Workshop Veka - byl by zájem?

Pracovní postupy, technologie, finty, grify, nástroje, poznatky jak co nejlépe něco vyrobit, opravit a tak podobně.
Odpovědět
Zpráva
Autor
BeneFitmodel

Re: Workshop Veka - byl by zájem?

#91 Příspěvek od BeneFitmodel »

Když už jsem si naběhl a byl nepřímo vyzvám lektorem viewtopic.php?f=111&t=90162#p1513871, nezbývá než se zeptat, zda by měl někdo zájem o účast na obdobné akci s programem uzpůsobeným dle aktuálního zájmu.

Osobně bych preferoval vícedenní akci - teorii kombinovanou s praxi, pokud starší nabídka a možnosti platí
viewtopic.php?f=113&t=42855&start=360#p1297400

Níže jen pro inspiraci cituji obsahové možnosti z už realizovaných akci.

viewtopic.php?f=18&t=83305#p1400815
Shorty píše:Pánové, majíc momentálně víc času ( rekonvalescence po chřipce :( ) dostal jsem nápad, že se pokusím uskutečnit setkání s Peterem. Tak jsem mu zavolal a on souhlasil.

Moje představa je asi taková:
klasická konstrukce + potahování - výklad postupů
řezání křídel polyš + potahy
laminování doplňků- různý gondoly, kryty motorů atd. - kusově, malé série.

Můžete přidat další návrh.
Termín by se upřesnil podle zájmu. Max. 8 lidí. Cena stejná 1000,00 Kč.
Zbytek by se doladil podle zájmu.

Pokud by měl někdo možnost vzít projektor na plátno, bylo by to dobrý.
Tady můžete nahlídnout jak se to rozjelo minule :
http://rcmania.cz/viewtopic.php?f=18&t= ... a&start=15

Jestli jsem na něco zapomněl, napište.
Shorty

Na upozornění TomasC jsem zvýraznil cenu a doplním místo konání :oops: .

http://www.vekamodel.cz/kontakt/

viewtopic.php?f=18&t=75609&start=15#p1273147
Papir píše:Takže jsme nějak poskládali program. Přesto kdyby někdo měl zájem o něco co v programu není, ale je to alespoň tomu podobné (aby jsme neskákali z jedné věci na druhou) tak napište sem veřejně a Peter se k tomu bude vyjadřovat jeli to reálné, či nikoliv.

Teorie:
- Výroba laminátové formy na trup. Bude pouze teorie, praxe se nedá v jeden den zvládnout
- Výroba laminátového trupu z formy, jak holý laminát, tak sendvič
- Řezání XPS drátem
- Potah křídla - jádro polystyren, potah olaminovaná balza
- Výroba vakuovaného křídla (skladba XPS/sklo(uhlí)/včetně podélného vystužení/barva na fólii, včetně závěsů, drážek pro kabely, prořezání, zaškrábnutí závěsů a tak co k tomu všechno patří
- Teorie kolem materíálu a pracem které jsem právě zmínil výše
Co půjde bude podpořeno fotkami

Praxe:
- Laminace malého trupu (gondolky, botičky) prostě něco na co si můžeme i sami sáhnout.
- Lepení obou polovin k sobě více metodami
- Příprava podelného vystužení vakuovaného křídla - jednosměrná uhlíková tkanina, závěsy atd. - prostě opět se vším co se tam běžně používá.
- Řezání XPS drátem
- laminování a vakuování vyřízlého XPS, opět včetně podélného vyztužení jednosměrným uhlíkem, náběžky a podobně. Bude-li čas tak i ukázka po vyndání z pytle, prořezání drážek a rozhýbání křidélek, začištění.

Vše to bude o tom, co má Peter osobně odzkoušeno a odladěno.

Kdy:
1. termín 23.1.2015 od 8:30 hod
2. termín je hned týden na to, tedy 30.1.2015 od 8:30 hod- to v případě, že se do jednoho termínu nevejdeme. Pokud to tak bude, nebudu už ladit já, ale někoho z dalších jmenuji.
U obou termínu počítejte s tím, že to bude opravdu do večera - i posledně to tak bylo

Kde:
http://www.vekamodel.cz/kontakt/

Cena:
1 000kč.
Kačky na místě vyberu já a předám Peterovi. Předpokládám férové jednání a ti co se příhlásí skutečně přijedou a tedy zaplatí.

Prosím tímto ty, co mají zájem o první termín, nechť mi píší do SZ zprávu se svým telefonem a jménem abych mohl vytvořit seznam. Každému zavolám a sdělím jestli se do prvního termínu vešel. Pořadí budu brát prioritně dle toho, jak jste se hlásili už tady v diskusi. U ostatních bude jeden z vás tím, co se pak postará o obtelefonování zbytku, tvorbu seznamu a vybrání kaček na místě pro Petera. Nic na tom není, netřeba se obávat.

