Heli a vaše nehody

Všechno co je o modelech vrtulníků, ale nevejde se do jiné vrtulníkové kategorie.
Zamčeno
Zpráva
Autor
Screwball671

#991 Příspěvek od Screwball671 »

Howking píše:
Screwball671 píše:Doma samozřejmě vše chodí jak má, tahal jsem i za kablíky ale žádná anomálie. Jediný co mě napadlo je vyměnit přijímač.
- někdy serva blbnou až pod vibracemi - sundej listy - roztoč motor a zkus serva - zkus jim i klást odpor rukou.

Já vím, držel jsem je za páky a kniploval jak o život ale nic, tahaj a jen víc mručej. Záhada je, že mi kolektiv fungoval, protože jsem mohl stoupat, takže serva jely ale cyklické řízení jako by bylo zablokovaný. Díval jsem se i na monitor na DX7 ale kanály jezděj jak maj, tohle je mi vážně záhada. Zkusím to ještě tedy bez listů s motorem, jestli s tím nemá něco do činění.
Trex 700E, Trex 600 nitro, Protos 500, Trex 500, Trex 450 Sport, Yak 55M, RS352, Piper Cub, Variant
Howking
Kontaktovat uživatele:

#992 Příspěvek od Howking »

Screwball671 píše:Záhada je, že mi kolektiv fungoval, protože jsem mohl stoupat, takže serva jely ale cyklické řízení jako by bylo zablokovaný.
- no tak to vypadá na zradu ve vysílačce - nějak zlobil swatchmix
Blade400>T-Rex500>T-Rex250>Protos>T-Rex700E>LA700>RaptorE720
youtube.com/heyingosl
DaveLister

#993 Příspěvek od DaveLister »

A co treba nejaky problem v padlove mechanice? Kdyby se treba nejak "sikovne" zaseknuly padla je mozny ze by kolektiv sel ridit a ale vyskovka+kridelka ne.
To ze by vysilacka zacala najednou spatne mixovat swash se mi zda dost nepravdepodobne, navic i kolektiv je mix vsech tri serv a ten fungoval.
Screwball671

#994 Příspěvek od Screwball671 »

Howking píše:
Screwball671 píše:Záhada je, že mi kolektiv fungoval, protože jsem mohl stoupat, takže serva jely ale cyklické řízení jako by bylo zablokovaný.

Tohodle se bojím nejvíc, už vidím ty sálodlouhý korespondence s Astrou, tam jim bude vše samozřejmě chodit, já potom příjdu na letiště pošlu 6ti kilo do vzduchu a spadnu na to samý. A teď to dokazuj, že to nebylo na ruce. Už jsem si užil s vadným poťíkem na DX6i, taky jim to v servisu chodilo a já potom rozmlátil letadlo na sr... Kdybych nepřinutil Hnízdila k výměně „funkčního“ poťáku, tak s tím padám dodnes.
Trex 700E, Trex 600 nitro, Protos 500, Trex 500, Trex 450 Sport, Yak 55M, RS352, Piper Cub, Variant
Kenny McCormick

#995 Příspěvek od Kenny McCormick »

nezadiera niekde gulovy cap alebo lozisko, napr. v rame padiel alebo niektorej pake na rotore? Chodi rotorova hlava lahko?
Najhorsie je, ked sa zavada neodhali, potom clovek caka, kedy sa to stane zas... 8O
T8FG - Tarot345PRO BeastX, Protos430 BeastX
http://kennymccormick.rajce.idnes.cz/
Screwball671

#996 Příspěvek od Screwball671 »

Kenny McCormick píše:nezadiera niekde gulovy cap alebo lozisko, napr. v rame padiel alebo niektorej pake na rotore? Chodi rotorova hlava lahko?
Najhorsie je, ked sa zavada neodhali, potom clovek caka, kedy sa to stane zas... 8O

Vařil jsem kniplama jak vo život a na stole to chodí jak z partesu. Radši vyměním přijímač a budu s tím chodit pár centimetrů nad zemí, tak 2 -3 baterky a uvidím. Nejhorší je ta ztráta důvěry ve spolehlivost, když si uvědomím, že tam před tím letem okukovalo halfo lidí, i když jsem pak lítal nad polem tak minimílně 50m od sebe....
AdamProg
Kontaktovat uživatele:

#997 Příspěvek od AdamProg »

Screwball671 píše:
Howking píše:

Tohodle se bojím nejvíc, už vidím ty sálodlouhý korespondence s Astrou, tam jim bude vše samozřejmě chodit, já potom příjdu na letiště pošlu 6ti kilo do vzduchu a spadnu na to samý. A teď to dokazuj, že to nebylo na ruce. Už jsem si užil s vadným poťíkem na DX6i, taky jim to v servisu chodilo a já potom rozmlátil letadlo na sr... Kdybych nepřinutil Hnízdila k výměně „funkčního“ poťáku, tak s tím padám dodnes.

Taky jsem mel vadne potenciometry na vysilacce, takze jsem cekal mesic nez mi ji opravili :(
Rozhodne doporucuji simulator, jednak si vypilujes pilotaz, a jednak budes moc bezpecne vypozorovat, zdali je chyba ve vysilacce. Pokud je to vysilackou, tak je to opravdu neprijemne a blbe se to odhaluje.
Ale problem muze byt i kdekoliv jinde.

