Mini H FPV quad 250
Re: Mini H FPV quad 250
Debata o filamentech spíš do fóra 3D tisk, ale je to fakt levné. mají něco v 0,5 a něco v 1kg, u 0,5kd máš zaokrouhleně 9USD za cívku, tedy přepočet na kilo cca 450 korun, ABS je o něco levnější a v 1kg verzi zas o něco méně. Poštovné je 9USD za dost velkou bednu, já měl v této ceně 7 cívek (šlo by i víc, ale už jsem další nechtěl), takže celkem zanedbatelné. Proti 550-600 korun za kilo u nás je to docela výrazné.
Jinak trup je fakt PLA z HK, rám okolo je ABS Mladeč. PLA je křehčí, ale lesklejší a tak nějak hezčí. Osobně si myslím, že ten rám a podvozek chce pevnější a pružnější ABS (podvozek případně ninjaflex), u trupu na materiálu nezáleží, ten v podstatě nic nenese, jen visí na rámu přes O kroužky, tak klidně PLA.
Jinak trup je fakt PLA z HK, rám okolo je ABS Mladeč. PLA je křehčí, ale lesklejší a tak nějak hezčí. Osobně si myslím, že ten rám a podvozek chce pevnější a pružnější ABS (podvozek případně ninjaflex), u trupu na materiálu nezáleží, ten v podstatě nic nenese, jen visí na rámu přes O kroužky, tak klidně PLA.
...tak uz sem na to prisel, maji i 1Kg baleni
hned sem si nakoupil PLA i ABS a pri 10Kg me to vyslo 462,- za kilo z EU, takze bych to mohl mit v pondeli na stole
to je fakt supr !!!
Diky za typ Tome !!!
Jen trochu skoda, ze nemaji i jiny materialy, chtel bych zkusit nylon i polykarbonat ...
Diky za typ Tome !!!
Jen trochu skoda, ze nemaji i jiny materialy, chtel bych zkusit nylon i polykarbonat ...
...verim, ze ten trup mas z PLA jen na ty fotce nevypada "pruhledne" a moje PLA je dost prusvitny, jestli mi rozumis?
A sorry vsem za OT, ale v podstate se to tykalo toho ramu a celkove tisku ramu na 250tky ...
A sorry vsem za OT, ale v podstate se to tykalo toho ramu a celkove tisku ramu na 250tky ...
matrosek píše:Na 3s to docela slo s temito ciselky;)
Roll P 2.5 I 0.026 D 27
Pitch P 2.6 I 0.030 D 29
Yaw P 8.5 I 0.045 D 0
Roll and pitch rate 0.24
Yaw rate 0.66
TPA 0.62
RC rate 1.20
RC expo 0.60
throttle expo 0.00
Looptime 2500
funguji i s cleanflight.
Ahoj, včera jsem to podruhé zalítl s těmato hodnotama na Naze32 a Cleanflightu, akorát s Looptime 3500 (default), protože s 2500 sebou quad ve visu cukal, což je první dotaz?
Ale hlavně: Když jsem udělal flip (stejně jako to dělám na Blade 200QX nebo s normální heli), tak quad udělal snad během desetiny sekundy 3 flipy za sebou a v poloze na zádech šel v plné rychlosti přímo k zemi
Nestihl jsem se ani nadechnout a to s helinama lítám 4 roky.
Která hodnota v nastavení měla na tu brutální rotaci kolem osy vliv? PS: U 450ky to je např. v bazpádle BRAIN hodnota "Cyclic Rotational Speed".
Jsem z toho docela zklamaný, protože než jsem se pokusil o ten flip, tak to lítalo docela dobře, ale při tom flipu se to roztočilo kolem osy?
PS: Leda, že by to způsobilo těžiště aku - zatím tam nemám FPV, tak jsem na to hodil rovnou 200g 3S/2200?
Bez aku je hmotnost 290g.
