Infinity NG F5J

Větroně s pomocným elektromotorem a nejčastěji sklopnou vrtulí
Odpovědět
Zpráva
Autor
graup15

Re: Infinity NG F5J

#91 Příspěvek od graup15 »

tomashr píše:Jak jsem ti psal - létá se občas i ta verze s 6s s použitím menších baterek (u soutěže 2x 3s450, v rekreaci třeba 2x3s900).
On proud při 6s spadne proti 3s na polovinu a spíš dokonce mírně pod ní (lepší účinnost), takže ty zdánlivě malé baterky vycházejí velmi dobře.

Netvrdím, že to je ideální řešení, ale určitě to je reálná možnost - ono je chybou uvažovat ve smyslu vejde se maximálně 3s1800, je to třeba vidět v logice Wh kapacity, nikoli mAh a tam je najednou třeba 4s1300 kapacitně lepší, ač v mAh má o dost méně...

Tak jen jako téma k úvaze :mrgreen:

To je naprosto správná úvaha!! Vždycky je lepší menší proud a větší napětí pro požadovaný výkon.
graup15

#92 Příspěvek od graup15 »

Teda je to síla...Naprosto chápu,že Infinity je na závodění a tomu je podřízené vše. Ale technická poznámka..
Je nutné aby ty trupy byli tak extremní tyčky? Kdy nacpat tam 3S-1550mAh TaTu je nemožné neb by se nezavřela kabina.
Ještě o 1mm tam pújde 3S-1800mAh protože je sice delší, ale užší a tak nepřesahuje profil kabiny.
Ono pro rekreační létání je přeci jen důležitá trošku větší kapacita než 3S-800mAh ....
Motor už je v trupu včetně mohutné mot přepážky (tloušťka 5mm) bytelně zalepené :-)
Válčím s tím YGE 65LVT. On čumáček Infinity je doslova trubička na motor...a ten regl bych potřeboval o 10mm kratší. Jenže pohon baští 50A a tak LVT35 mi přijde ne uplně vhodný.
Přílohy
WP_20190713_12_31_24_Pro.jpg
LV
Kontaktovat uživatele:

#93 Příspěvek od LV »

graup15 píše:Je nutné aby ty trupy byli tak extremní tyčky? .

Nie nie je. Ale taký je módny trend a bežný Franta... si myslí, že odpor trupu zmenšeného o 3mm na priemere je merateľný.
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
graup15

#94 Příspěvek od graup15 »

No vzhledem k rychlostem co to létá, si myslím, že ten trup může klidně mít o 1cm větší průměr a prd se pozná.
Hlavní složka odporu je křídlo...
Beze srandy v tomhle je míň místa než v Coradu...
LV
Kontaktovat uživatele:

#95 Příspěvek od LV »

graup15 píše:No vzhledem k rychlostem co to létá, si myslím, že ten trup může klidně mít o 1cm větší průměr a prd se pozná.
Hlavní složka odporu je křídlo...
Beze srandy v tomhle je míň místa než v Coradu...

Asi si nedržal Pitbull 2 :mrgreen:
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
michalv

#96 Příspěvek od michalv »

Ty trupy taky nechapu proc jsou takhle tenky :roll:
Muzu se zblaznit kdyz se tam nic nevejde
Jeti DC-16, Futaba FX-18+modul Jeti
Swing speciál, Proxima 2, Stork 4, Mig 15, P47, Torro 900
graup15

#97 Příspěvek od graup15 »

No taky mi to hlava nebere...ale takhle je to vždy ,když se začne s něčím závodit. Možná je to dobře, vývoj se tím posouvá k větším výkonům.
Pro porovnání fotky trupu Infinity NG vers SSL ( to ,že je ten tlustší trup lépe vidět na dálku a výšku pominu :) )
Jednoznačně se ukazuje jedna věc. Zaplať pambu, že jsem si to neobjednal podle obrázků. Infinity je špičková konstrukce..to nakonec uvidíš sám. Ale vybavení chce vybírat pečlivě. Už třeba serva nebo přijímač je třeba měřit šuplerou. Aby se tam vlezly. Takže pro mne je jednoznačně vhodný trup s okýnkem za odtokovkou. (viz fotka)
Samozřejmně to platí pro zástavbu rekreačního létání, kdy je požadavek aby to v luftu vydrželo aspoň dvě a púl hodiny (včetně několika stoupání) . Když se tam to vybavení nahází dle setupu výrobce ,tzn včetně pidibaterky tak žádný velký problém není.
Přílohy
Do SSL bych ty baterky 3S-1800mAh nacpal dvě a ještě by zbylo místo !!!
Do SSL bych ty baterky 3S-1800mAh nacpal dvě a ještě by zbylo místo !!!
Porovnání velikosti přijímačú v trupu-jednoznačné plus pro Futabu a její S-Bus přijímač (testovaný dosah skoro 4km !!)
Porovnání velikosti přijímačú v trupu-jednoznačné plus pro Futabu a její S-Bus přijímač (testovaný dosah skoro 4km !!)
Baterie Tatu 1550mAh-3S Nevejde se, nezavře se kabinka
Baterie Tatu 1550mAh-3S Nevejde se, nezavře se kabinka
Baterie Tatu 1800mAh -3S
Baterie Tatu 1800mAh -3S
Varianta s okýnkem v trupu (trup je v místě i zesílený)
Varianta s okýnkem v trupu (trup je v místě i zesílený)
graup15

