3D tisk modelů letadel I

Pokrok se nedá zastavit. Nástroje řízené pomocí počítače ulehčují výrazně práci. Výroba strojů, příprava podkladů výkresů. I poptávky a nabídky mezi rcmaniaky.
Zamčeno
Zpráva
Autor
Celeron
Kontaktovat uživatele:

Re: 3D tisk modelů letadel

#961 Příspěvek od Celeron »

Jestli to jde, zkus z druhý strany lepený místo chladit vodou. Kdysi jsme do čumáků laminátových větroňů ponořených do vody lili olovo a nic jim to neudělalo. Laminát má jen o cca 20 st lepší tepelnou odolnost než PLA.
tomashr

#962 Příspěvek od tomashr »

Jak píšu - tohle je zbytečné, servo sedí do křídla hodně dobře samo o sobě, stačí máznout nějakým "silicon-like" tmelem/lepidlem, zrovna naposledy jsem použil Bison Polymax a je to.
Dokonce se to dá i s trochou snahy vyrvat ven, ale upřímně jsem snad ještě servo v tištěném modelu neměnil.
Zenair

#963 Příspěvek od Zenair »

Zkus to na místě, kde má servo být upevněno. Uvidíš, že to bude OK - není tam jen jeden perimetr. Lep to kolem patek serva, případně v rozích, půjde to bez problému. Také tam nesmíš dát toho lepidla příliš... Kdyžtak ti to doma vyfotím.
tomashr

#964 Příspěvek od tomashr »

Jupíí, konečně zase od 3Dprintlab něco i pro mne - https://3dlabprint.com/shop/focke-wulf-ta152h/ .
TA152 v ACES velikosti a navíc ověřené v hybrid verzi s částí dílů z LW-PLA, super :-)
Zenair

#965 Příspěvek od Zenair »

Však už ho objednávám a aspoň mě to donutí pořádně s LW-PLA začít. Pořád to odkládám a teď už to tak nějak nepůjde :)
Patas_
Kontaktovat uživatele:

#966 Příspěvek od Patas_ »

jojo je třeba to natrénovat s LW-PLA, bude toho brzy víc a stojí to za to :) zalítali jsme nový stroj celý z PLA a myslím super.
Woita
Kontaktovat uživatele:

#967 Příspěvek od Woita »

Hlava pilota Mavericka :wink:
Img_9401.jpg

Img_9402.jpg

PLA a nabarveno štětcem, acetonovými barvami ze spreje :D
Nooo... ten štítek měl být spíš tmavě modrý nebo kouřový, asi ho ještě přebarvím.
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz
tomashr

#968 Příspěvek od tomashr »

Patas_ píše:jojo je třeba to natrénovat s LW-PLA, bude toho brzy víc a stojí to za to :) zalítali jsme nový stroj celý z PLA a myslím super.

Trochu zakritizuji - 3DLabPrint píše o podpoře Průši, ale ty připravené S3D factory mají drobnou, ale zrovna u LW-PLA docela zásadní vadu. Chybí jim totiž iniciační skript, který na začátku tisku vytlačí tu "housenku" na kraji mimo plochu a tím pročistí a aktivuje trysku. Tohle mne štvalo vždy, občas jsem doplnil, ale zrovna u LW-PLA se to podle mne přidat prostě musí, tento materiál má tendenci z trysky dost vytékat a bez toho "profouknutí" tisk začíná prakticky vždy "chuchvalcem", o který se pak často první vrstva naruší. Přidání GCODE jako užívá šablona PrusSlicer do chlívečku Script-Start v S3D to vyřeší a je velmi žádoucí. U klasického PLA to je také fajn, ale není to až tak kritické, zato u LWPLA je absence opravdu docela malér...
Patas_
Kontaktovat uživatele:

#969 Příspěvek od Patas_ »

Nedáváme to tam, některý tiskárny s tím měly problém. U LW než to přejede je tam zase kus vypěněnej tak jestli by to nebylo spíš horší.
Pro natlakování tam je skirt kde se to natlakuje, půlka ho tam není, ale pak to rovnou skáče jen kousek nachystaný na první vrstvu.
tomashr

#970 Příspěvek od tomashr »

Patas_ píše:Pro natlakování tam je skirt kde se to natlakuje, půlka ho tam není, ale pak to rovnou skáče jen kousek nachystaný na první vrstvu.

Tohle o skirt právě podle mne celkem platí pro klasické PLA - sice i tam je ten pomocný kód lepší, ale většinou to opravdu jde i bez něj jak popisuješ. U LW-PLA mi to ale přišlo bez toho doplňku ve script dost nepoužitelné :-(
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#971 Příspěvek od JirkaA »

A co ti brání ten kód na začátek souboru přidat?
OK2WY
tomashr

#972 Příspěvek od tomashr »

JirkaA píše:A co ti brání ten kód na začátek souboru přidat?

A co ti brání přečíst si, na co reaguješ?
Patas_
Kontaktovat uživatele:

#973 Příspěvek od Patas_ »

Je tam problém u starších tiskáren kdy to lidem bouralo do svorky skla. Bohužel ne každej má moderní bed. Jsou experti co mají i nulu osy X a Y mimo sklo atp. Fakt to tam nedáváme kvůli kompatibilitě.
tomashr

#974 Příspěvek od tomashr »

Patas_ píše:Je tam problém u starších tiskáren kdy to lidem bouralo do svorky skla. Bohužel ne každej má moderní bed. Jsou experti co mají i nulu osy X a Y mimo sklo atp. Fakt to tam nedáváme kvůli kompatibilitě.

Jojo, tohle chápu - muselo by se asi nějak zdůraznit, že to je Průša only, nebo přidat do návodu. I když z druhé strany - ona by se housenka dala "tlačit" i na kraji klasické plochy, nemusí být nutně mimo jak to dělá Průšw.
Jak píšu - já tohle bral jako "jednoduchost a univerzalitu" u PLA, u LW mi to ale přišlo docela důležité, proto jsem to hodil jako podnět cílený na někoho spjatého s 3DLab :-)
dudaj

#975 Příspěvek od dudaj »

Patas_ píše:Je tam problém u starších tiskáren kdy to lidem bouralo do svorky skla. Bohužel ne každej má moderní bed. Jsou experti co mají i nulu osy X a Y mimo sklo atp. Fakt to tam nedáváme kvůli kompatibilitě.

Opravdu hroznej problém svorku posunout. Nulu mám taky mimo sklo , aby vyteklej filament se snadněji očistil z trysky.
No a udělat lajnu 0,5 cm od nuly v obou osách je určitě problém.

nechápu, proč zdůvodňovat něco nezdůvodnitelného.
Zamčeno

Zpět na „CNC dílna“