Blade 130X, FPV Quady QX90, 200, 210, 250, Mini Prôtos FBL Brain
DX7s, Phoenix
DX7s, Phoenix
tak ty ses pokusil aspoň o flip to já jsem to dneska chtěl konečně zalítnout podmínky úžasné sluníčko a ani vánekRadekCe píše:Jsem z toho docela zklamaný, protože než jsem se pokusil o ten flip, tak to lítalo docela dobře, ale při tom flipu se to roztočilo kolem osy?
při letu to reaguje na povely divně má to pomalý reakce gumový no divný a pak zhruba po minutě skoroletu to najednou začalo dělat lopasy a až do bahna tak po odbahnění sem to zahodil do šuplíku a už to nechci chvíly vidět přemejšlím o jiný řídící jednotce na tu naze32 asi nemám
Zkus hádat Radku, měl jsi opsat akorát hodnoty PID.
Co asi znamená "rate" ?
hodnota 0.24 znamená dobu v sekundách na celou jednu otočku 360st.
Už to je jasný ?
P.S.: Taky jsem ve škole opisoval, ale ne úplně bezhlavě
Co asi znamená "rate" ?
Už to je jasný ?
P.S.: Taky jsem ve škole opisoval, ale ne úplně bezhlavě
Frsky X10S Carbon
Heliny od Mikada, fpv race koptéry a trochu F3K
Heliny od Mikada, fpv race koptéry a trochu F3K
Jak mám asi vědět, která hodnota přesně co znamená a k čemu je vztažená (jednotky času a dráhy)?
Když s tím nemáš žádnou praxi, tak to napoprvé jen "bezhlavě" opíšeš ... stejně tak, kdybych použil default hodnoty a až následně ladil jednotlivé parametry.
To teprve dělat budu a jelikož to byl můj druhý let a takhle to dopadlo, tak jsem se logicky zeptal - od toho fórum je (tvá odpověď v SZ)
.
Každopádně díky za info ... škoda jen, že tady není více sdílných lidí něco napsat (snad ze strachu, aby nevypadali třeba hloupě) - s tím já určitě problém nemám a proto už na RCManii nějaký čas přispívám
.
Když s tím nemáš žádnou praxi, tak to napoprvé jen "bezhlavě" opíšeš ... stejně tak, kdybych použil default hodnoty a až následně ladil jednotlivé parametry.
To teprve dělat budu a jelikož to byl můj druhý let a takhle to dopadlo, tak jsem se logicky zeptal - od toho fórum je (tvá odpověď v SZ)
Každopádně díky za info ... škoda jen, že tady není více sdílných lidí něco napsat (snad ze strachu, aby nevypadali třeba hloupě) - s tím já určitě problém nemám a proto už na RCManii nějaký čas přispívám
DX7s, Phoenix
DX7s, Phoenix
RadekCe píše:Jak mám asi vědět, která hodnota přesně co znamená a k čemu je vztažená (jednotky času a dráhy)?
To teprve dělat budu a jelikož to byl můj druhý let a takhle to dopadlo, tak jsem se logicky zeptal - od toho fórum je (tvá odpověď v SZ).
Každopádně díky za info ... škoda jen, že tady není více sdílných lidí něco napsat (snad ze strachu, aby nevypadali třeba hloupě) - s tím já určitě problém nemám a proto už na RCManii nějaký čas přispívám.
Držím palce a věřím ti, že to dáš. Každopádně až to budu nastavovat já, budu na to stejně. Tak tě, Radku, pak poprosím o radu
Mám našlápnuto do klubu
Netopyr
XL V2, Devil 380, Spirit GTR,RS,W1, Sir Edmunt Race, Bublinky, DS 12, Wave a NETOPÝR
XL V2, Devil 380, Spirit GTR,RS,W1, Sir Edmunt Race, Bublinky, DS 12, Wave a NETOPÝR
- xxkarlosxx
prochel píše:tak ty ses pokusil aspoň o flip to já jsem to dneska chtěl konečně zalítnout podmínky úžasné sluníčko a ani vánek
při letu to reaguje na povely divně má to pomalý reakce gumový no divný a pak zhruba po minutě skoroletu to najednou začalo dělat lopasy a až do bahna tak po odbahnění sem to zahodil do šuplíku a už to nechci chvíly vidět přemejšlím o jiný řídící jednotce na tu naze32 asi nemám
Pořiď si CC3D a budeš lítat za 5 minut a o nastavení nemusíš vědět absolutně nic..V programu je průvodce a vede tě za ruku.. Nakonec jsou tam i hotové setupy pro 250jdy od profíků...
