Easy Glider Electric PRO

Větroně s pomocným elektromotorem a nejčastěji sklopnou vrtulí
Odpovědět
Zpráva
Autor
DXS

Re: Easy Glider Electric PRO

#946 Příspěvek od DXS »

carlos46 píše:Jestli se nepletu, tak verze PRO už se nevyrábí.

To, že se nevyrábí neznamená, že jej nelze zakoupit.
Otázka zněla - jaký je mezi nimi rozdíl?
carlos46
Kontaktovat uživatele:

#947 Příspěvek od carlos46 »

Ano. Já vím.
Ale napsal jsi to ty.
Já přidal své, aby to měl jednodušší.
Verze pro už se nedá koupit.
b3hcz

#948 Příspěvek od b3hcz »

Ano, to jsem také vypozoroval. PRO verze jsem již taky nikde nenašel krom jednoho e-shopu, kde jej mají za 1922 Kč, otázka je zda je opravdu skladem. V každém případě chci stavebnici a rozdíle je onich cca. 600 Kč oproti EG 4.
Frsky X9 Lite S
ingwarr

#949 Příspěvek od ingwarr »

Mám síce Easy Glider 4. Skúsil niekto mix krídelká ako brzdy (hore) + výškovka potlačená (dole) ? Som to našiel v návode.
Futaba FC-16, Frsky Taranis +, Fun Cub, Easy star, Easy glider4, Filip600T, kopia Tourist elektro,
DXS

#950 Příspěvek od DXS »

ingwarr píše:Mám síce Easy Glider 4. Skúsil niekto mix krídelká ako brzdy (hore) + výškovka potlačená (dole) ? Som to našiel v návode.

Běžně se používá u větroně, který má jen po jednom servu v křídle. Sám to používám u jiného modelu na třípolohovém přepínači ke snížení rychlosti k přistání.
leon_cz

#951 Příspěvek od leon_cz »

ingwarr píše:Mám síce Easy Glider 4. Skúsil niekto mix krídelká ako brzdy (hore) + výškovka potlačená (dole) ? Som to našiel v návode.

Ano, používám to u V-Venture od Graupnera, funguje to dobře (bez té potlačené výškovky):
https://youtu.be/mZTlyxBmV4I?t=133
ingwarr

#952 Příspěvek od ingwarr »

Tak to skúsim, už som to "namixoval" mal som len krídielka hore čo nebolo dobre, čo model to iná reakcia, E.G. sa spínal, na E.S. to fungovalo tlačilo k zemi kde som to ukorigoval výškovkou.
Futaba FC-16, Frsky Taranis +, Fun Cub, Easy star, Easy glider4, Filip600T, kopia Tourist elektro,
Fenius
Kontaktovat uživatele:

#953 Příspěvek od Fenius »

Pro měl jinak uchycený motor - dal se lépe vyměnit.

Jak bylo napsáno, mix je možné použít pro brzdění ale s odstupem času (12 let?) mi pro tento model přijde zbytečný - resp. vhodný pro experimentování co jaký mix dělá.

Spíš bych se hrál s diferenciací, "zakřivení" profilu (křidélka dolů) atd.
ingwarr

#954 Příspěvek od ingwarr »

Otestoval som ten mix krídielka výškovka, ale vo výške, dobre na zostup z termiky, keď som dal opačne slyder to urobilo premet :D
Skúšať zakrivenie profilu, to až keď si zvyknem na EG, stále tu mrchu bublinkovu zalietavam, konecne začala lietať :D baterka musela ísť nadoraz celkom dozadu a este aj v ocasy je olovo. Aj bez zakrivenie profilu má veľký rozsah rychlosti. Keď som preletel nechtiac nízko svistal jak laminatovy brus :D. Dám tam senzor GPS a zmeram rýchlosť :D.
Mti

#955 Příspěvek od Mti »

ingwarr píše:... preletel nechtiac nízko svistal jak laminatovy brus :D. Dám tam senzor GPS a zmeram rýchlosť :D.

Nevim jak "4", ale Pro mi chytal flatr na kridlech uz nekde kolem 120km/h ... :roll:
Tak opatrne. :-)
jelensoft

#956 Příspěvek od jelensoft »

Mám dotaz, možná blbej, ale radsi se zeptam. Jam mam v EG co nejlepe pripevnit baterii, aby kolem ni sel vzduch a zaroven aby zustala na svem miste? Napadlo me, ze bych ji prilepil oboustranou lepici paskou, ale jak ji nabijet, abych ji nemusel porad lepit dokola? Diky za radu.
jelensoft

#958 Příspěvek od jelensoft »

Diky. Jak prosté.
Odpovědět

Zpět na „Elektrovětroně“