Mini H FPV quad 250
Re: Mini H FPV quad 250
Kluci, mám dotaz Neví někdo z Vás zda jde v NAZE prehodit kanál THRO z pozice 3 na jinou pozici. Mám blbý pocit, že jsem si odpálil kontakt při pájení 
AGILE 7,2/ AGILE 5.5/ DEVIL 420/ T-REX 500PRO-Sportline/ RJX X-TRON 500/ EXTRA 300/ FPV QAV 210/
arachna píše:...jasne, jak sem psal, tuhost asi nebude zavratnaale u 3D tisku sem hodne prekvapenej z toho, jaky to ma moznosti z konstrukcniho hlediska, takze pokud se to trochu "dotahne" mechanicko-konstrukcne
(to je spojeni), tak by to zas tak tragicky byt nemuselo ...
No, ... asi to zkusim a ram udelam spis z PLA a samotnou skorepinu z Flexi TPE (to je taky uzasnej matros)![]()
Nedalo mi to a zkusil jsem ten nosný rám na DR6 vytisknout (z ABS) a nevypadá to zle. Hmotnost 45g a tuhost přijatelná, mohlo by to fungovat. Jelikož na ostatních dílech nic není, tak to asi zkusím dodělat (až dorazí motory)...
tak už mám taky skoro hotovo už jsem to i prolítnul ale není to pořád ještě ono musím doladit tu jednotku je to ve vzduchu takový gumový vůbec nejsou ostré reakce no jaro je daleko tak je co štelovat
[album]4848[/album][album]4847[/album]
[album]4848[/album][album]4847[/album]
- JirkaA
- Kontaktovat uživatele:
prochel píše:je to ve vzduchu takový gumový vůbec nejsou ostré reakce no jaro je daleko tak je co štelovat![]()
Vyhoď expa, hlavně z plynu.
OK2WY
tomashr píše:
Nedalo mi to a zkusil jsem ten nosný rám na DR6 vytisknout (z ABS) a nevypadá to zle. Hmotnost 45g a tuhost přijatelná, mohlo by to fungovat. Jelikož na ostatních dílech nic není, tak to asi zkusím dodělat (až dorazí motory)...
...ty brdo, tak tos to vzal hopem
Jaky si daval na ABS teploty a plneni ??? tisknes na lepidlo nebo kapton ???
Tisk na ABS juice, teplota 240/105, plast je běžný ABS Mladeč.
Plnění z hlavy nevím jistě, ale bude tam 30 nebo 40%, perimetry téměř jistě 3.
Odkud berete Sunnysky 2204? Co jsem četl tak ty z banggood asi nejsou originál, máte zkušenost s těma z BG? máte nějaký srovnatelný zdroj pro tyto motory? popřípadě srovnatelné motory v této cenové(15-16$ včetně pošty)?
Díky
Díky
qeex píše:Odkud berete Sunnysky 2204? Co jsem četl tak ty z banggood asi nejsou originál, máte zkušenost s těma z BG? máte nějaký srovnatelný zdroj pro tyto motory? popřípadě srovnatelné motory v této cenové(15-16$ včetně pošty)?
Díky
Jedny jsem bral z aliexpress.com a bída. 2 ze 4 bylo potřeba těžce dovažovat. Bratránek bral 4x z BG a ty byli v pohodě. Každopádně příště půjdu do Multistar Elite 2204 2300kv z HK. Vychází cenově stejně a dle měření od didaji jsou lepší...
... me dneska KONECNE po TRECH mesicich dorazily T-Motors 1806/2300KV a v porovnani se ZMR resp. RCX co mam ted je to fakt uplne jina liga uz na pohled ...
ESC k nim mam KISS, takze asi uz me to konecne donuti vytisknout nejakej fajnej "drak"
Uz sem tu o mojich motorech nekolikrat psal a na 99% sou ty moje z BG taky nejaky kopie
Dovazoval sem je ukrutne a mely i velkou axialni vuli ... uz bych je zkratka nekoupil
ESC k nim mam KISS, takze asi uz me to konecne donuti vytisknout nejakej fajnej "drak"
Uz sem tu o mojich motorech nekolikrat psal a na 99% sou ty moje z BG taky nejaky kopie
Dovazoval sem je ukrutne a mely i velkou axialni vuli ... uz bych je zkratka nekoupil
tomashr píše:Tisk na ABS juice, teplota 240/105, plast je běžný ABS Mladeč.