Deska teď stojí i s krytem 350kč na BG.. A když budeš chtít můžeš jí flashnout na cleanflight,nebo baseflight..Ale to vůbec není potřeba origo program je lepší
Blade 130 x,Trex 150,Epic 280,VORTEX
Dotaz viz. níže:
Naposledy upravil(a) RadekCe dne čtv 26.02.2015 15:55, celkem upraveno 1 x.
DX7s, Phoenix
DX7s, Phoenix
krtek2k píše:Zkus hádat Radku, měl jsi opsat akorát hodnoty PID.
Co asi znamená "rate" ?
Už to je jasný ?
Není to jasný
PS: Všechny hodnoty jsem nechal na deafult, jen u Roll a Pitch jsem snížil proportional ze 4 na 3, aby to nebylo tak tupé na "kolektiv" a rotaci "vrtulky" YAW rate zvýšil z 0.00 na 0.50, aby to rychleji zatáčelo, ale teď nevím, co se stane, když zase zkusím flip?
DX7s, Phoenix
DX7s, Phoenix
- JirkaA
- Kontaktovat uživatele:
krtek2k píše:Co asi znamená "rate" ?
Jseš si jist? IMHO vyšší hodnota znamená větší reakci na páky. Když to bylo moc živý, hodnoty jsem snižoval, podle tebe bych je musel zvýšit..
OK2WY
-
mataman
- Kontaktovat uživatele:
Hodnoty blíže k 1.0 by měli odezvu na knipl zrychlovat,blíže k 0.0 naopak zpomalovat
Myslím,že tam má RadekCe nějakou jinou botu,možná by nebylo od věci hodit sem printcreen z Cleanflightu,záložku PID a Receiver
Myslím,že tam má RadekCe nějakou jinou botu,možná by nebylo od věci hodit sem printcreen z Cleanflightu,záložku PID a Receiver
T-rex 550(Vbar)@LA700(Vbar)@T14SG
Tweaker 180(SpRF3)@ThugPig(SpRF3)@QAV210(SpRF3)
Tweaker 180(SpRF3)@ThugPig(SpRF3)@QAV210(SpRF3)
Tak takhle vypadá DR6 FPV racer kompletní... Hmotnost něco kolem 112g, nevím zcela přesně, váha ukázala 123g, ale už v tom mám CC3D a RX, takže přesnou váhu samotného výtisku nevím, moc se to od těch 112g lišit nebude.
Bohužel další testy se teď zpomalí, motory sice defakto mám (půjdou tam 2204, které teď mám v Peonu, objednané 1806 použiju jinde), ale o víkendu jsem mimo, takže čas bude asi asi až za týden
Bohužel další testy se teď zpomalí, motory sice defakto mám (půjdou tam 2204, které teď mám v Peonu, objednané 1806 použiju jinde), ale o víkendu jsem mimo, takže čas bude asi asi až za týden
Do Multiwii sekce jsem vznesl dotaz - tyka se i tech 32bit desek co maj CleanFlight nebo jinou verzi MW a hlavne jsou schopne emitovat MSP (MultiWii Serial Protocol).
Takze pokud mate takovou desku a pouzivate Duplex tak se mrknete na viewtopic.php?f=132&t=59660&p=1200293#p1200293
Takze pokud mate takovou desku a pouzivate Duplex tak se mrknete na viewtopic.php?f=132&t=59660&p=1200293#p1200293
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16