#98 Příspěvek od graup15 »

Mimochodem budu chtít červený trup..ten huhlík se čtvercema jak dlažba Svatopetrského náměstí se mi krutě nelíbí.
graup15

#99 Příspěvek od graup15 »

LV píše:
Asi si nedržal Pitbull 2 :mrgreen:

Laco!!! Jenže Pitbull 2 lítá rychle!! Tohle by se při 250km/h rozložilo na trsátka. A hlavně by to té rychlosti ani nedosáhlo.
Na křidélka jsou serva u kterých nevím jestli se mám smát nebo brečet. Takže nejdřív by to rozložil flutter a pak samotný trup by možná těch 250km/h dosáhl :-) :-)
Je to dělané na pomalé létání, plus sestup na plných klapkách to moc nezrychlí.

Ve své době se zkoušel naložený Viking na 3500g a pustil jsem ho z 900m kolmo dolů. Dosáhl 310km/h ( asi to bylo i víc,protože odečet z varia při téhle ryhlosti již není přesný-vario nestíhá) a bylo to na hraně aby nezaflatrovali křidélka (nebo klapky), neb se už ozval typický zvuk ,kdy jseš na hraně co serva udrží.
graup15

#100 Příspěvek od graup15 »

Tak pokračování.
V trupu jsou přilepené a vylaminované , držák přijímače a varia. Pak kanálek pro kabely pod baterkou a držák regulátoru.
Přijímač je na huhlíkové destičce, ta se zastrčí hluboko dozadu do trupu (tím vyjdou antény na nejlepší možné místo a to je cca 10 cm za křídlem nahoru nad trup v rozevření 90st.
Serva budou na ližinách, kdy se nejdřív prostrčí přijímač. Destička serv se zastrčí do ližin a zasune až pod zadní lem kabiny (fotky budou později)
Přílohy
WP_20190714_19_45_45_Pro.jpg
WP_20190714_19_45_09_Pro.jpg
WP_20190714_19_38_56_Pro.jpg
Ještě není držák varia .
Ještě není držák varia .
TomasC
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#101 Příspěvek od TomasC »

graup15 píše:Hlavní složka odporu je křídlo...

S tím souhlasím, ale bez odporu křídla to nepůjde. Odpor trupu je prostě škodlivý odpor.

Ke stavbě:
Doporučil bych dát antény jinak než 90 st nahoru. Pokud si chceš létat nad hlavou nebo bokem, tak jedna anténa bude nejspíš zastíněná. Ale možná to zkuste a podívejte se do telemetrie na jednotlivé antény, zda není problém.

Už dávno jsem přešel na zápustné torxy. Šroub s křížovou drážkou se nedá v klidu zalepit. Doporučuji.
graup15

#102 Příspěvek od graup15 »

Tome je to vyzkoušené...Celouhlíkový Viking 1150m nad hlavou :-) Corado je má blíž u sebe a 800m nad hlavou. Opravdu to funguje skvěle.
Jinak malé odbočení od Infinity. Protože teď hodně frčí převodovky od Reisenauera (Infinity pohon ji má taky), zajímalo mi jak přesně je konverzní kroužek na který se šroubuje převodovka přesný. Technologii výroby rozumím,tak mi zajímala přesnost soustřednosti s motorem. Upozorňuji,že na Lehneru se to dá změřit, nemá západkový efekt . A tím si nežduchám do hodinek.
Ty mají rozlišení 1 mikron na dílek. Tzn 0.001mm!!!
Video hovoří za vše a označení Reisenauer precision ..sedí.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=VWmvyo7_NnA[/youtube]
Přílohy
WP_20190715_17_03_26_Pro.jpg
TomasC
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#103 Příspěvek od TomasC »

Přál bych si mít v modelu místa jako máš ty.... Naštěstí je model stavěný na míru, tak se všechno vejde, jen je s tím trošku práce.

To černé je samolepící tapecírung, aby se vodiče nedotýkali přímo trupu.

Za baterkama je místo pro servo VOP, přijímač a limiter.
Přílohy
Vkládání aku
Vkládání aku
Vnitřek trupu
Vnitřek trupu
Phasor, Mezon, Aku S
Phasor, Mezon, Aku S
Golfista

#104 Příspěvek od Golfista »

Ty jo, čalounění v trupu 8O . To ještě nemám.
Snažím se stavět letadla tak, aby i po havárii jsem se nemusel stydět za to, jak vypadají vevnitř.
komár
Kontaktovat uživatele:

#105 Příspěvek od komár »

TomasC píše:To černé je samolepící tapecírung, aby se vodiče nedotýkali přímo trupu.

Proč se snažíš zabránit tomu, aby se vodiče dotýkaly trupu?
--Komár

http://denicek.lmkzdar.cz
Odpovědět

Zpět na „Elektrovětroně“