T-rex 450 Pro - zkušenosti II.

Vrtulníky do velikosti 450
Zamčeno
Zpráva
Autor
00Ja
Kontaktovat uživatele:

#901 Příspěvek od 00Ja »

janac.marek píše:Vďaka za info. Aj keď som trocha OT, tak stále viac a viac som presvedčený, že môj ďalší Tx bude Futaba T8FG. Len s menením aj troch receiverov je to cena novej 600 vky :)

Mrkni na Hobbycity. Do mensich modelu mam ke 100% spokojenosti vyzkouseny Orange Fasst prijimace. Cena je zlomkem ceny originalu. Tusim, ze v Elektronice je o tom dlouhy vlakno.
Kra

#902 Příspěvek od Kra »

lehce odbocim od tematu - cim pripevnujete takove ty plastove drzaky, ve kterych je provleceno tahlo od rudder serva k zadni vrtulce? A je uplne jedno kde je zafixuju? Pac v manualu jsem o tom nenasel ani zminku

T-Rex 450 Pro || Dx7 (mod 1)
OPR
Kontaktovat uživatele:

#903 Příspěvek od OPR »

Zafixuj je tím způsobem že cokoliv co se vejde a bude spolehlivě držet protáhni mezi ocasní trubkou a tím plastovým tamtím :D Třeba v návodu je uvedná patřičně nakrácená stahovací páska.
A kde to máš umístit? no většinou tak daleko aby opis kružnice po kterém táhlo se snaží malinko chodit moc nebránilo v pohybu táhla. Ono se tomu v podstatě nedá vyhnout ale pokud se to jen drobet koukneš vhodné vzdálenosti jistě sám vypozoruješ. A dej je tak daleko od sebe aby to bylo bezpečné a táhlo v půly nemělo moc snahu propružit se.
insomnia

#904 Příspěvek od insomnia »

muzu potvrdit, ze kousek stahovaci pasky funguje spolehlive :)
T-Rex 550E V2 FBL / X-Era 4020-2y 1000kv / JIVE 80+HV / HC3-SX / BLS251 / EDGE 553 - prodano
Vladimir7
Kontaktovat uživatele:

#905 Příspěvek od Vladimir7 »

Kra píše:lehce odbocim od tematu - cim pripevnujete takove ty plastove drzaky, ve kterych je provleceno tahlo od rudder serva k zadni vrtulce? A je uplne jedno kde je zafixuju? Pac v manualu jsem o tom nenasel ani zminku

celé táhlo zahoď a udělej si znové z karbonové trubičky. Nikde nic nedrhne a chodím to parádně. Nějaké foto a postup najdeš zde:
http://www.helimagazin.cz/archives/723
Walkera 4G6 - BeastXTrex 250se - BeastXRicco SE - BeastXTrex 450 Pro - MiniVBarLogo 500se - VBar
koulinek
Kontaktovat uživatele:

#906 Příspěvek od koulinek »

Tyto díly má zajímavě vyřešené toliko zatracované HK-450, sou to objímky stažené šroubem, takže ty nechávam zatim původní :)
T14SG, PhoenixRC 5, Hexacopter Y6, GoPro 3 Black, FPV
QAV250, TF2, SWIFT2, TREX450, FunCub, SuperCub
Relax

#907 Příspěvek od Relax »

"Z tech co znam, to 100% umi:
- Futaba T7C (pouzival jsem)
- Futaba 8FG (pouzivam)
- Hitec Optic SPORT
- Eclipsa (typ nevim, asi 7)

Vyhoda toho zamknuti plynu prave treba pri nastavovani ruznych letovych rezimu. Kdyz mam TH, tak vidim jen to, co se deje v TH. Ale kdyz aktivuju vypnuti motoru (za nic na svete si ted nevzpomenu na presny nazev v menu), tak muzu v klidu TH vypnout a nic se neroztoci.
Používam to i pro letadla."

Tak jsem to na FF7 zkusil pohledat a ač mi topřišlo enem pro spalováky, možná je to ono. Menu 13.7 Vypnutí motoru (MOT-AUS). Sice se tam nedá měnit 5% v předposledním řádku a pro elektriku se dá první percentil asi na nulu, ale přiřadím spínač ( jedinej free mám B ) a INH změním na ON/OFF podle polohy spínače. Pak můžu cvakat autorotaci jak chci, když v podstatě motor zapnu a přepínám letové režimy, na maximálkách plus i zápor vidím jasně ty nastavené rozdíly na úhlech. Velmi praktické, jednoduché a účinné. Možnost jak kabely od motoru schovat pod regl, další mezičlánek jak to nenahodit omylem. Díky za typ.
TREX450PROHC3SX, TREX550Spirit, TREX600B.Demon, TREX600VBarNeo, TF8G
http://relax450.rajce.idnes.cz
bumbalek