Tak jsem dneska vytiskl i hlavní díl trupu, tentokrát tištěno z PLA, cílem bylo trochu ověření právě přišlého materiálu z EU skladu Hobbykingu. Holt jsem ověřil na něčem reálném...
Hmotnost je teď 82 g, podle mě to s podvozkem a kapotou cca 120g nepřeleze, relativně OK.
Co mě ale trochu zamrzelo - je tam opravdu kurevsky málo místa na regulátory. Autor ve svém popisu kalkuluje s Multistary 6A, ty by nedělaly problém, ale je to výkonově na hraně. S běžnými, byť malými, regly 10-12A bude osazení dost opruz, téměř jistě s nutností letovat dráty přímo do regulátoru a velmi optimalizovat kabeláž. Určitě to půjde, ale začátečník by asi dost trpěl. Rezerva je samozřejmě v případném nepoužití Mobiusu, s menší kamerou bude vpředu místa více, ale triviální to nebude ani tak. No asi se s tím potrápím, fakt je, že pokud se to povede, tak bude výsledkem opravdu dost unikátní FPV250 Racer
Ahoj,
po náhodném shlédnutí jednoho video tady na fóru (děkuji ËWRYBADY) a po tom co jsem to dva dny nedostal z hlavy, ačkoliv mě to na první dojem nechalo klidným, jsem byl nucen pročíst celé vlákno. Trochu času mi to zabralo a zároveň jsem si udělal základní představu co budu asi potřebovat. Mám spoustu otázek, jako například:
Lítá někdo s Dx6i??? Jak je propojen přijímač a deska???? a mohl bych ještě chvíli pokračovat, ale to třeba časem doladím.
Teď mě spíš zajímá, jestli by se tohle:
http://www.banggood.com/Tarot-Mini-200m ... 67709.html
aspoň trochu dalo použít???
Možná zbytečná otázka. Asi ne??? Tak jdu pokračovat ve výběru dílů a uvidíme jak to dopadne.
FPV budu řešit v druhém kole.
Dík
po náhodném shlédnutí jednoho video tady na fóru (děkuji ËWRYBADY) a po tom co jsem to dva dny nedostal z hlavy, ačkoliv mě to na první dojem nechalo klidným, jsem byl nucen pročíst celé vlákno. Trochu času mi to zabralo a zároveň jsem si udělal základní představu co budu asi potřebovat. Mám spoustu otázek, jako například:
Lítá někdo s Dx6i??? Jak je propojen přijímač a deska???? a mohl bych ještě chvíli pokračovat, ale to třeba časem doladím.
Teď mě spíš zajímá, jestli by se tohle:
http://www.banggood.com/Tarot-Mini-200m ... 67709.html
aspoň trochu dalo použít???
Možná zbytečná otázka. Asi ne??? Tak jdu pokračovat ve výběru dílů a uvidíme jak to dopadne.
FPV budu řešit v druhém kole.
Dík
Netopyr
XL V2, Devil 380, Spirit GTR,RS,W1, Sir Edmunt Race, Bublinky, DS 12, Wave a NETOPÝR
XL V2, Devil 380, Spirit GTR,RS,W1, Sir Edmunt Race, Bublinky, DS 12, Wave a NETOPÝR
Na vysílači vůbec nezáleží, tam by stačil i mechanický bez jakékoli elektroniky, DX6i ani plně nevyužiješ.
Naopak jako vlastník Spektra můžeš pro OpenPilot CC3D s výhodou použít jako přijímač jen samotný DSM satelit třeba Orange - http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... eiver.html připojený k řídící jednotce jediným kabelem. Šikovné řešení, ale je žádoucí trocha znalosti elektroniky.
Tarot 200 musí komentovat někdo jiný, nevidím důvod, proč by to nelétalo, řídácí jednotka je stejná, kterou užívám jinde (CC3D), ale jestli to celkově kvalitně řešené netuším.
Naopak jako vlastník Spektra můžeš pro OpenPilot CC3D s výhodou použít jako přijímač jen samotný DSM satelit třeba Orange - http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... eiver.html připojený k řídící jednotce jediným kabelem. Šikovné řešení, ale je žádoucí trocha znalosti elektroniky.
