Otázky o F3K
onca píše:JMalik píše:onca píše:Já tam mám pružiny, které po taždém lítání vyvěšuju. Před kažým závodem překontroluju a je to v pořádku. Nevim proč tak plašíte. Daleko víc káček doplatí na konektory, baterky a RUCE!
Musíš přetrimovávat tu proměnnou roztažnost dyneemy (nebo jiné nitě) ?
Musím to přetrimovávat, ale to provádím několíkrát podle podmínek při samotném letu.............
Když je to správně (dost ostře s těžištěm poměrně vzadu) seřízené, tak ztrácíš na tom hodu. Měl jsem všechny F3K seřízené tak, že to plynule vystoupalo a nahoře se to jenom přetlačilo do horizontu.
Asi před rokem (možná už je to dva) jsem se zastavil na závodech v Mělníku, jel jsem kolem z nějakého výletu s dětma a přítelkyní.
Někomu jsem tam házel F3Káčko. Překvapilo mě, kolik kluků to mělo špatně seřízené na to stoupání. Buď zbytečně malý úhel, nebo to někdo měl nastavené tak, že to mělo snahu přejít do lopingu......
Ty nitě z jedné strany a torzní pružinka tomuhle přispívají.
všechny problémy s Dynemou nebo jinejma nitěma a pružinkama mají jádro v lenosti... já to mám pružinka a nit na jednom kášku a na druhým mám SOP pružinku a VOP táhni táhni... nikdy žádný problém... jednou kouknu a vidim třikrát pípnu a je to nic šíleného se nekoná ... tak jak píše onca stejně při letu - závodech pořád něco ladíš.... nemá cenu řešit takový prkotiny... jak už psal Ondra tisíc krát víc ér se rozbije na baterky a ruce než na o kousek delší nebo kratší niť
Doposud nikdo nezdůvodnil, proč to dělat blbě (s problémovou dyneemou), když to jde udělat dobře oboustranně.
(Navíc na Osirisovi jsem měl to potlačení pro hod tak minimální, že se to určitě nedá správně nastavit od oka.)
Nejde o to, že to na šňůrku rozbiješ, na to si snad každý dá pozor. Jde o to, že je to horší řešení ( dle mého názoru).
(Navíc na Osirisovi jsem měl to potlačení pro hod tak minimální, že se to určitě nedá správně nastavit od oka.)
Nejde o to, že to na šňůrku rozbiješ, na to si snad každý dá pozor. Jde o to, že je to horší řešení ( dle mého názoru).
Nechci zbytečně rýpat, ale lavírování nad torzní pružinou je podle mně hledání neexistujícího problému. Je fakt, že jsem nikdy kompozitový brus neměl, věřím že se dá nastavit opravdu dokonale, ale i kdyby se ta výškovka trochu rozjela s teplotou tak to přeci při jednom, dvou hodech doladím a pak už lítám vesele bez jakýchkoliv problémů, na druhou stranu si neumím představit, že bych našponoval nit oboustranně a počítal s tím že to bude doživotně ok. Lítám celoročně v rozmezí teplot cca 35°C a teď když byly venku skoky 10° tak jsem to na vop a sop poznal docela hodně, odtokovka výškovky chodila v rozmezí cca 2-3mm jen tou teplotou, kdybych tam měl pull-pull nitě tak mi přijde že jednou by musely být prověšené a podruhé by se musely šponovat tak že by to trhalo pant, jedině že bych tam někde měl nějaký pružný člen který by mi ten průvěs eliminoval, ale to je zas přesné nastavení v čudu, navíc a to je možná pro přesné seřízení také důležité, torzní pružina eliminuje vůle v servu protože převody jsou stále v tahu.
nahoru může, dolů musí
pecold píše:Já myslel, že něco jiného, když jsi psal, že je Dyneema problémová.
Právě se na ty náhony chystám a teď jsem rozpolcenej, jak to udělat.
Když to uděláš jednostranně a dyneema bude pracovat o 1mm, tak na to budeš smutně koukat a přetrimovávat to.
Když to bude oboustranně, tak se jenom změní předpětí v těch nitích. (musíš samozřejmě použít niť ze stejné šarže, ze stejného "klubíčka")
To samé platí o lankách. Jsou lepší v tom, že se dají lépe "umrtvit", ale ideální to pro jednostranné řešení také není.
Zbynass1 píše:Nechci zbytečně rýpat, ale lavírování nad torzní pružinou je podle mně hledání neexistujícího problému. Je fakt, že jsem nikdy kompozitový brus neměl.................................
..............jsem to na vop a sop poznal docela hodně, odtokovka výškovky chodila v rozmezí cca 2-3mm jen tou teplotou,...............
Na hod jsem to měl potlačené tak cca 0,5mm. Bylo to výrazně znát.
Pokud by to mělo pracovat 2-3mm, tak to radši ani nebudu zkoušet dělat
Teď jsem dodělal ty náhony na Stobela. Hrál jsem si s tím celý večer (Je fakt, že u toho ale koukám na snooker
)
Je to na strunách 0,33mm a torzních pružinkách. Aby se daly bezproblémově použít ty struny, musí to být vedené ideálně v přímkách, nikde se to nesmí ohýbat, nebo dokonce lámat.
Zítra sem někam dám fotky, pokud bude zájem.
Je to na strunách 0,33mm a torzních pružinkách. Aby se daly bezproblémově použít ty struny, musí to být vedené ideálně v přímkách, nikde se to nesmí ohýbat, nebo dokonce lámat.
Zítra sem někam dám fotky, pokud bude zájem.
- maroslong
- Kontaktovat uživatele:
pecold píše:Pánové, jedna technická, kdysi mě někdo upozozňoval, abych správně zalepil kolík a teď už nevím, jak to mělo být správně. Kolík má být kolmo ke křídlu(k potahu) nebo rovnoběžně se směrovkou? Prý je to lepší při hodu, ale nevím co.
Podľa mňa je to individuálne a záleží to hlavne na anatómii a zvyku vrhača. Niekto má napríklad výrazne dlhšíprostredník, niekto nie, skús si aký to má vplyv na úchop kolíka... Aerodynamicky je to úplne jedno.