#908 Příspěvek od bumbalek »

koulinek píše:Tyto díly má zajímavě vyřešené toliko zatracované HK-450, sou to objímky stažené šroubem, takže ty nechávam zatim původní :)

Myslím, že není řeč o držáku serva, ale o vodítku táhla http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... 50GT-5.jpg
,ale i s těma není na HK problém. Jsou na trubce pěkně na těsno
00Ja
Kontaktovat uživatele:

#909 Příspěvek od 00Ja »

Ono co jsem pochopil, tak to primarne pro spalovaky je. Ja si dlouho myslel, ze to nefunguje, az pak jsem se docet, ze aktivovat a deaktivovat se ta funkce da jen pri stazenym kniplu (abych si to omylem neaktivoval behem letu nebo naopak omylem neodjistil pri transportu, ladeni atd.). Takze to nefunguje jako TH, kdy odstavim motor v jakekoliv poloze kniplu nebo naopak zapnu motor v jakekoliv poloze kniplu. Musim mit knipl v nule (nebo tesne nad ni). Po aktivaci (deaktivaci) samozrejme muzu kniplovat jak chci.
janac.marek

#910 Příspěvek od janac.marek »

bumbalek píše:Myslím, že není řeč o držáku serva, ale o vodítku táhla http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... 50GT-5.jpg
,ale i s těma není na HK problém. Jsou na trubce pěkně na těsno

Podľa mňa on myslel tiež držial tiahla.
Pozri tu:
Obrázek

Len som nikde nenašiel, kde sa to dá kúpiť samostatne. Chcem to. je to geniálne riešenie.
DX6i 2.4GHz (mode 2)
Phoenix simulator
Align T-Rex 450 Pro
Align T-Rex 600EFL Pro
Vladimir7
Kontaktovat uživatele:

#911 Příspěvek od Vladimir7 »

janac.marek píše:Len som nikde nenašiel, kde sa to dá kúpiť samostatne. Chcem to. je to geniálne riešenie.

Fakt je to naprosto zbytečná součástka (mám to tak u velikosti 250, 450, 500). Udělej celé táhlo z té trubičky a máš vystaráno. Metr trubičky stojí 40kč.
Walkera 4G6 - BeastXTrex 250se - BeastXRicco SE - BeastXTrex 450 Pro - MiniVBarLogo 500se - VBar
janac.marek

#912 Příspěvek od janac.marek »

Keby sa to dalo kúpiť. Ok. Ale nemám náradie na takéto veci ;)
DX6i 2.4GHz (mode 2)
Phoenix simulator
Align T-Rex 450 Pro
Align T-Rex 600EFL Pro
Kra

#913 Příspěvek od Kra »

OPR píše:...

Aha, stahovaci paskou to ale zafixuju jen proti pohybu vpred / vzad. Uz ne kolem sve osy .. jsem myslel, ze se to musi taky.

Diky za info :)

Edit: Ony se prodavaji i normalni trubicky jako nahrada za ten origo drat, nemusi se nic vyrabet. V US obchodech jsem to videl za 2-3 dolary. Ale jestli se to vylozene nebude drbat tak pro me neni duvod to menit.

T-Rex 450 Pro || Dx7 (mod 1)
bumbalek

#914 Příspěvek od bumbalek »

to janac.marek
omlouvám se. Netušil jsem, že je to udělaný takto. Dík za rozšíření obzoru :)
insomnia

#915 Příspěvek od insomnia »

Kra píše:
OPR píše:...

Aha, stahovaci paskou to ale zafixuju jen proti pohybu vpred / vzad. Uz ne kolem sve osy .. jsem myslel, ze se to musi taky.

Diky za info :)

Edit: Ony se prodavaji i normalni trubicky jako nahrada za ten origo drat, nemusi se nic vyrabet. V US obchodech jsem to videl za 2-3 dolary. Ale jestli se to vylozene nebude drbat tak pro me neni duvod to menit.

pokud se ti to porad hybe, tak tam dej vetsi kousek pasky

na tomhle obrazku to mas pekne videt, jak je nahore mezi trubkou a tim drzakem tahla kousek cerne stahovaci pasky

http://www.prochymodel.estranky.cz/img/ ... -pro-7.jpg
T-Rex 550E V2 FBL / X-Era 4020-2y 1000kv / JIVE 80+HV / HC3-SX / BLS251 / EDGE 553 - prodano
Zamčeno

Zpět na „Heli - do 450“