SPIN + mega - proc tak dlouho trva, nez se motor rozbehne?

Budoucnost klepe na dveře. Zde se diskutuje o různých aspektech elektropohonu - motorech, akumulátorech a regulátorech, klidně i o převodovkách a vrtulích.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Abu
Kontaktovat uživatele:

#91 Příspěvek od Abu »

No tak vidim, ze moje rozhodnuti vyhnout se technologii spinanych BECu a jinych "hi-tech" finticek, bylo nakonec spravne. Uz se mi na stole formuji dva NiCd ctyrclanky Sanyo - KR600 do Optimy a KR1200 do Trinity. Jednoduche, lety proverene reseni. A tech 80/120g navic me nerozhodi, zase usetrim na pohonne baterce (4x / 6x A123) 8)
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
Kamil
Kontaktovat uživatele:

#92 Příspěvek od Kamil »

m2 píše:Trochu som laboroval nad SPINom, lebo mi šklbalo aj s IPD prijímačom, čo ma vyvádzalo z miery. Výsledkom bolo zistenie, že ani nie tak prívod k prijímaču, ale predovšetkým prívodné káble serv z prijímača treba udržať ďaleko od antény. Teraz už nešklbe. Je otázne, koľko problémov pripisovaných SPINu sa týka neodrušených serv a kadečoho iného.
Súhlasím s tým, možno keby som mal v modeli viac priestoru a rozmiestnil časti súpravy iným spôsobom, možno by to nerušilo.
Ale momentálne som presvedčený, že spínaný BEC prináša ďalší veľký rušivý element, a to ja nepotrebujem (ani nikto iný). Odvtedy, ako používam prijímačovú batériu, som nalietal cca 5 až 8 hodín čistého času a ani jeden kopanec (podotýkam, že rádio je v modeli rozmiestnené presne ako predtým). Čo iné na to povedať !
m2
Kontaktovat uživatele:

#93 Příspěvek od m2 »

Kamil píše:...momentálne som presvedčený, že spínaný BEC prináša ďalší veľký rušivý element, a to ja nepotrebujem (ani nikto iný).

Keď zoženiem nejaký hosting a bude večer chvíľa času, hodím sem tri fotky z osciloskopu, aby ste si ten "veľký rušivý element" vedeli vizuálne predstaviť.

Didactica Magna.
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=72
rohe
Kontaktovat uživatele:

#94 Příspěvek od rohe »

m2 píše:
Kamil píše:...momentálne som presvedčený, že spínaný BEC prináša ďalší veľký rušivý element, a to ja nepotrebujem (ani nikto iný).

Keď zoženiem nejaký hosting a bude večer chvíľa času, hodím sem tri fotky z osciloskopu, aby ste si ten "veľký rušivý element" vedeli vizuálne predstaviť.

Didactica Magna.

To myslíte vážně, že tam vzniká nějaký rušivý element??? 8O
Kamil
Kontaktovat uživatele:

#95 Příspěvek od Kamil »

rohe píše:
m2 píše:

Didactica Magna.

To myslíte vážně, že tam vzniká nějaký rušivý element??? 8O
Je naozaj potrebné, aby som objasňoval, ako som to myslel?
rohe
Kontaktovat uživatele:

#96 Příspěvek od rohe »

Nemyslel jsem to doslova, ale jen mě to zaráží, neboť ho mám v Proxime II a začínám se toho taky nějak bát! I když zatím lítám bez problému, ale proč se toho nevyvarovat dřív, než bude pozdě. :?
m2
Kontaktovat uživatele:

#97 Příspěvek od m2 »

"Rušenie" je vždy a všade v reálných podmienkach. Podstatné je, aby odolnosť zariadenia voči "rušivým vplyvom" bola taká, že sa tieto vplyvy subjektívne neprejavia (potlačia, zamaskujú, odfiltrujú, ...) Založím na to novú tému, nech nepletieme sekundy s kilohertzami.
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=72
Vzduchoplavec
Kontaktovat uživatele:

#98 Příspěvek od Vzduchoplavec »

Tak dnes jsem dostal z Jeti mail, ze regulator byl opraven a dnes mi ho poslou zpatky. Tak jsem zvedav, zda to zabere.
jio

#99 Příspěvek od jio »

Vzduchoplavec píše:Tak dnes jsem dostal z Jeti mail, ze regulator byl opraven a dnes mi ho poslou zpatky. Tak jsem zvedav, zda to zabere.

Jestli bude "oprava" provedena tak, jak ji Jeti obvykle dělá, tak asi na příčinu proč tomu tak je nepřijdeme.

Opravují tak, že to přijde dají na hromadu a pošlou nový. Nevyplatí se jim opravovat po jednom kuse. Opravují až když je hromada dostatečně velká.
Abu
Kontaktovat uživatele:

#100 Příspěvek od Abu »

jio píše:Opravují tak, že to přijde dají na hromadu a pošlou nový. Nevyplatí se jim opravovat po jednom kuse. Opravují až když je hromada dostatečně velká.

A fakt to opravuji? Vyplati se to pri cene soucastek a cene hodiny prace kvalifikovaneho cloveka??
Muj zamestnavatel taky krom jineho vyrabi elektroniku a tim padem i zajistuje servis. Pokud prijde nejaka deska na opravu a zavada neni nalezena velice rychle, tak je jasne, ze se desku nevyplati opravovat, levnejsi je ji zahodit a dat zakaznikovi novou.
jio

#101 Příspěvek od jio »

Tuto odpověď mi dal pan Tinka když jsem se ho ptal na chyby u 3 ks Rex5 přijímačů, které jsem posílal na test a případnou opravu.
Vzduchoplavec
Kontaktovat uživatele:

#102 Příspěvek od Vzduchoplavec »

Taky jsem zvedav, zda se bude jednat o opravu nebo novy regl. Poslal jsme jim ho i s gold konectory, tak uvidime, zda prijde s nimi nebo bez nich. Kazdopadne v mailu stalo, ze byla provedena oprava. Mozna se jednalo pouze o nahrani noveho software, co ja vim... Nechame se prekvapit.
Abu
Kontaktovat uživatele:

#103 Příspěvek od Abu »

Vzduchoplavec píše:Mozna se jednalo pouze o nahrani noveho software, co ja vim...

K tomu bych se docela priklonil, nedovedu si predstavit, ze popisovane chovani by zpusobovala nejaka HW zalezitost. Uvidime....
Kamil
Kontaktovat uživatele:

#104 Příspěvek od Kamil »

Vzduchoplavec píše:Taky jsem zvedav, zda se bude jednat o opravu nebo novy regl. Poslal jsme jim ho i s gold konectory, tak uvidime, zda prijde s nimi nebo bez nich. Kazdopadne v mailu stalo, ze byla provedena oprava. Mozna se jednalo pouze o nahrani noveho software, co ja vim... Nechame se prekvapit.
Ešte to neprišlo ?
Vzduchoplavec
Kontaktovat uživatele:

#105 Příspěvek od Vzduchoplavec »

Myslim, ze prislo. V patek bylo oznameni ve schrance - nojo nase posta se opet vytahla. Balicek sel "pouhych" 10 dni. :evil: :evil: :evil:

Dnes pro to jdu, vyzkousim a podam hlaseni.
Odpovědět

Zpět na „Elektropohon“