Blade mCPX II - tipy, triky, nastavení a opravy

Vrtulníky do velikosti 450
Zamčeno
Zpráva
Autor
morphix69

Re: Blade mCPX II - tipy, triky, nastavení a opravy

#916 Příspěvek od morphix69 »

ja uz z jeho nalady nemuzu
vcera jak sem ho celej slozil dohromady a lital sqele bez vibrace a rotace a dneska si du zalitat a silene zae vibruje ale silene a jak vibruje tak zase trochu rotuje kolem osy...co tam sakra je?
protoze vibroval vymenil sem baterku a nevibroval lital sem minutu pristal sem a vzlitnul a vibroval zas jako krava...a vibruje porad uz..
proc? bez jedineho padu cehokoliv je proste takhle rozvibrovanej zas z nicehoi nic uplne...:(
Dx7se, Blade mCPx V2, Mini PROTOS ;)
Cadfael
Kontaktovat uživatele:

#917 Příspěvek od Cadfael »

nemáš slabé či staré baterky? V2 má větší odběr, potřebuje alespoň těch 25C. U špatných baterek mi například cuká příšerně ocas. Nebo máš nastavené malé otáčky.
morphix69

#918 Příspěvek od morphix69 »

uz jsou starsi je to dost mozne ze odchazej...
ale je mi divny ze naejdnou z niceho nic zacal vinrovat pak chvili nevibroval a pak zas jo a fuurt..
a ted kdyz to zkousim tak prinormalnim modu vyibruje porad...kdyz prepnu na mod 1 akrobatickej krivka plynu do v kolektiv od 11 do 89 procent ...prestane hned vybrovat...takze podezrivam ze to rozvibrovavaj otacky motoru...ale proc? asi baterkama spatnejma?
uz sem daval mezi gripy gumicku krizem jako na nejakym videu na odstraneni vibraci ale porad stejny...
pri tom akrobatickym modu nevybruje ale kdyz padnu z vejsky k zemi a dam plnej nad zemi abych se nestred se zemi ale zase vyletel nahoru nebo kdyz udelam hodne vostrou klicku dve za sebou treba tak se na chvilicku rozvibruje...ale neni ot tak neovladatelny jako pri normanim modu..
mylite teda ze baterky ? do ted sem lital v normalnim modu a pohoda naopak mi to vibrovalo pri akrobatickym ted jwe to obracene...
EvzEn

#919 Příspěvek od EvzEn »

Taky jsem z mcpx už trošku nasranej..
Vyměnil jsem tu pricnou hridel, ted jsem to byl zkusit vibruje to min, ale stále to občas vibruje, ale nevím, jestli to má smysl posuzovat, když tam desne fouká..
Mám trošku vůle v cyklice ještě koupím kovovou akdyž to nezabere, hodím to asi do koše :D
Jinak to šroubkování u mcpx je strašný, všecko je děsně malý!!
navíc nasadit hlavu na hřídel zašroubovat šroubek, aniž by člověk trošku orval hlavu je nemožný! Sem zvědavej jestli pujde ten šroubek z tý hlavy ještě nekdy vyndat :D
Cadfael
Kontaktovat uživatele:

#920 Příspěvek od Cadfael »

nízké otáčky nebo slabá baterka dost často způsobují vibrace. Já lítám i v normální módu na vyšší otáčky, mám tu křivku dost rychle vytaženou nahoru, jinak venku jenom na plný výkon motoru. V případě vibrací přehazuji listy mezi sebou, a když to nepomůže, dávám šroubek který drží hlavu na hřídeli z druhé strany. Téměř vždy se mi tím podařilo vibrace buď úplně odstranit, nebo výrazně snížit. Poslední varianta je dát jiné listy nebo v nejhorším hlavu.
morphix69

