Protos 500 pokračování
Re: Protos 500 pokračování
OPR: ano to chápu, rutinně kontroluju teplotu serv / reglu / motoru / důležitých ložisek po každém posledním letu v ten den.
Pheek: pěkné! Poznáš u toho ocasu rozdíl? Na MiniProtose mám taky tenhle Lynx ocas ale schovaný v šuplíku, tak nějak mě nic nenutí k výměně.
Pheek: pěkné! Poznáš u toho ocasu rozdíl? Na MiniProtose mám taky tenhle Lynx ocas ale schovaný v šuplíku, tak nějak mě nic nenutí k výměně.
- OPR
- Kontaktovat uživatele:
Bozha píše:OPR: ano to chápu, rutinně kontroluju teplotu serv / reglu / motoru / důležitých ložisek po každém posledním letu v ten den.
Důležitá je předletovka. Btw, po každém posledním letu ten den, by taky mohlo být pozdě
Ano pane, provedu, pane 
- pheek
- Kontaktovat uživatele:
Bozha: velký zásadní rozdíl je jak mi teď chodí smykátko a přepákování. Je to naprosto bez jakékoliv vůle a když vycvaknu očko táhla, překlopím heli na bok, tak smykátko spadne svou váhou dolů, úžasné. Navíc jsem řešil nějaké odlítané době vůli na plastovém prstenci smykátka. V letu to zatím moc poznat není, neblbnu jako dřív. Snažím se heli nastavit k mé spokojenosti. Osadil jsem cykliku MKS DS9670A+ a ocas MKS BLS990.
LOGO 550 SX - Brain // SAB Goblin 380 - Brain // HELI-X V6
Hmm, dneska jsou asi skvrny na slunci. Zřejmě aktivace failsafe a po chvíli neřízeného poletování "igelitka". Mrzí mě hlavní listí, zbytek je drobotina.
- pheek
- Kontaktovat uživatele:
Bozha píše:Hmm, dneska jsou asi skvrny na slunci. Zřejmě aktivace failsafe a po chvíli neřízeného poletování "igelitka". Mrzí mě hlavní listí, zbytek je drobotina.
Ouuu
- pheek
- Kontaktovat uživatele:
Mooooc pěkné. Vidím že jsi už Championy nekupoval a koupil rovnou EDGE. Pociťuješ rozdíl při lítání a nebo vůbec? Já byl dnes taky na třech baterkách a super. Pořád ladím, ale začíná se to blížit tomu čemu chci a potřebuji 
Žádný rozdíl nepociťuju, a zřejmě bych ho ani nepoznal. Vzal jsem je ale jenom kvůli tomu, že byly jediné sehnatelné v ČR skladem. Jinak mám objednané 20$ čajna eBay listy - na helifreaku je pár lidí chválilo, no tak proč nezkusit, když dva páry vyjdou o dost míň, než jeden pár značkových.
U těch Edge mě dost zklamala jedna věc: když jsem je dal do gripů, tak hodně dřely o hlavy šroubů v příčné. Musel jsem je v tom místě asi o milimetr přibrousit. Nevím, třeba jsem měl prostě smůlu.
Letos už mám odlítáno 2x víc baterek než za celý loňský rok, díky bohu za pěkné počasí.
U těch Edge mě dost zklamala jedna věc: když jsem je dal do gripů, tak hodně dřely o hlavy šroubů v příčné. Musel jsem je v tom místě asi o milimetr přibrousit. Nevím, třeba jsem měl prostě smůlu.
Letos už mám odlítáno 2x víc baterek než za celý loňský rok, díky bohu za pěkné počasí.
helipali píše:Nazdar Habe! Ako si spokojny s tou kladkou?
Uz som parkrat lietal s Protosom a je to tak, ako som to predstavil. Predlzeny Protos tocim okolo 2200 rpm. Na akro mam vykon, ze az! Lietam cisto sedem a pol az osem minut, potom clanky mam vybite na 3,78-3,77V. Pravda mam velku baterku 3300mAh 6S. Motor velmi nezahrieva, je teply ale nie horuci. Okolo 50-60 stupnov celzia moze mat po lietani. Vobec sa nemusim starat o remen, nenastavujem, nedotahujem a ziadne blbosti si nepocitujem myslim na preskocenie remena a podobne.