Tarot 200 musí komentovat někdo jiný, nevidím důvod, proč by to nelétalo, řídácí jednotka je stejná, kterou užívám jinde (CC3D), ale jestli to celkově kvalitně řešené netuším.
tomashr píše:Naopak jako vlastník Spektra můžeš pro OpenPilot CC3D s výhodou použít jako přijímač jen samotný DSM satelit třeba Orange - http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... eiver.html připojený k řídící jednotce jediným kabelem. Šikovné řešení, ale je žádoucí trocha znalosti elektroniky.
Ahoj,
jo tak tohle jsou přesně informace co potřebuju a nenašel jsem je. Jeden kablík je super, na Noze32 by to šlo taky???? Nevím co znamená trocha znalosti. Drátky sletovat umím, ale sestavit nějaký obvod???? Můžeš být prosím trochu podrobnější???? Každopádně už tahle zpráva je super.
MOC DĚKUJI
Netopyr
Naze32 neznám, tak plně neporadím. DSM satelit umí taky, ale nevím, jak si stojí s napájením. Jde o to, že u CC3D se musí zbastlit stabilizátor z 5V na 3,3V a ten vrazit do připojovacího kabelu k satelitu. Nic složitého, ale přeci jen požadavek na pájení a jistý rozhled v elektro je nutný.
Poked by Naze měla na DSM vstupu rovnou 3,3V, tak by stačilo jen poskládat kabel, což je přirozeně o dost jednodušší. Třeba někdo poradí, případně se zeptej ve fóru NAZE32.
Jinak ale obecně - pokud máš volný nějaký klasický Spektrum přijímač, tak ho samozřejmě také lze použít, ta moje poznámka o satelitu byla míněna jako "bonus pro Spektrum", ani náhodou to není nutnost!
Poked by Naze měla na DSM vstupu rovnou 3,3V, tak by stačilo jen poskládat kabel, což je přirozeně o dost jednodušší. Třeba někdo poradí, případně se zeptej ve fóru NAZE32.
Jinak ale obecně - pokud máš volný nějaký klasický Spektrum přijímač, tak ho samozřejmě také lze použít, ta moje poznámka o satelitu byla míněna jako "bonus pro Spektrum", ani náhodou to není nutnost!
tomashr píše:
Tak jsem dneska vytiskl i hlavní díl trupu, tentokrát tištěno z PLA, cílem bylo trochu ověření právě přišlého materiálu z EU skladu Hobbykingu. Holt jsem ověřil na něčem reálném...
Hmotnost je teď 82 g, podle mě to s podvozkem a kapotou cca 120g nepřeleze, relativně OK.
Co mě ale trochu zamrzelo - je tam opravdu kurevsky málo místa na regulátory. Autor ve svém popisu kalkuluje s Multistary 6A, ty by nedělaly problém, ale je to výkonově na hraně. S běžnými, byť malými, regly 10-12A bude osazení dost opruz, téměř jistě s nutností letovat dráty přímo do regulátoru a velmi optimalizovat kabeláž. Určitě to půjde, ale začátečník by asi dost trpěl. Rezerva je samozřejmě v případném nepoužití Mobiusu, s menší kamerou bude vpředu místa více, ale triviální to nebude ani tak. No asi se s tím potrápím, fakt je, že pokud se to povede, tak bude výsledkem opravdu dost unikátní FPV250 Racer
...teda ty mi davas
Ale vubec sem netusil, ze HK ma i filamenty. Jen sem koukal, ze 1/2Kg + doprava ... nevyjde to nahodou pak draz nez u nas ? Jaka je kvalita ? (deklar. prurez, cistota) ?
Ja sem zatim veskerej "matros" nakoupil u P.Zahradnika a kdyz sem koukal po necem, co on nema v nabidce, tak sem zjistil, ze to minimalne bude za stejnou cenu + cas nez to dorazi a naladovost celniku je taky za priplatek
Osobne bych chtel tisknout ram z PLA a trup z Flexi TPE, KISS ESC 2-4S 12A - ty maji jen 12*23mm, takze s mistem by problem byt nemel. Mobiuse tam urcite davat nebudu, takze trochu zmenim "xicht" trupu a jeste bych chtel trochu poresit baterku - ta se mi tam taky moc nepaci. Je to takovy pekne kompaktni a ta baterka to dost kravi ...
Zda se mi to nebo ten tvuj trup je jak z ABS ??? PLA co mam ja je pri takovy stene temer pruhlednej. To tvoje se mi zda byt uplne jak ABS.