twint píše:ano, kreslil sem ja. nejak me nebavi tisknout to co si nenakrelsim
Přesně tak.
Celeron píše: jsem tisknul cizáka jen nabíjecí držáky pro batérky, na tom toho moc novýho a lepšího nevymyslíš.
Golfista píše:Objevil se u mé tiskárny problém, se kterým si nevím rady. Tiskárna začne normálně tisknout a vše je naprosto v pořádku. Ale po nějaké době (pokaždé jiné) začne přeskakovat podávání filamentu. Netiskne.
Většinou pokud se to stalo, šlo o přepálenou, nebo poškozenou teflonovou trubičku. Stačilo ji vyměnit a tiskl jsem vesele dál. To ale nepomáhá. Nepomáhá výměna trysky za novou, změna teploty, chlazení extruderu, chlazení tisku, změna výrobce fillamentu, prostě nic. Udělal jsem všechno co jsem si myslel že můžu a přesto netisknu.
Někdy to začne brzo po začátku tisku, ale někdy až po hodinách, když už si myslím že to půjde dobře.
Moje tisková hlava má trysky MK10. Trubička je zasunuta do trysky až úplně k díře ve špičce. Druhá strana trubičky je opřená o plastovou část podavače filamentu. Trubička je celkem dlouhá 45 mm. Zkoušel jsem i delší, aby se zlepšila těsnost v místech opření v trysce a i na druhé straně. Ale i kratší, jestli to nepotřebuje víc roztaveného materiálu v trysce. Nic. pořád stejné.
Hlava vypadá asi takhle: https://www.3djake.cz/qidi-tech/extruder-1
Nenapadá někoho, co to ještě může způsobovat? Jak to opravit?
Jednou jsem také bojoval s duchy. Nakonec se ukazalo, že je to mizerný filamet, který měl místy moc velký průměr a zasekával se v trubičce.Golfista píše:Nenapadá někoho, co to ještě může způsobovat? Jak to opravit?
HLA píše:může se přehřívat motor extruderu