1. musi byt quad pri kalibracii gyr uplne vo vodorovnej polohe ?
2. pri pokuse o zalet my jeden motor tahal slabsie a malo to snahu sa preklapat. ked som quad pootocil a ta noha ktora tahala slabsie bola umiestnena o kusok nizsie ako povodne tak sa to zrazu ustabilizovalo a motor zacal tahat symetricky a dalo sa s tym vzlietnut. neviete v com by mohol byt problem ?
1. musi byt quad pri kalibracii gyr uplne vo vodorovnej polohe ?
2. pri pokuse o zalet my jeden motor tahal slabsie a malo to snahu sa preklapat. ked som quad pootocil a ta noha ktora tahala slabsie bola umiestnena o kusok nizsie ako povodne tak sa to zrazu ustabilizovalo a motor zacal tahat symetricky a dalo sa s tym vzlietnut. neviete v com by mohol byt problem ?
pakozdy píše:zdravim ... pri pokuse o zalet my jeden motor tahal slabsie a malo to snahu sa preklapat. ked som quad pootocil a ta noha ktora tahala slabsie bola umiestnena o kusok nizsie ako povodne tak sa to zrazu ustabilizovalo a motor zacal tahat symetricky a dalo sa s tym vzlietnut. neviete v com by mohol byt problem ?
2. nejak nerozumim popisu
predstav si situaciu, ze pri pokuse o vzlet vidis ze 3 nohy maju snahu sa odlepit od zeme ale stvrta tuto snahu o odlepenie nema. trocha som quad pootocil a ta stvrta noha sa dostala pol cm pod povodnu uroven .
po tejto zmene zrazu snaha o odlepenie od zeme je na vsetkych 4 nohach.
navyse ked som to prvykrat skusal vonku, tam sa to chovalo ako popisujem vyssie (3nohy ok stvrta problem) ale ked som to skusil doma - start z rovnej podlahy - tak sa to chovalo v poriadku - styri nohy sa tvarili synchronizovane. Preto som sa aj pytal na tu rovnu podlozku pri kalibracii.
Takhle se kopter chová pokud je vybaven akcelerometry. Ty jsou zkalibrované na rovině a pokud startuješ na nerovné ploše tak má nejdříve snahu se srovnat do roviny, proto táhnou jen některé motory a další začnou poté. Gyra nemusíš mít při kalibraci v rovině, akcelerometry ano.
pakozdy píše: predstav si situaciu, ze pri pokuse o vzlet vidis ze 3 nohy maju snahu sa odlepit od zeme ale stvrta tuto snahu o odlepenie nema. trocha som quad pootocil a ta stvrta noha sa dostala pol cm pod povodnu uroven .
po tejto zmene zrazu snaha o odlepenie od zeme je na vsetkych 4 nohach.
navyse ked som to prvykrat skusal vonku, tam sa to chovalo ako popisujem vyssie (3nohy ok stvrta problem) ale ked som to skusil doma - start z rovnej podlahy - tak sa to chovalo v poriadku - styri nohy sa tvarili synchronizovane. Preto som sa aj pytal na tu rovnu podlozku pri kalibracii.
skusal som zalietnut Xcopteru, ale prvy krat sa mi prekoprcla cez obe predne ramena, kedze som zlomil vrtulu tak som nemohol pokracovat. Teraz skusal opat zalet, ale len z ruky, nerad by som ju zase "hodil" o zem.
Trimi mam na 50%... stale mam pocit ze ma tendenciu sa prekoprcnut cez jedno z prednych ramien... kua
Jasně že musí být jiný software. Otočení desky nestačí. Přeprogramovat se dá lehce, pokud máš potřebný programátor. Nedá se říct, která konfigurace je lepší. Každýmu vyvhovuje něco jinýho.