Vysílač JETI DC-16 (DS-16)

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
TomasC
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Re: Novy vysielac od JETI

#931 Příspěvek od TomasC »

A o čem by jsi chtěl psát??

Dneska jsem to zapnul a všechno funguje? :D
semi
Kontaktovat uživatele:

#932 Příspěvek od semi »

Mně by třeba zajímala telemetrie GPS/vario. Co to ukazuje na obrazovce,
např. ztratím model z dohledu, podívám se na obrazovku a podle údajů GPS si ho navedu blíž k sobě.
Jde to ?
Dále hlasová telemetrie - hlášení výšky, kursu, vzdálenosti apod.
KMX, Edge RCF, Veloxity, MC, DF
DS-14
TomasC
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#933 Příspěvek od TomasC »

semi píše:Mně by třeba zajímala telemetrie GPS/vario. Co to ukazuje na obrazovce

Tohle bych asi mohl vyzkoušet.. Uvidím, kdy se k tomu dostanu.
tocamac

#934 Příspěvek od tocamac »

TomasC píše:A o čem by jsi chtěl psát??

Dneska jsem to zapnul a všechno funguje? :D

Da se rict ze Nemci jsou z DC-16 docela nadseni a na jejich forech je ponekud vetsi cvrkot. Diskutuji se veci jako napr. hlasovy vystup (myslim tim predcitani hodnot, nejen prehravani samplu na zaklade alarmu), hlasky Low signal a thresholdy pro jeji nastaveni, jiz zminovany Flight Monitor Mini a import namerenych dat z vysilace, kompatibility DC-16 se senzory ktere nejsou EX, potize s nalezenim jiz sparovaneho prijimace, potize se serizenim hodin, EX protokol a jeho pouziti pro senzory jinych vyrobcu atd.
Me osobne by zajimaly zkusenosti nekoho kdo lita vetrone a pouziva vario. Konkretne jak je to se serizovanim mixu behem zaletu pomoci potenciometru, tj. jestli je to mozne a jak sikovne je to udelane.
Zajimaly by me taky zkusenosti nekoho kdo pouziva MVario s DC-16. Napr. jestli je lepsi pouzit alarmy nastavene ve variu nebo radeji primo v DC-16 (vario samotne pry ma omezene minimalni indikovatelne stoupani na 0.3 m/s coz pry nekdy nestaci). Ve finale by se mi libilo kdyby MVario ve spojeni s DC-16 dovedlo totez co SkyAssistant.
Taky by me zajimala ergonomie, nekdo si stezoval ze pri packovani trochu zavazi otocne potenciometry a je nutne nastavit co nejvetsi delku pacek. A co ta ponekud vyssi hmotnost? Da se DC-16 pouzit i s normalnim popruhem kolem krku, nebo je nutne mit ten postroj?
Proste bych uvital kdyby tady majitele DC-16 vice popisovali svoje zkusenosti, at pozitivni, tak hlavne ty negativni.
M1
Kontaktovat uživatele:

#935 Příspěvek od M1 »

...taky bych velmi uvítal nějaké recenze a zkušenosti s DC-16 z praxe (ale je ještě zřejmě brzo) a protože se rozhoduji mezi koupí DC-16 a Graupner MC-32 Hott a jelikož bratr už dlouhodobě využívá kompletní JETÁckou telemetrii na JETI boxu a měl s ní nemálo problémů a do dneška není vše doladěné tak jak má, tak mám z toho lehce strach :wink:
JETI DC-16
GPS Ikura 2020, F3X Viking 2E, Graupner Junior
kratas
Kontaktovat uživatele:

#936 Příspěvek od kratas »

Kolega byl v rcguru prodejně a tam prý měli měli DC-16 hromadu skladem a prý o ně u nás není zas tak velký zájem a cena byla tuším 22900. Je to škoda.
SOVA is YouR CO-pilot
http://rc-sovy.blogspot.com
http://www.rcsovy.cz
M1
Kontaktovat uživatele:

#937 Příspěvek od M1 »

kratas píše:Kolega byl v rcguru prodejně a tam prý měli měli DC-16 hromadu skladem a prý o ně u nás není zas tak velký zájem a cena byla tuším 22900. Je to škoda.

..no já se zase tak nedivim, jednak modelářská základna v naší republice, která by chtěla investovat 25 tisíc do vysílačky kort v těchto časech nebude zase tak veliká a hlavně je to první vysílač od JETY a tak trochu zajíc v pytli :wink:
JETI DC-16
GPS Ikura 2020, F3X Viking 2E, Graupner Junior
Drondys

#938 Příspěvek od Drondys »

M1 píše:..no já se zase tak nedivim, jednak modelářská základna v naší republice, která by chtěla investovat 25 tisíc do vysílačky kort v těchto časech nebude zase tak veliká a hlavně je to první vysílač od JETY a tak trochu zajíc v pytli :wink:

Někteří z těch co jsou ochotni do toho jít viz třeba Rimr zas čekají až na palcovku DS-16.
TomasC
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#939 Příspěvek od TomasC »

Mě nějaký ten mail o tom co a jak s DC-16 přijde. Trošku to přičítám tomu, že se lidi, kteří koupí DC-16 nechtějí prezentovat na DF.

To že zmrtvělo vlákno. Radio jde koupit, tak skončilo "teoretizování". :wink:
Genagen
Kontaktovat uživatele:

#940 Příspěvek od Genagen »

Ja nevim co psat. Zatim se seznamujeme :-) po HW strance je super. po SW strsnce tam nektere veci bude potraba uhladit - ale nicemu nevadi.

