Protos 500 pokračování
- pheek
- Kontaktovat uživatele:
Re: Protos 500 pokračování
Mě se to nikdy za celou dobu co jsem Protose měl nestalo, žádná vůle. A už vůbec ne taková, abych tam vložil další podložky které tam nepatří. Něco je špatně. Rozhodně rozdělat, nelítat.
LOGO 550 SX - Brain // SAB Goblin 380 - Brain // HELI-X V6
Ha, už tuším kde je zrada. Ale musím hlavu rozdělat a vyhrabat šupleru 
- pheek
- Kontaktovat uživatele:
Taj se pochlub, kde? Příčná hřídel co tam nepatří a nebo vymezovací podložky z FB hlavy? 
- pheek
- Kontaktovat uživatele:
Jasny,vymezovaci podlozky z fb hkavy,jak jsem rikal.Vule tam musela byt vzdy
Nezdala se mi ani ta vzdalenos gripu od kamene hlavy.Tak hura ze se to naslo.Good job.
Njn. Moc bych si přál, aby MSH uvádělo u těchto (a jiných, jako jsou příčné hřídele) součástek rozměry...
Zdar,mám problém s kmitáním ocasu na Protosovi.Helina je po ráně-střední ani né moc brutální.Ocas kmitá ze strany na stranu,odhadem 2 kmity za sekundu.Po kreši vyměneny hl.hřídel+loziska,příčná hřídel.Ocas vyvázl kromě vrtulkových listů a jednoho gripu bez škrábnutí.Gyro Spartan Quark servo Savox SH 1290MG oboje též bez škrábance,převody ok.
Pak jsem naistaloval gyro Align G 790 a kmitání stejné.Dneska jsem osadil jiné servo a pořád to samé.Začína se mi to jevit jako na mechanickou závadu,ale jakou?Všechny díly jsem zkontroloval a jeví se ok.Nemáte někdo podobnou zkušenost?
Pak jsem naistaloval gyro Align G 790 a kmitání stejné.Dneska jsem osadil jiné servo a pořád to samé.Začína se mi to jevit jako na mechanickou závadu,ale jakou?Všechny díly jsem zkontroloval a jeví se ok.Nemáte někdo podobnou zkušenost?
TSA 600E,Gaui NX5,Gaui NX7,HD 502 all@SPIRIT,OXY3,OXY4MAX @IKONLOGO690,LA700 + nějaký ten eroplán
- dagx
- Kontaktovat uživatele:
Elcobre2 píše:Ocas vyvázl kromě vrtulkových listů a jednoho gripu bez škrábnutí
Když si musel měnit grip,nebude to bez škrábnutí.Pravděpodobně kámen(střed)vrtulky nebo hřídelka vrtulky budou ohnuté.
https://www.youtube.com/user/dagxcz/videos
http://dagx.rajce.idnes.cz/
- pheek
- Kontaktovat uživatele:
Viděl bych to stejně. Rozebrat kompletně domek a vyměnit to co se nezdá. Zase tolik toho na výměnu tam není.
no hele oboje jsem měl v ruce jevilo se to ok.Rozeberu domek ale ještě jednou.Podobný projev měl kdysi můj T rex 450 když sklouznul řemínek ze zadní řemeničky.Ale tady všechno sedí jak má,řemínku nechybí ani zub.
napadla mě jedna věc-nemohl by to způsobovat regulátor,resp.governor?jelikož jsem před kontaktem heliny se zemi nestihl cvaknout TH(letěl jsem něco jako čtvercový přemet ale moc nízko,zavěrečná horizontální fáze se konala už na asfaltu
),odneslo to hlavní kolo,řemínek se tam všelaijak zamotal.Motor mohl při zablokování vyrobit nějakou velkou proudovou špičku a něco v reglu šlo do ... a govík tam těd dělá nějaký vlny.Jiný na vyzkoušení nemám,Jen nápad,fakt už nevim.
napadla mě jedna věc-nemohl by to způsobovat regulátor,resp.governor?jelikož jsem před kontaktem heliny se zemi nestihl cvaknout TH(letěl jsem něco jako čtvercový přemet ale moc nízko,zavěrečná horizontální fáze se konala už na asfaltu
TSA 600E,Gaui NX5,Gaui NX7,HD 502 all@SPIRIT,OXY3,OXY4MAX @IKONLOGO690,LA700 + nějaký ten eroplán
domek rozebrán,všechno neohnutý,nepraský,řemen má všechny zuby.
Všiml jsem si ale,že kondíky na reglu byly trochu ohlé po pádu.Po vyšetření lupou jsem shledal že packa jednoho kondíku se uvolnila z cínu.Zapájel jsem to a šel zkusit-furt to samý kmitání.Ještě jednou se šahnul na kondíky a hle,ten druhý mi zůstal v ruce-vývody se ulomily.
Cestou do práce se stavim v GM pro nové a uvidíme,doufám ale že jsem na správný cestě,jinak už propadnu zoufalství a depresím.
Všiml jsem si ale,že kondíky na reglu byly trochu ohlé po pádu.Po vyšetření lupou jsem shledal že packa jednoho kondíku se uvolnila z cínu.Zapájel jsem to a šel zkusit-furt to samý kmitání.Ještě jednou se šahnul na kondíky a hle,ten druhý mi zůstal v ruce-vývody se ulomily.
Cestou do práce se stavim v GM pro nové a uvidíme,doufám ale že jsem na správný cestě,jinak už propadnu zoufalství a depresím.
Ahoj a jak jsou na tom ložiska v domku na hřídeli.Zkus vyměnit za nová.A jak už tady bylo psáno mnohokrát smýkátko vrtulky musí chodit po hřídelce na prosto volně.Jinak držím palce.
ložiska v domku maj cca 20 letů,hoděj krásně bez zadrhávání,dneska jsem je měl vyndaný.Smykátko,a vlastně vše ostatní hodí lehce jako před haváríí.
- dagx
- Kontaktovat uživatele:
Moc se mi nechce věřit,že jakkoli vadný regulátor by způsoboval to co popisuješ.Naopak mechanické věci co jsme psali ano a to i když se na pohled zdají OK.Že mají ložiska 20 letů nic neznamená po takové ráně.
https://www.youtube.com/user/dagxcz/videos
Co zisk gyra? Jak daleko máš kloubek od osy páky na ocasním servu? Vím že Quark není žádné ořezávátko, ale rána je rána.