Mobius kamera

Létání na výlety s přenosem obrazu je tu. Vysílače, přijímače, kamery či video-brýle. Pokus te se co nejvíce dodržovat zákony ČR. Samozřejmě, že i natáčení z modelů, výběr kamer a foťáků. Prostě věci související.
Odpovědět
Zpráva
Autor
jio

Re: Mobius kamera

#976 Příspěvek od jio »

ondrascz píše:Mam z vas, kuci, radost ;)

My z tebe taky. :-)
VSCharlie
Kontaktovat uživatele:

#977 Příspěvek od VSCharlie »

Nsetkal se s tím někdo ?

Dva roky starý a málo používaný Mobius se mi za letu smovolně vypíná.. :(
Tím pádem nejsou řádně zakončené soubory a videa jsou nečitelná.
Poslední dobou mi to dělá skoro pořád...

Baterie je v pořádku (nabitá), po zapnutí jede na stole třeba 10 minut, dýl jsem to nezkoušel.
SD karty jsem několikrát, FW je poslední verze
Mohly by to být třeba vibrace, ale na to by měl být stavěný.

P.S:
Díky tomu jsem třeba v sobotu propásl krásné video ze záleru křídla FX-61 Phantom, když jsem si přistání prodloužil odrazem od hlavy "čokla", který čučel jako tele a neuhnul.. :mrgreen:
A navíc - jako na potvoru, jsem zapoměl zapnout nahrávání v brýlích.
Nákazu léčím systematicky - "Pěkně kulkou po kulce".
http://www.vscharlie.rajce.idnes.cz
Yeah
Kontaktovat uživatele:

#978 Příspěvek od Yeah »

je mu zima - zakryj chladiče, stačí je přelepit třeba papírovou páskou
má měkkou baterii - použij externí napájení, osobně to mám udělaný přes samostatný BEC, abych to nehnal přes přijímač, i když i z přijímače to je možné...

já nyní létám zcela bez baterie a krmím Mobius jen z BECu, připojeného na servisní konektor pohonného packu.
Multiplex, DJI, FrSky, RCM Lužice, SLČS, YI 4K+
VSCharlie
Kontaktovat uživatele:

#979 Příspěvek od VSCharlie »

Díky, zkusím to. :wink:

I když se mi to trochu nezdá, při těch letech bylo kolem 23°C.
První let v pořádu, další už vypnul a od té doby vypíná za letu pořád i po čerstvém nabití.
Ale zkusím to a než to "zbastlím" (musím koupit další BEC a celé to trochu předělat), budu používat RunCam 2 HD.
Nákazu léčím systematicky - "Pěkně kulkou po kulce".
http://www.vscharlie.rajce.idnes.cz
chroustjazz

#980 Příspěvek od chroustjazz »

zkouším srovnávat mobius s firefly q6

viewtopic.php?f=96&t=78451
Sdružení letců Českého středohoří
eddiex

#981 Příspěvek od eddiex »

Panove jak stahujete nahravky a fotky z Mobiusu do PC ?
Ja roky pouzival proste moznost "Stahnout fotky a videa pomoci Windows".
Mel jsem nastavenou slozku pro videa a slozku pro fotky. Kdyz jsem pripojil Mobius k PC, tak se mi to hned samo nabidlo. V rozbalovaci nabidce jsem vybral Mobius [pouzivam vice ruznych kamer a mobilu]. Videa a fotky se mi ulozily s pridanym obdobim porizeni. To jsem mel Windows 7.

Po prechodu na Windows 10 uz se mi ta nabidka nezobrazuje. Zobrazuji se mi jine nabidky, ale v zadne z nich se nedaji nastavit slozky zvlast pro videa a zvlast pro fotky. Take uz si to nepamatuje ruzne nazvy kamer a musim zvdy zadat rucne.

Toto se mi takhle zmenilo jen u Mobiuse a Wingcamu. U normalni rodinne kamery Sony HDR CX450 mi ta nabidka take chybi, ale staci v pruzkumniku kliknout pravym a ona pozadovana moznost tam je. U mobiuse ovsem ne !! Vypada to, jakoby Windowsy videly Mobius jen jako SD kartu a tu pozadovanou moznost po pravym kliku nenabizi.

Jelikoz jsem roky zvykly si timto zpusobem ukladat videa a fotky do PC a treba az po case se k nim vracim prohlizim a zpracovavam bylo to super, ze slozky byly zvlast a oznacene tim casovym obdobim.

Nyni mi to cpe vsechno do "Obrazky" a ani neni moc jasne kde to vlastne fyzicky uklada....

