Futaba T14SG

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
PetrP2B
Kontaktovat uživatele:

Re: Futaba T14SG

#931 Příspěvek od PetrP2B »

Souhlasím, že tyhle věci v tabulkových procesorech moc nejdou. EagleTree je na tohle super, csv normálně načíst neumí, ale dá se upravit, aby ho načetl, jen je to opruz. K počasí, nebyla splněna druhá podmínka, tj. dostatek času... :-)
FlyBear

#932 Příspěvek od FlyBear »

V Excelu jde celkem pohodlně vytvořit vedlejší svislou osu - jenže jenom jednu...
culi

#933 Příspěvek od culi »

Nechcem zakladať nové vlákno.
Mám otázku na majiteľov FX22 ohľadom použitia SDHC karty s kapacitou väčšou ako 2GB. V návode píšu len o SD do kapacity 2GB.
V T14SG je možné použiť aj SDHC do 32GB.
Žeby v novšom zariadení bolo možno použiť len staršie karty? Alebo zase Robbe?
Ďakujem.
PetrP2B
Kontaktovat uživatele:

#934 Příspěvek od PetrP2B »

Pokud se nemýlím, tak FX22 je stejné radio, jako 14SG, jen v pultovém provedení, i FW do radia je stejný. Na tomto základě předpokládám, že kartu to bude umět stejnou, jako T14SG.
culi

#935 Příspěvek od culi »

Tiež som si to myslel, ale prekvapil ma ten popis v návode. Preto zisťujem či by to mohol niekto otestovať.
zdzd

#936 Příspěvek od zdzd »

culi píše:Tiež som si to myslel, ale prekvapil ma ten popis v návode. Preto zisťujem či by to mohol niekto otestovať.

A co chceš vlastně testovat?

Podívej se na stránky Futaby s downloady http://www.futaba-rc.com/software-updates.html

A tam je http://downloads.hobbico.com/software/f ... X22_V3.0(E)_WEB.pdf , kde je naprosto jasně vidět, že se jedná o totožný software.

Stejně jako

T8FG/FX20
T12FG/FX30
PetrP2B
Kontaktovat uživatele:

#937 Příspěvek od PetrP2B »

On asi chtěl otestovat jakou kartu snese FX22, když údajně v manuálu píšou 2GB SD.
culi

#938 Příspěvek od culi »

Ano, presne to.
Moren

#939 Příspěvek od Moren »

Nestává se vám u vysílačky, že po zapnutí to skočí do PowerMode a nejde s tím nic dělat?
Je tam nějaký Power mode, range check, RF On, RF Off, ale procházet tím nejde. V manuálu píšou něco o tom že to je na kontrolu dosahu modelu, že se zapne vysílačka do tohoto módu a pošle kamarád s letadlem či coptérou ať jde a uvidí se kdy se přepne, že nemá signál. Nějak tak by to mělo fungovat. Jenže mě to do tohoto módu skáče pravidelně. Zapnu vysílačku a je tam PowerMode. Musím pak zapínat vysílačku a vypínat asi dvacetkrát, mačkat různá tlačítka a nějak to potom zmizí. Ale začíná mě to děsně štvát. :(
jindraj
Kontaktovat uživatele:

#940 Příspěvek od jindraj »

Moren píše:Nestává se vám u vysílačky, že po zapnutí to skočí do PowerMode a nejde s tím nic dělat?
Je tam nějaký Power mode, range check, RF On, RF Off, ale procházet tím nejde. V manuálu píšou něco o tom že to je na kontrolu dosahu modelu, že se zapne vysílačka do tohoto módu a pošle kamarád s letadlem či coptérou ať jde a uvidí se kdy se přepne, že nemá signál. Nějak tak by to mělo fungovat. Jenže mě to do tohoto módu skáče pravidelně. Zapnu vysílačku a je tam PowerMode. Musím pak zapínat vysílačku a vypínat asi dvacetkrát, mačkat různá tlačítka a nějak to potom zmizí. Ale začíná mě to děsně štvát. :(

párkrát se mi to náhodně stalo ... než jsem zjistil, že to není náhoda, ale že se to stává, když zapneš vysílačku a držíš při tom return tlačítko (viz str. 40 manuálu). Anžto a jelikož je dotekové, tak stačí když držíš vysílajdu a pravou rukou se při zapnutí dotýkáš se někde v té oblasti toho RTN tlačítka. Já si to mačkal dlaní když jsem bafnul vysílačku a levou zapínal. Dělat s tím jde to, že to zapneš bez doteku RTN. pokud to dělá i bez toho, tak máš chybu na tom tlačítku
Moren

#941 Příspěvek od Moren »

OK, to by mohlo být. Zkusím si na to tedy dát pozor, a když to bude dělat, update SW a pak reklamace. Díky za tip.
midge

#942 Příspěvek od midge »

Kamarádovi se stává přesně to samé a určitě to není tím, že by omylem přidržel nějaké tlačítko. Má vypozorované, že to dělá při chladnějším počasí. Vysílačku má momentálně na reklamaci.
culi

#943 Příspěvek od culi »

Aku mas verziu fw?.Toto je v popise upgrade verzie 1.5

We recommend the update to Ver1.51 from Ver1.5 strongly. It is because defect was
found in the touch sensor Ver1.5.
The contents of fault : When a power supply is turned on in the case of -5 °C (23°F )low
temperature, there is a defect from which 14SG is set to <POWER MODE> to unexpected.
(Usually, it should be set to <POWER MODE>, if a power supply is turned on after touching RTN
next.)
This problem will be solved if it updates to Ver1.51 from Ver1.5.
*This fault is only Ver1.5.
Moren

#944 Příspěvek od Moren »

Tak to přesně popisuje mojí chybu. Doma se mi to nestalo, ale venku se mi to děje pravidelně. Teď v neděli mi skončila coptéra na stromě, vypnul jsem vysílačku a vydal se jí hledat. Když jsem našel zavěšenou coptéru vysoko ve větvích jak se jí točí tři vrtule stále v RTH módu a chtěl jsem ji vypnout, ale vysílačka v POWER Modu a ne a ne ji nahodit abych mohl coptéru vypnout. :( Protože jsem byl venku na mrazu.

A na vysílačce mám FW 1.3, tedy upgrade bude asi velmi dobrá myšlenka. Snad mi to nesmaže nastavené modely co tam mám. A nebo se předtím naučím udělat si zálohu modelu. No jo, vše je jednou poprvé. :)
PetrP2B
Kontaktovat uživatele:

#945 Příspěvek od PetrP2B »

V dnešní době je bezpodmínečně nutné občas kontrolovat, zda nejsou aktualizace FW do jakéhokoliv zařízení. Je to špatný přístup výrobců, ale takový je trend, aby vše bylo co nejrychleji na prodeji a né vždy je to odladěné. FW 1.3 musí být snad s první várkou radii. Modely se nesmažou, alespoň u vyšších verzí se to nestalo, nicméně zálohu na SD kartu je lepší udělat.
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“