#921 Příspěvek od morphix69 »

hlavu uz mam spatnou bych rek z jedny strany strzenej zavit z druhy uz zacina bejt taky...a hlava je volna v ulozeni...nvm jak se ten smer jmenuje mam problem mezi radialni axialni a vertikalni :D a plete se mi to takze jako blb...nahoru a dolu hlava nelita nahoru a dolu nelita nic...ale kousicek hlava zarotuje nez pootoci s ozubenym kolem proste..je mozny ze to dela vibrace? ta pricna hridelka se ohyba porad hned po prvnim lehkym padu..to abych jich mel doma tisic...
ale prisel jsem na to ze muj podvozek vlastni vyroby sice bytelnej ale vazici 9 gramu...original vazi 1 gram...
kdyz jsem nasadil originalni podvozek..vibrace okamzite zmizeli...kdyz sem nasadil muj 9 gramovy podvozek vrtulnik zacal zase hrozne vibrovat..to jsem netusil ze 8 gramu navic udela tak strasne moc..je to normlani?
seltino

#922 Příspěvek od seltino »

tak 8g je na setový motor hrozně moc, je to navýšení hmotnosti vrtulníku o 15-20 procent a to je už sakra znát..
MiniP, Protos,Goblin500,Agile 5.5,Sky Hero Spy,KDS Chase 360,Logo480XX,Devil420,HD502,OMP M2,OXY5meg
EvzEn

#923 Příspěvek od EvzEn »

Hele a nemáš taky v tý uhlíkový hřídeli podélně větší otvor ? Já jen že jak nasazuji kolečko po pádech, tak jsem měl pocit, že ta dírka je trošku podelnejsi nez by mela být..
Co se týče tý příčný hřídelky, tak to neni moc dobrá zpráva, protože,jak jsem jí ted vymenil, takjsem s tím nechtíc plácnul díky vetru, doufám, že už neni zase ohlá..

Takže když máš originální podvozek, vrtulník nevibruje jo ?
Já jen že mám originální, ale stejně občas vibruje :\ Máš plastovou cykliku?
morphix69

#924 Příspěvek od morphix69 »

hridelku mam uz dokonce naprasklou...a dirka je vetsi ale ne podelne proste hlava mi neskace nahoru a dolu ale trosku o par stupnu jde pootocit nez se otoci otzbene kolecko..takovou vuli tam mam...musim objednat taky novou hlavu stoji asi pade nebo co :D a objednal jsem 3 mm uhlikovou tycku abych si moh delat hridelky doma...uriznu potrebnou delku..nabrousim plosky v mistech kde navrtam dve dirky pro zajisteni a hlavu ty plosky zbrousim abych chytil vrtak...a bude..nebudu davat 250 za jendu hridelku...
je to mozny ze kdyz vrtulnik nese deset gramu navic tak potm tak strasne vibruje...?
seltino

#925 Příspěvek od seltino »

prblém může být právě v té tvé naprasklé hlavní hřídeli, ona se při otáčkách prohýbá a tím způsobuje ty vibrace..
MiniP, Protos,Goblin500,Agile 5.5,Sky Hero Spy,KDS Chase 360,Logo480XX,Devil420,HD502,OMP M2,OXY5meg
morphix69

#926 Příspěvek od morphix69 »

dik za timp...uz jenom cekam az dorazi ta tyc...
muzu pouzit tyc misto trubky? nebude to vadit?
pak kdyz tam dam novou hlavni hridel tak by nemel vibrovat kdyz bude o deset gramu tezsi? s tim podvozkem bytelnym :D
ted nevibruje skoru vubec az kdyz dochazi baterka...tak pri plnym zase zaklepe ale ne tak nekotrolovatelne a neustale...
Tsisters

#927 Příspěvek od Tsisters »

Ještě by mohl být problém v horním ložisku v rámu,skuz to roztočit bez listí a jukni ze zhora jestli se nechvěje svislá hřídel
AGILE 7,2/ AGILE 5.5/ DEVIL 420/ T-REX 500PRO-Sportline/ RJX X-TRON 500/ EXTRA 300/ FPV QAV 210/
keras

