Ne proč? V tomto boxu dvojí elektronika fungující zároveň. Prostě jedno chcípne, nic se neděje. Problém je až u koncových serv, ty zdvojit nemůžeme, ale tohle by zdvojit ještě šlo. Konetory jedny, elektronika dvojí.
Woita píše:To by mi moc smysl nedávalo. Zase by se to muselo sejít na konci v jednom boxíku, ze kterého vedou jednotlivé konektory pro serva. To by se ten poslední boxík zase musel zdvojit, atd až do nekonečna. A na konci by byl ten poslední zase jenom jeden ne?
Montykh: Když budeš mít dvojí elektroniku, jak z ní uděláš jedny konektory? Zase nějakou spojovací elektronikou, která vyhodnotí z které části (poloviny) bude brát signál a která je v chybovém stavu . A tato bude už opět jenom jedna, a chtěl bys jí zase zdvojit. To je nekonečné. Před těmi konektory musí být jedna krabička a to je vždy to úzké hrdlo. Tato poslední krabička musí rozhodnout, která polovina před ní je dobrá a která polovina selhala, podle toho ti připojí signál na výstup a hlásí ti telemetrií. Zkus si nakreslit nějaké blokové schéma a uvidíš, že na konci bude JEDEN blok, na kterém to bude všechno viset.
V tomto ohledu je pak lepší udělat dva zcela nezávislé systémy (dva přijímače, každý s vlastní baterií), a polovinu serv ovládat jedním systémem a polovinu druhým. Ovšem je to taky diskutabilní, jak by letělo éro s polovinou serv chromých (a třeba s plnými výchylkami na nich).
Ahoj piloti,kousnul se již někomu Horus s Open-TX ? Při normálním zkoušení nastavení modelu se kousnul v položce"serva a to tak,že nešel ani vypnout. Samozřejmě baterie nedostupná ,takže co teď.Nakonec po mnoha neúspěšných pokusech asi po deseti minutách přišel k rozumu a začal reagovat. Podobně se mi chová nový televizor Sharp včetně toho,že nejde vypnout ,ale tam je po ruce zástrčka.
kozlik327 píše:Ahoj piloti,kousnul se již někomu Horus s Open-TX ? Při normálním zkoušení nastavení modelu se kousnul v položce"serva a to tak,že nešel ani vypnout. Samozřejmě baterie nedostupná ,takže co teď.Nakonec po mnoha neúspěšných pokusech asi po deseti minutách přišel k rozumu a začal reagovat. Podobně se mi chová nový televizor Sharp včetně toho,že nejde vypnout ,ale tam je po ruce zástrčka.
Pokud je radio z nasi distribuce, lze nam v teto nouzove situaci zavolat abychom mohli individualne problem vyresit popripade zaslat radio k nam na diagnostiku. Nicmene OpenTX neni finalnim produktem a tak muze byt "naladovy".
Nedaří se mi přenést model z Taranise přes PC do Horuse. Kopíruji do složky "MODELS" na kartu Horuse, ale v systému se mi neukazuje. Neměl byste někdo tip jako to provést správně? Díky.
Nedaří se mi přenést model z Taranise přes PC do Horuse. Kopíruji do složky "MODELS" na kartu Horuse, ale v OpenTX se mi neukazuje. Neměl byste někdo tip jako to provést správně? Díky.
sparlinek píše:Nedaří se mi přenést model z Taranise přes PC do Horuse. Kopíruji do složky "MODELS" na kartu Horuse, ale v OpenTX se mi neukazuje. Neměl byste někdo tip jako to provést správně? Díky.
Dnes naši klienti obdrželi první verzi českého FW FrSky-OS pro Horus. Je založena na verzi 1.2.23 a krom češtiny a opravy několika chyb přibyla i možnost aktualizovat přijímače a senzory přes menu vysílače jak známe u OpenTX.
Woita píše:Chvilku si hraju s FW 1.2.23 s podporou jazyků, nevidím tam v lokalizaci žádnou chybu. Diakritika OK, nápisy se celkem slušně vejdou do políček, já bych to jako betu klidně vypustil, aby si to majitelé Horusů už konečně mohli ochutnat. Honzo za mě říkám Super práce!
Woito mas pravdu je to venku, jinak v share mas aktualizovany balik.
Používá tu někdo OpenTX? FrOs OS je super a že je už v CZ je tak též paráda,ale příjde mi že o OpenTX tu nepadne skoro ani slovo a přitom jsou v něm taky ještě nedostatky,které je potřeba doladit. Chvílema mi připadá že OpenTX snad do Horusu nepatří.Tak nevím jestli se tu na to ptát jak to vypadá s OpenTX. Samozřejmně že všem moc přeju at se jim FrOS OS moc líbí a at si ho užívájí,ale na OpenTX by se tu taky nemělo zapomínat.Sou tam nedostatky které by se měli taky doladit. Tím proti nikomu nejdu.Jsem zakořeněný na OpemTX,tak se jen připomínám.