Ty, jsem ve stádiu dodělávání baráku, čeká mě kolaudace, takže na vrtulník nemám moc čas. Navíc jsem měl problémy s vibracemi, ale s pomocí Spirita a jeho analyzátoru vibrací se mi to podařilo slušně odladit (je to super nástroj). Nicméně ještě jsem s tím neletěl, i když napnutí řemenu jsem už poladil - pokud chceš mít jistotu, aby to necinkalo o rouru, tak to nelze tak moc povolit jak píšeš (zkoušel jsem to hrkáním vrtulníku v ruce), ale na druhou stranu tak moc napnuté, jak píšou v manuálu (průhyb 2-3 mm) to být taky nemusí (já mám průhyb cca 4 mm a je to na lehkosti otáčení znát). Podle mě to mají předimenzované pro pár pilotů typu Tareq a spol. Takže na stole mi to chodí hladce. Ještě musím donastavit bezpádlo a půjde do vzduchu, snad už brzo. Udělal jsem tam ještě pár dalších vychytávek, pak to popíšu a dám vědět jak to běhá.
MiniTitan325 Vortex-Spartan, Protos430 Spirit, Phoenix-RC, DX6i
- pheek
- Kontaktovat uživatele:
Bozha píše:Žádný rozdíl nepociťuju, a zřejmě bych ho ani nepoznal. Vzal jsem je ale jenom kvůli tomu, že byly jediné sehnatelné v ČR skladem. Jinak mám objednané 20$ čajna eBay listy - na helifreaku je pár lidí chválilo, no tak proč nezkusit, když dva páry vyjdou o dost míň, než jeden pár značkových.
O jakých listech píšeš? Link na chválu?
http://www.helifreak.com/showthread.php ... light=eBay
Na eBay dej hledat "470mm Main Rotor Blades". Prostě jenom konstatuju, že existujou. Chvála je nad poměrem cena/výkon, to neznamená že by strčily jiné do kapsy. A svůj předchozí příspěvek poopravím - jeden člověk chválil
Na eBay dej hledat "470mm Main Rotor Blades". Prostě jenom konstatuju, že existujou. Chvála je nad poměrem cena/výkon, to neznamená že by strčily jiné do kapsy. A svůj předchozí příspěvek poopravím - jeden člověk chválil
Som rad habe, ze si pisal.
Prajem ti uspesnu pracu okolo baraku! Az tak vela casu tiez nemam na vrtulnik, a ked mam vtedy fuka vietor.
Vidim pisete o listach. Uvazoval som tenkrat nad Halo 450 blades. Nakoniec ma odradila ta vaha 78g.
Odvtedy som "objavil" aj druhu 450 mm-ovu listu vcetne ten novsi Spinblades Black Belt. Lista vazi 60,5 g.
Uz som to aj objednal:
http://www.der-schweighofer.at/artikel/ ... spinblades
450 mm rotorove listy a 72 mm vrtulkove listy ma napriklad Gaui X4, perfektne to trafili
http://www.gaui.com.tw/product/x4-ii-series/x4-ii-kit/
Edge by som nekupil. Proste je mi to nesympaticky
, nech vam to vyhovuje
. Ked 470, tak by som kupil RJX 470 Dynamic:
http://www.rjxhobby.com/index.php?route ... ct_id=2904
Alebo SAB 465, co ma MSH v ponuke.
Vidim pisete o listach. Uvazoval som tenkrat nad Halo 450 blades. Nakoniec ma odradila ta vaha 78g.
Odvtedy som "objavil" aj druhu 450 mm-ovu listu vcetne ten novsi Spinblades Black Belt. Lista vazi 60,5 g.
Uz som to aj objednal:
http://www.der-schweighofer.at/artikel/ ... spinblades
450 mm rotorove listy a 72 mm vrtulkove listy ma napriklad Gaui X4, perfektne to trafili
http://www.gaui.com.tw/product/x4-ii-series/x4-ii-kit/
Edge by som nekupil. Proste je mi to nesympaticky
http://www.rjxhobby.com/index.php?route ... ct_id=2904
Alebo SAB 465, co ma MSH v ponuke.
Naposledy upravil(a) helipali dne sob 16.05.2015 15:09, celkem upraveno 6 x.
KDS 450 Q FBL _DEVO 10 v deviation4.0.1 (deviationtx.com)
- pheek
- Kontaktovat uživatele:
Bozha píše:Žádný rozdíl nepociťuju, a zřejmě bych ho ani nepoznal. Vzal jsem je ale jenom kvůli tomu, že byly jediné sehnatelné v ČR skladem. Jinak mám objednané 20$ čajna eBay listy - na helifreaku je pár lidí chválilo, no tak proč nezkusit, když dva páry vyjdou o dost míň, než jeden pár značkových.
Pokud ti nešli listy vložit tak s největší pravděpodobností tam nemáš šrouby které tam mají být. Já tam měl s válcovou hlavou a nestrčil jsem tam ani Aligny, které se tam běžně lítají. Potom jsem mrkl do manuálu a tam jsou s čočkovou hlavou. Vyměnil jsem a vše bez problému.
- OPR
- Kontaktovat uživatele:
helipali píše: .........Edge by som nekupil. Proste je mi to nesympaticky, nech vam to vyhovuje
. ..........
A můžeš prozradit v čem jsou Ti nesympatické?