Howking: Uprimnou soustrast, rana v tehle velikosti vrtulniku je opravdu neprijemna a draha:(
Screwball671

#998 Příspěvek od Screwball671 »

Jo ten sim je dobrej nápad, Já jsem DX6i taky posílal do Astry, jak píšu ale nic s tím neudělali. I když jsem jim popsal, že poťák výškovky má někdy nečekané výpadky, tak to zřejmě jen oměřili na stole a poslali zpět jako opravené. No a já jsem pojal důvěru a za týden jsem měl místo letadla jen hromadu polystyrenu, protože mi při přitažení výškovky začalo prudce klesat. Když jsem to rozebral, tak jsem bezpečně poznal svůj starej vadnej poťák. :cry:
AdamProg
Kontaktovat uživatele:

#999 Příspěvek od AdamProg »

Screwball671 píše:Jo ten sim je dobrej nápad, Já jsem DX6i taky posílal do Astry, jak píšu ale nic s tím neudělali. I když jsem jim popsal, že poťák výškovky má někdy nečekané výpadky, tak to zřejmě jen oměřili na stole a poslali zpět jako opravené. No a já jsem pojal důvěru a za týden jsem měl místo letadla jen hromadu polystyrenu, protože mi při přitažení výškovky začalo prudce klesat. Když jsem to rozebral, tak jsem bezpečně poznal svůj starej vadnej poťák. :cry:

Nez jsem jim to poslal, tak jsem vysilacku hodne zkousel na simulatoru, az se spatny potenciometry zretelne projevovali ve trech osach(Mel jsem vysilacku ze spatne serie). Jinak to jen zkusej par sekundu v monitoru a vykaslou se na to :( Takze mi vymenili obe paky cele.
avalanche8

#1000 Příspěvek od avalanche8 »

Tak sem dnes majznul s riccem,achjo.No drobek sem se s riccem szil a skousel souvraty,kupodivu to docela slo,4ta aku a skousim kolecka mala utazena,ale nejak sem se zamotal dal moc kolektivu a zem byla doost blizko.
No skody,nove lupeni,podvozek,vzpery ocasu a obligatni pastorek,pricna a hlavni osa.Nejvic me stou ty listy.Jinak vse funguje.Uz mam dosroubkovano.Ufff. :roll:
LOGO 600SE/Vbar 5,3 silverline/JIVE80Hv/TB solid 690/Futaba T14Sg
geriatrix

ťuk, ťuk, ťuk

#1001 Příspěvek od geriatrix »

Musím zaklepat, celý týden, každý den po šesti baterkách a zatím ok, faktem ale je, že nedělám žádné blbinky. Spočítal jsem, kolik už jsem nasázel za necelý rok do náhradních dílů u blejda......no doufám že sem ta moje nezabloudí, vyšlo mi cca 12300 kč, to je fakt hrůza :twisted: :P :P :P už chápu že to někteří jedinci nevydrží :lol:
fire

#1002 Příspěvek od fire »

o tom to je, ked clovek nic nerobi a nic nove neskusa vacsinou nepadne:)
cody

#1003 Příspěvek od cody »

Neni to dlouho co jsem se chlubil, ze s Rexem 500 nepadam. Omyl. Tuhle jsem se podival na co mi steka pes a nasledne spatne precetl heli na obloze. Otocil na zada, lekl se a nez jsem zapnul heli mod uz jsem byl na zemi:-((

Z dalky vidim zlomenej lupen, hromada hliny... velka hromada. Myslel jsem, ze se urvali oba lupeny a kovove drzaky vyvrtali do zeme diru. Nastesti jsem trefil jediny krtinec v okoli:-) I tak - lupeny, kompenzator, stabilizator, obe kola, obe hridele, pretrhlej remen, praskla kabina. A vsechny tri serva cykliky v haji. Plastove prevodovky nevydrzeli. Uz mam dily, takze az dopiju sklenku jdu to spravit:-)
T-Rex 500 2x3SLi-Po3350 2SLi-Fe1700
Blade MSR + SR120
DX6i + Phoenix
Howking
Kontaktovat uživatele:

#1004 Příspěvek od Howking »

Tak jsem tu před 14-ti dny psal o tom, jam mi na Protosu při tictocu vypnul regl. No tak jsem si to pro velký úspěch dnes zopakoval. Doháje. No naštěstí jsem byl už duchapřítomnější, hned narovnal helinu a hned do autorotace a i když jsem při tictocu bez motoru ztratil opět hodně otáček, podařilo se mi to roztočit a jen trochu tvrději přistát - jediná škoda byla ulomená patka od lyžiny - 1cm od konce - až za obloukem podvozku - zřejmě ťukla o nějaký šutr - už je přilepena. Takže finančně 0. No ale doháje proč mi to vypíná? Další let jsem zkoušel tu helinu fakt trápit plný kolektiv od země až snad do 100 m a nic - jako by se nechumelilo. Regl mam Align z Rexe 500 a motor Lipotech MSH 26-10. Nastavený mám střední timming. Motor je nízkootáčkový, měl bych dát nizký timming? Zřejmě regl vypíná, když buď odběr motoru překročí nějakou mez, nebo když se s motorem rozfázuje. Před týdnem jsem si všiml že při superrychlém dopředném přímém letu s plným kolektivem chvilkově otáčky klesnou, ale zase se vrátí. Lítám na křivky.
Blade400>T-Rex500>T-Rex250>Protos>T-Rex700E>LA700>RaptorE720
youtube.com/heyingosl
eco

#1005 Příspěvek od eco »

Podle mne bys měl mít ten nízký předstih...tak to alespoň fungovalo mě ale s Lipotech reglerem...
MPX Royal SX 2,4Ghz...F3J Enjoy3
Zamčeno

Zpět na „Heli - jiné“