Jedine, co mi dela problemy je trimovani.
tocamac

#941 Příspěvek od tocamac »

Genagen píše:Ja nevim co psat.
Nekolik otazek jsem predhodil o par prispevku vyse... (ladeni mixu za letu, vario, ergonomie pacek, hmotnost atd.)
Genagen píše:po SW strsnce tam nektere veci bude potraba uhladit
No a to by me treba zajimalo. Teda pokud uz to neni popsano v tomto threadu - ten uz mam procteny.
Genagen píše:Jedine, co mi dela problemy je trimovani.
Jako ze ty trimy nemuzes nahmatat?

Diky za kazde info!
creagel

#942 Příspěvek od creagel »

Tohle je opravdu oficialni postup zapojeni prepinacu v kniplech (zajimava pasaz zacina v case 3:55)?

http://www.youtube.com/watch?v=tBS16GRIU7o&feature=plcp
Genagen
Kontaktovat uživatele:

#943 Příspěvek od Genagen »

tocamac píše:Několik otázek jsem předhodil o pár příspěvku výše... (ladění mixu za letu, vario, ergonomie páček, hmotnost atd.)

Ladění mixu za letu jsem nezkoušel, vario jsem zatím zapojil ale ještě s ním nelétal.

Páčky jsou podle mě super.

Hmotnost mi přijde adekvátní - na krku bych to ale vláčet nechtěl. Létám pult a kšíry.

tocamac píše:
Genagen píše:po SW strsnce tam některé věci bude potraba uhladit
No a to by mě třeba zajímalo. Teda pokud už to není popsáno v tomto threadu - ten už mám pročteny.

Zásadní věci jsou tam všechny a ergonomie mi přijde geniální. Jak se pracuje s letovejma rezimama, mixy. Jak se přiřazují funkce ovladačům. Všechno si můžeš pojmenovat, takže se v tom neztrácíš. Nejenom, že na plynu jako na každé slušné vysílačce můžeš mít thro, crow, brake - ale můžeš si to také pojmenovat :-)

Když to srovnám s jr11x - tak ta má na všechno připravené mixy a pak 6 volných mixu. větroně s 4serverovým křídlem tam člověk naklika aniž by musel použít jediný volný mix. Pokud ale chceš vyjet z těchto kolejí (já například mám v režimu motor na plynu motor a a v termice crow a v land butterfly) tak je to náročnější a furt musíš přemýšlet jak to "obejít". Protože předdefinovany větroň má plyn na přepínací, a brzdy a crow ovládá k sobě, ale já jsem zvyklý odsebe. Takže na zreverzovani musím použít dva volně mixy - což je tedy kontraintuitivni jak sviň.

Tady nejsou žádné mixy předpřipravené - kromě brzd. Ty jsou ale odflakle - jenom aby tam byly :-) takže jsem si je raději naklikal přes normální mixy. Což odpovídá logice vysílače a ta mi maximálně vyhovuje.

Drobnosti na které jsem přišel je třeba mastavovani warningu. Když chceš žádat hodnotu 4000mAh tak se útočíš kolečkem k smrti, protože jedeš po 1mAh. dtto metry. tam jedeš po dm a než se dostaneš třeba do 500m, tak se také útočíš.

Zatím mě SW přijde super a vyhovuje plně mě mentalitě. Z vysílačky mám velkou radost.

Ale na nějaké závěry je ještě setsakra brzo. Lítat jsem s ní byl zatím asi 3x. Vzhledem k tomu, že zalétávám modely vlastně znova a to na nové vysílačce, tak na to jdu pomalu a podvečeru bez větru se kolem mého bydliště vyskytuje minimum.

tocamac píše:
Genagen píše:Jediné, co mi dělá problémy je trimování.
Jako že ty trimy nemůžeš nahmatat?

Je to nezvyk. Nicméně je tam auto trim (trimuje se přímo ovládacíma packama - na to si asi zvyknu rychle a zatím mi to přijde pohodlnější než klasické trimy. Ale zatím je čas na závěry.
Murmandam

#944 Příspěvek od Murmandam »

Tak to oživím :-). Zatím jsem letěl jednou a ve vzdálenosti 200m jsem pravotočivé přestal řídit a Dion se zabodl ve spirále do země. Vysílač hlásil ztrátu spojení. Identický průběh letu vyslechl kamarád v jedné prodejně, tam šlo ale o Sbacha s benzínem. V obou případech byly éra lítaný s duplexem v graupneřím rádiu a došlo jen ke změně TX. U toho případu z doslechu podrobnosti o instalaci nemám, u mne byl v éru R8 ne-EX přijímač z roku 2009 a mui z obdobné doby a napájení z čerstvě nabytého čtyřčlánku enelop. Když se došlo k troskám, tak vše fungovalo (teda až na motor :-D). Tak teď čekám, jestli se neobjeví další připad a pokud ne, tak to budu považovat za chybu v instalaci a zkusím to znova.
tocamac

#945 Příspěvek od tocamac »

Genagen píše:Drobnosti na které jsem přišel je třeba mastavovani warningu. Když chceš žádat hodnotu 4000mAh tak se útočíš kolečkem k smrti, protože jedeš po 1mAh. dtto metry. tam jedeš po dm a než se dostaneš třeba do 500m, tak se také útočíš.

Na nemeckem foru jsem se docetl, ze krok toho kolecka se da pry zvysit (prepnout) tim, ze pri otaceni drzis tlacitko MENU.

Kazdopadne diky za odezvu, to jsou presne veci, ktere me zajimaji!

A kdyby jsi pozdeji treba pripojil zkusenosti s MVariem... :wink:
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“