Po 34 baterkách jsem dneska mimoděk zaznamenal něco jako vůli na unašečích NR, nejspíš už mají gumy vevnitř něco za sebou, hlavně možná po tak deseti klepnutí o zem byť bez dalších následků.
http://www.youtube.com/watch?v=PoX-lFP2pdQ&hd=1
U Houšky jsou už origo na hlavu dodávanou k tomu 3G dlouho objednaný ale bez výsledku, snad jediná možnost v nouzi = náhrada dvojicí těch kroužkovejch asi z jinýho typu 450. Houška Trexe neviděl a zatím je to možná jenom málo ---- možná posoudíte na videu, nicméně to budu muset vzít v potaz a řešit.
Jinak lítá Trexík parádně, už si s tím celkem dost troufnu kruhy, takovou osmu šišatou a odněkud se rychle vrátit a sednout na plac. Na lopingy a souvraty zatím kašlu, aby ještě bylo na co se těšit

V Praze pořád dost fouká, hlavně v nárazech a tam je 450 trochu bita jak žito. Baví mě viset čelem k sobě, ale chce to hlídat ten vítr.
S hyperionama to dopadlo dobře, šest minut jako základ a zbylo 22%, vahově se těch 27 gramů tolik nepozná a s tím vyvyžováním na ocas jsem to zbytečně hrotil. Možná na Hyperiona to smysl má, jenomže pak jsem to zapomněl sundat, zvednul se s lehčíma nano-techama a nepoznal jsem letově naprosto nic. Možná v klidu v hale by to ukázalo víc, nevím. Takže jsem dal 8 baterek a i přes ten fukýř paráda. jenom se mi to jednou prosedlo, levou lyží jsem vzal rám dřevěnýho heliportu a bylo to o fous s kymácením vlevo vpravo - už už jsem to viděl na zemi. Pomohl ale plnej nahoru. Právě ty sestupy to chce dost hlídat, poměrně dlouho to nereaguje a pak najednou hups. Možná je křivka nějak špatně, nevím. Startuju a lítám na Iddel 1, sedám na Normál.
S tím Fail Safe je to zajímavý, i když dost těžko balancovatelný řešení. Priorita je určitě odstavit motor, to ostatní už je loterie. Pokud ovšem lítám například jenom pozitiv a do reverzu to nedám ( minimum pilotů ), mohl bych nastavit F/S s polohou plynu na nulu a kolektiv maximum do plusu. Motor by zdechnul a rotor celkem rychle vytratil zbytkovou energii. Samozřejmě by to vystoupalo něco nahoru, a pak spadlo jako volným pádem. Škody nemalé, jenom by se to netočilo. Jenomže ke ztrátě signálu může dojít někde za halou, stromama kdy to stejně poletí v jiný poloze.... Asi ztráta času to kromě motoru ( jak píše pkotatko ) řešit