#928 Příspěvek od keras »

no vzhledem k tomu jak morphix69 smotal dráty na ocas a hledal kdoví co tak to podle mě bude zase nějaká blbost. Nechci se Tě hochu dotknout, ale je to tak :(
Další věc je o tom tvém podvozku. Jestli Ti tedy nevadí že místo 1 gramu máš 9 gramů :roll: :roll: :roll: tak to sorry, ale to o něčem napovídá.
Jak tu kluci říkali je to šílenej nárust hmotnosti :roll: A to kvůli blbýmu podvozku. Kdybys to měl aspoň v baterce tu hmotnost, ale toto? Ten ss motor už to pomalu nestíhá.
Další věc - mluvíš tu o naprasklé hřídeli jakoby nic :roll:
A mluvíš o tom že máš vůli v hlavě taky jakoby nic. :lol: Má tam být jen jeden šroubek, to snad víš...
A pak se tu ptáš že Ti to vibruje a chvěje se. Já myslím, že není co řešit!
Chce to bejt trochu precizní a pak je o polovinu méně starostí!!! Nezlob se...
pár koaxů > colibri v4.5 > blade mcpx2 + dx6i
vylizplech

#929 Příspěvek od vylizplech »

morphix69 píše:dik za timp...uz jenom cekam az dorazi ta tyc...
muzu pouzit tyc misto trubky? nebude to vadit?
pak kdyz tam dam novou hlavni hridel tak by nemel vibrovat kdyz bude o deset gramu tezsi? s tim podvozkem bytelnym :D
ted nevibruje skoru vubec az kdyz dochazi baterka...tak pri plnym zase zaklepe ale ne tak nekotrolovatelne a neustale...

To máš podvozek z oceli,že je tak těžký?,nemůžeš dát dest gramů jen tak navíc,ten stejnosměrný motor na to není dělaný,už tak je slabý,pak se nediv že ti to dělá čertakuse.
morphix69

#930 Příspěvek od morphix69 »

keras píše:no vzhledem k tomu jak morphix69 smotal dráty na ocas a hledal kdoví co tak to podle mě bude zase nějaká blbost. Nechci se Tě hochu dotknout, ale je to tak :(
Další věc je o tom tvém podvozku. Jestli Ti tedy nevadí že místo 1 gramu máš 9 gramů :roll: :roll: :roll: tak to sorry, ale to o něčem napovídá.
Jak tu kluci říkali je to šílenej nárust hmotnosti :roll: A to kvůli blbýmu podvozku. Kdybys to měl aspoň v baterce tu hmotnost, ale toto? Ten ss motor už to pomalu nestíhá.
Další věc - mluvíš tu o naprasklé hřídeli jakoby nic :roll:
A mluvíš o tom že máš vůli v hlavě taky jakoby nic. :lol: Má tam být jen jeden šroubek, to snad víš...
A pak se tu ptáš že Ti to vibruje a chvěje se. Já myslím, že není co řešit!
Chce to bejt trochu precizní a pak je o polovinu méně starostí!!! Nezlob se...

jenom jeden sroubek vim ze tam ma bejt jenom jak jsem to nekolikrat sundal tak se strhl uz zavit na jedny strane tak to sroubuju z druhy...
nejsem elektrikar proste sem pretrhlej drat jenom k sobe namotal a zkusil jestli se toci a tocil se tak sem to poprve neletoval..proste motor sel nenapadlo me ze de ale o trochu min nez ma...ten lak sem z toho dratu sloupal uz pred tim...
na to s tim podvozkem ze je na ten ss motor moc sem prisel taky sam nakonec
a je mi jasny ze musim vymenit hridel a hlavu...cekam na to ale...
sorry ze sem vubec pisu...akorad sem tu pro pobaveni...
Zamčeno

Zpět na „Heli - do 450“