

To jako mluví?
WAV - Waveform Audio File Format (WAVE, or more commonly known as WAV due to its filename extension)

Snad někoho nenapadne postavit vysílač na Microsoftím OS, taková "modrá smrt" na displeji by asi nebyla příliš k smíchu.

Už mají vyšší modely vysílačů (jako Jeti) v sobě wifi modul, aby se mohly parametry programu modelů nastavovat přímo v počítači a nemusel se k němu připojovat kabelem?
Lada1

#997 Příspěvek od Lada1 »

timi píše:Už mají vyšší modely vysílačů (jako Jeti) v sobě wifi modul, aby se mohly parametry programu modelů nastavovat přímo v počítači a nemusel se k němu připojovat kabelem?

Ani snad nemusi byt - jen se trochu upravi frekvence - vsechny ty kramy jedou na 2,4ghz (TX, WiFi, Bluetooth, i ta SprayTv...)
Text meho prispevku nemusi nutne odpovidat tomu, co jsem zde napsal ...
AR1
Kontaktovat uživatele:

#998 Příspěvek od AR1 »

timi píše:To jako mluví?
WAV - Waveform Audio File Format (WAVE, or more commonly known as WAV due to its filename extension)

Snad někoho nenapadne postavit vysílač na Microsoftím OS, taková "modrá smrt" na displeji by asi nebyla příliš k smíchu.

?

A víš co má Futaba?
http://ar1.rajce.idnes.cz/
timi

#999 Příspěvek od timi »

AR1 píše:
A víš co má Futaba?

Kdybych řekl že ne, tak bych kecal. Ale nemám již delší dobu přehled o rádiích. Jsem spokojený uživatel a dokud to funguje tak neřeším.

Jenže jak sem pochopil, není na tom postavena řídící část sw. Prej to má kvůli mp3 přehrávači, aby si mohli uživatelé dávat fotky k modelům a možná ještě nějaký nastavení...
:-)

Jo a je to dotykový jako Aurora, ale ta to asi opsala od nich. Ale zajímalo by mě jakou má ten dotykáč citlivost. Jestli to je jako u TomTom navigací, tak potěš koště. I já s malými prsty sem se občas bál zmáčknout.
tomashr

#1000 Příspěvek od tomashr »

Futaba 14 a 18 jede na Windows CE, ale je to embedded verze, která je hodně stabilní. Navíc si neodpustím vážnou kritiku JETI- u Futaby je podstatné, že je zcela odděleno to GUI od výkonné "vysílací části". Nechtěně jsem to jednou otestoval, když mi 14MZ totálně vytuhla (taky na přehrávání hudby). Vysílač jen zoufale pištěl a nereagoval na nic (posléze jsem musel natvrdo vyndat baterku), ovšem ovládání modelu v pohodě šlapalo nezávisle na tom. Pokud to má JETI pojaté tak, že zcela podružný problém s WAW sejme ovládání, tak je to prostě principiálně špatný návrh a je úplně fuk, že to třeba vyřeší jiným firmwarem, tohle se stát nesmí!!!!
Kamil
Kontaktovat uživatele:

#1001 Příspěvek od Kamil »

banderas píše:Nevíte, jestli Jeti nechystá taky nějakou trošku míň vybavenou a levnější vysílačku?

Keď čítam toto a podobné vlákna, tak by som s tým radšej počkal. :wink:
Inak, kto rýchlo kupuje úplnú novinku, hlavne od firmy, ktorá ešte žiadny vysielač navyrobila, tak si už z princípu koleduje.
Na druhej strane chvalabohu existujú ľudia dychtiví po novinkách, pretože títo vychytajú na novinkách chyby a muchy a my, rozvážnejší :wink: potom máme šancu kúpiť fungujúce výrobky.
A to, že s týmto vysielačom lieta Gernot, len málo hovorí o kvalite a spoľahlivosti sériových výrobkov.
Drondys

#1002 Příspěvek od Drondys »

banderas píše:Nevíte, jestli Jeti nechystá taky nějakou trošku míň vybavenou a levnější vysílačku?

Už se o tom tady psalo dříve. V dohledné době zatím ne. Výhledově možná tak nejdříve za rok. Ber to tak, že sotva začali s prodejem DC16 s teprve někdy v srpnu se snad objeví i DS16. Krom toho budou tak minimálně půl roku až rok "dolaďovat" a teprve potom se uvidí co dál. Podle toho jak to zatím vypadá toho mají celkem "plné kecky" tj. rozhodně není čas na nějaké další tříštění sil. Takže v dohledné době bych s tím, že se objeví kromě DC16/DS16 ještě další méně vybavená Jeti vysílačka moc nepočítal.
timi

#1003 Příspěvek od timi »

Drondys píše:Podle toho jak to zatím vypadá toho mají celkem "plné kecky" tj. rozhodně není čas na nějaké další tříštění sil. Takže v dohledné době bych s tím, že se objeví kromě DC16/DS16 ještě další méně vybavená Jeti vysílačka moc nepočítal.

A já si chtěl nechat u dvou starých přijímačů přehrát fw. Tak to abych s tím pár let počkal.....
Drondys

#1004 Příspěvek od Drondys »

timi píše:A já si chtěl nechat u dvou starých přijímačů přehrát fw. Tak to abych s tím pár let počkal...

Pokud máš Duplex modul v nějaké dobou už prověřené vysílačce tak můžeš doufat, že v novém FW pro přijímače Duplex snad zas takové "boty" jako ve FW pro DC16 nebudou.

Přijímače Duplex i FW pro ně dělá Jeti už delší dobu. Takže tam je už větší předpoklad toho, že to mají zmáknuté a případné chybky budou jen minimální. DC16/DS16 je přeci jen trochu složitější a je to v začátcích a tak není divu, že se vyskytují i vážnější chybky. :wink:
bitovod

#1005 Příspěvek od bitovod »

Tak já mám takovej dojem, že ještě chvíli budou takhle lovit mouchy na cizích drahejch letadlech, a zbytky z ověřovací série rozprodá správce konkursní podstaty... Nepřál bych jim to, ale bojím se, že maj nakročeno.

Jinak největší položkou při přechodu na Duplex (teda alespoň u mne) by ani tak nebyla cena vysílače, to zabolí jednou, pak se z toho nějakou dobu oklepáváš a pak to přejde - a ty máš fajn vysílačku. Co ale bolí pořád a při každém novém letadlu, to jsou přijímače a telemetrická čidla, takže bych se spíš ptal, jestli Jeti neudělá nějakou levnější řadu přijímačů, obecně něco na úrovni "oranžových klonů" pro Futabu - ne každé letadlo majitele JETI vysílače musí být jet nebo fullcarbon hotliner, byť pro ně si to asi lidi budou kupovat především (i když vzhledem k té spolehlivosti fakt nevím, osobně bych ještě čekal, i kdybych měl těch cca 50k na rádio, přijímače a čidla).
Startuji čím dál častěji, ale počet přistání, po kterých se letadlo nedá odnést v jedné igelitce, se i nadále limitně blíží nule...
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“