Graupner HOTT a telemetrie

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
blackeagle

Re: Graupner HOTT a telemetrie

#961 Příspěvek od blackeagle »

Tak se mi update konečně povedl, zapojil jsem to bez přijimače, jen samotnej modul - přesně ve chvíli, kdy FUS psalo "Waiting for Hardware Reset" a načítal se ten loadbar, kterej ukazuje čas, ve kterým se to musí stihnout.
Lark

#962 Příspěvek od Lark »

Podstatný je ten moment zapnutí, kdy FWUS "očuchává" modul.
blackeagle

#963 Příspěvek od blackeagle »

Lark píše:Podstatný je ten moment zapnutí, kdy FWUS "očuchává" modul.

S tím jsem počítal. Ale při zapojení tak, jak to je na tom videu, to stejně nefungovalo. Tak jsem to zkusil bez přijímače a rozjelo se to.
Nastavil jsem zase 4 měření za sekundu a 0,5m/s, což fungovalo obstojně i za letu před upgradem. V pokoji při pohybu nahoru a dolů jsem nějakou výraznější změnu v rychlosti nepozoroval, dám vědět, až vyzkouším za letu.
Larch_CZ

#964 Příspěvek od Larch_CZ »

Zdravím,
prosím vlastníky MZ-12PRO o info k čemu slouží v Telemetrii ALARM SETTING. Manuál to vůbec nezmiňuje. Alarm mode lze nastavit na OFF, Vario a User. Lze zvolit deset hlášek. Ale jak a kdy se aktivují ?
koko
Kontaktovat uživatele:

#965 Příspěvek od koko »

Snažím se pozorně sledovat novinky v programovém zlepšování HoTT systému na této stránce https://www.graupner.com/Updates/. Od června to vypadalo, že se nic neděje a že nejsou žádné updaty, ale není to úplně pravda. Pokud si rozkliknete jednotlivá zařízení a jdete až na úplný seznam verzí, tak zjistíte, že mnoho Rx a Tx bylo updatováno. Namátkou například Rx GR-12L dostal možnost měřit celkové napětí pohonné aku pomocí jednoduchého kabelu s odporem a kondíkem, jako tomu je u full verzí Rx. Tak si zkontrolujte své vybavení, zda máte poslední soft.
janva9

#966 Příspěvek od janva9 »

koko píše:Snažím se pozorně sledovat novinky v programovém zlepšování HoTT systému na této stránce https://www.graupner.com/Updates/. Od června to vypadalo, že se nic neděje a že nejsou žádné updaty, ale není to úplně pravda. Pokud si rozkliknete jednotlivá zařízení a jdete až na úplný seznam verzí, tak zjistíte, že mnoho Rx a Tx bylo updatováno. Namátkou například Rx GR-12L dostal možnost měřit celkové napětí pohonné aku pomocí jednoduchého kabelu s odporem a kondíkem, jako tomu je u full verzí Rx. Tak si zkontrolujte své vybavení, zda máte poslední soft.
Mohu to potvrdit. Do té doby byly jako update uvedené i pouhé aktualizace manuálů a potom to usnulo. Tyhle stránky spravují v Koreji, bohužel.

Ještě doplním, že update všech přijímačů GR-12L (S1012) i GR-12L SUMD +T (S1037)
přidává k výběru SUMD a SBUS ještě SP2048. Jsou tak použitelné v zařízeních, kde se jinak používá satelit Spektrum. Kolega tak prohání T-rex 150 s vysílačem MZ-24PRO.

PS: Nepřemýšlel někdo o výrobě toho obvůdku ve větším množství? Sám bych potřeboval alespoň deset kousků. Kablíky bych si dodal.
Ground Penetration Tester
koko
Kontaktovat uživatele:

#967 Příspěvek od koko »

Jestli se ptáš na ten kablík na to měření U pohonných aku, tak jsem si jich dělal asi 5ks. Nejdražší je protikus balančního konektoru a na tom to stojí, je jich víc verzí a různé počty článků. Každý potřebuje něco jiného. To nemá cenu to hromadně dělat.
Lark

#968 Příspěvek od Lark »

Možnná by stačilo použít levnější, lámací PIN-lištu. https://www.gme.cz/oboustranny-kolik-s1g36-2-54mm
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#969 Příspěvek od jyrry »

janva9 píše:... bych potřeboval alespoň deset kousků. Kablíky bych si dodal.

Já si to dělám ve verzi "vzdušná montáž"... zasmrštěno do bužírky. Když bude dobrá konstelace, udělám ti je.
jyrry.webnode.cz
janva9

#970 Příspěvek od janva9 »

Jojo, mám na mysli ten obvůdek na měření napětí.
------------------------------

Jasně, tam stačí dva kolíky zapíchnout do krajních dutinek balančáku.

Jirko, když já bych to chtěl co nejmenší. Jen takový oteklý kablík.

Klidně bych vzal i padesát kusů. Záleží na ceně.
Ground Penetration Tester
koko
Kontaktovat uživatele:

#971 Příspěvek od koko »

Já to dělám takto. Opatláno tavkou.
Přílohy
2.jpg
1.jpg
stas

#972 Příspěvek od stas »

a Ty sa nebojíš, že CIA zoberie tvoje otlačky prstov ??? A následne EU vydá novú smernicu i zapojení konektorov.......
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#973 Příspěvek od jyrry »

Telemetrické BLDC regulátory Graupner.
Používáte je někdo? Snesou se v přijímači dva, samozřejmě stejné? Zobrazuje to data z obou?
Dík za info.
jyrry.webnode.cz
Pucmeloud
Kontaktovat uživatele:

#974 Příspěvek od Pucmeloud »

Já je používám, fungují mi perfektně. Ale nikdy jsem nepoužil dva najednou...pouze regulátor motoru a samostatné vário připojené přes V-kabel do telemetrického vstupu RX. To funguje bez problémů, nijak se to nehádá. Ale dva régly...netuším.
slowake

#975 Příspěvek od slowake »

jyrry píše:Telemetrické BLDC regulátory Graupner.
Používáte je někdo? Snesou se v přijímači dva, samozřejmě stejné? Zobrazuje to data z obou?
Dík za info.

Tuším v najnovšej verzii firmwaru to ide. Každý z regulátorov sa dá nastaviť ako iný modul, jeden ako ESC, druhý ako GAM, alebo tak nejak.
Neskúšal som, mám to len z internetu. Bohužiaľ Graupnerove stránky teraz nefungujú, v sekcii pre download to bude.
Graupner mx-20, pohony elektro, pohodové lietanie
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“