Umel by mi nekdo poradit jak prinutit Windows 10, aby videl Mobius stejne, jako treba ty Sony?
Taranis B; F450 s APM 2.5; Bixler 2
ZIPP
Kontaktovat uživatele:

#982 Příspěvek od ZIPP »

Tak koukám, že prodejce kamer Mobius má zrušené stránky. 8O :cry: :evil:
www.revotech.cz
Nemusíš vše vědět, ale musíš vědět, kde na vše najdeš odpověď.
Pekacek77
Kontaktovat uživatele:

#983 Příspěvek od Pekacek77 »

ZIPP píše:Tak koukám, že prodejce kamer Mobius má zrušené stránky. 8O :cry: :evil:
http://www.revotech.cz

Ještě nedávno tam měl výprodeje náhradních dílů a příslušenství. Dalo se to čekat.
Lidi asi objednávají přímo ze zahraničí a tomu se konkurovat nedá. Za stejnou cenu u nás Mobius a nebo raději RunCam2 z HK?
ZIPP
Kontaktovat uživatele:

#984 Příspěvek od ZIPP »

Tak to nemohu posoudit, protože RunCam2 jsem nestudoval, jelikož mě v té době oslovil Mobius. Ale RunCam má WIFI tak to by bylo pro mne velké plus. Na HK je ta cena teda závratná. Jen tak náhodou jsem narazil na lepší cenu.
http://www.banggood.com/RunCam-2-RunCam ... 0wod-GYB6w
Nemusíš vše vědět, ale musíš vědět, kde na vše najdeš odpověď.
Pekacek77
Kontaktovat uživatele:

#985 Příspěvek od Pekacek77 »

Však ano, dá se najít lepší cena.
Wifi má asi význam jen pro nastavení a přehrávání, na let v kombinaci s 2,4GHz rádiem to není.
Hoki
Kontaktovat uživatele:

#986 Příspěvek od Hoki »

ZIPP píše:Tak to nemohu posoudit, protože RunCam2 jsem nestudoval, jelikož mě v té době oslovil Mobius. Ale RunCam má WIFI tak to by bylo pro mne velké plus. Na HK je ta cena teda závratná. Jen tak náhodou jsem narazil na lepší cenu.
http://www.banggood.com/RunCam-2-RunCam ... 0wod-GYB6w

Jeden tady ale popisoval, že Q6 má lepší fotky, než RunCam-2. Jenže co to je "Lepší"? Můj první digitál Canon mi dával fotky 2,5Mb a byl jsem spokojený.
Pekacek77
Kontaktovat uživatele:

#987 Příspěvek od Pekacek77 »

To je těžké, ale teoreticky se ti budou lépe dělat výřezy, když pořídíš fotku s vyšším rozlišením. Hero2 točilo sice Full HD mazanice (v porovnání s Mobiusem, SJ4000), ale fotky byly velice detailní :)
Krom toho se 1920x1080 stává v monitorech standartem a třeba 3MPix fotky už moc velkou rezervu nemají. A to nás budou výrobci tlačit do 4k a pak do HDR :twisted:
Hoki
Kontaktovat uživatele:

#988 Příspěvek od Hoki »

Pekacek77 píše:Krom toho se 1920x1080 stává v monitorech standartem a třeba 3MPix fotky už moc velkou rezervu nemají. A to nás budou výrobci tlačit do 4k a pak do HDR :twisted:

Mluv na mne česky :lol: :lol: :lol:
Asek
Kontaktovat uživatele:

#989 Příspěvek od Asek »

.....že dnešní monitory mají velké rozlišení (hodně obrazových bodů) a bude to stále narůstat a abys fotku zobrazil přes celou obrazovku, musí mít taky hodně bodů (pixelů), takže je dobré mít foťák-kameru s vyšším počtem Mpx (milionů bodů).
Futaby T14SG, T9CP+Duplex, FC16+FrSky
už jen elektry, LMS Beckov
Hoki
Kontaktovat uživatele:

#990 Příspěvek od Hoki »

Asek píše:.....že dnešní monitory mají velké rozlišení (hodně obrazových bodů) a bude to stále narůstat a abys fotku zobrazil přes celou obrazovku, musí mít taky hodně bodů (pixelů), takže je dobré mít foťák-kameru s vyšším počtem Mpx (milionů bodů).

Ale jooo, já tomu tak nějak rozumím. Ale nejsem tak bohat, abych měl jednu kamerku na video a druhou na fotky. Navíc zatím netuším, co bude převládat. Jen vím, že to použiji párkrát za rok. Vono taky co natáčet či fotit, když chodím na stejná místa a jen popřípadě dovolené se lokalita mění ...
Odpovědět

Zpět na „FPV, točení videa a focení“