Hospoda v místě není, takže všichni jídlo a pití s sebou! Nebude čas jezdit do hospody. Peter přislíbil případně lednici (ale je leden :-) ), rychlovarku, kávu, čaj, chladiče do kávy i čaje :-). Přesto termoska s vlastním jistě nebude na škodu.
Ti co nechtějí celý den stát, nechť si vezvou i skládací židličku nebo tak něco. Celý den je celý den.

Maximum lídí na jeden termín je 8. Na první termín je nyní volných 6 + já a kolega.
Osobně jsem z České Lípy, takže kdo je na trase a pojede v 1. termín, mohu nabrat.

Pokud jsem něco napsal nesrozumitelně, nebo jsem na něco zapomněl, neváhejte se ptát.

Hezký den všem

Papíra

https://veka1.rajce.idnes.cz/Seminar_o_ ... ohumilec./
veka1
Kontaktovat uživatele:

#92 Příspěvek od veka1 »

Zdravim... jak si to zorganizujete takove to budete mit... stary osvedceny postup. :lol:

Idealni by bylo zalozit k tomu nove vlakno,kde by se poresil aktualni zajem a pozadavky pripadnych ucastniku akce.

Jeden z vas se na chvili dobrovolne stane reditelem party stejne postizenych. V popisu prace bude mit
vyjednavani s moznymi zajemci o akci a taky se mnu ... to by slo ,no ne? :wink:

Pokud se ukaze, ze budu schopen informacne naplnit vase predstavy z oblasti konstrukce letadel, technologie zpracovani dreva, plastu a laminatu , muzem pracovni seminar zrealizovat. :)

veka1
BeneFitmodel

#93 Příspěvek od BeneFitmodel »

Nezájmu jsem se obával.

Je léto a tak jsem očekávál že lidi to bude táhnou jinam... ale že by se nenašel vůbec nikdo?
Nicméně nebyla zatím zmínka o termínech a tak doufám, že případní zájemci existují a ozvou se třeba neveřejně do SZ.

Nebudou účastnící - potenciální zájemci, nebude temín, obsah, prostě nic...

Před jakoukoliv aktivitou něco domlouvat, by bylo dobré mít nějakou alespoň mlhavou představu, zda by vůbec někdo zájem o účast měl.
veka1
Kontaktovat uživatele:

#94 Příspěvek od veka1 »

BeneFitmodel píše:Nezájmu jsem se obával.

Je léto a tak jsem očekávál že lidi to bude táhnou jinam... ale že by se nenašel vůbec nikdo?
Nicméně nebyla zatím zmínka o termínech a tak doufám, že případní zájemci existují a ozvou se třeba neveřejně do SZ.

Nebudou účastnící - potenciální zájemci, nebude temín, obsah, prostě nic...

Před jakoukoliv aktivitou něco domlouvat, by bylo dobré mít nějakou alespoň mlhavou představu, zda by vůbec někdo zájem o účast měl.

Ano ano,proto pisu: zorganizujete se, terminy a delku setkani si zvolte sami . Kdyz mezitim neumru, vybereme kery bude vyhovovat vetsine, nebo tech setkani udelame vic. :wink:

Pozn. v letnich mesicich lze zaridit prespani ve vedlejsi zdene obecni hasicarne ( vybavena funkcni socialkou , kuchyni propojenou se spolocenskou mistnosti s krbem, lavicemi a stoly . Je mozne posedet i venku,pripadne neco ugrilovat. Ale nemame zadne postele... toz nafukovacky, nebo neco pod chlapa se bude hodit. :)

Napln sezeni si urcete sami ... nasledne potvrdim, zda to jsem, nebo nejsem schopen predvest a odprednaset.

Pocet lidi s ohledem na kapacitu prostoru co mam :

- 8-10 , pokud bude akce zamerena spise na ukazky a teorii.
- 4-6, pokud by se meli provadet prakticke cinnosti

veka1
veka1
Kontaktovat uživatele:

#95 Příspěvek od veka1 »

Fotky ze vcerejska... pohled na dilnu z venci ( napravo budova hasicarny) a situace uvnitr. :)

krabka  vnejsi _001.jpg

krabky uvnitr_001.jpg

krabky uvnitr_002.jpg

veka1
BeneFitmodel

#96 Příspěvek od BeneFitmodel »

Dovolil jsem si (na doporučení) založit nové téma:
viewtopic.php?f=12&t=90183
Tak se tam prosím vyjádřete obecně v anketě a opravdový zájemci i fakticky v diskusi, či neveřejně do SZ.

Ták a včíl sa ukážte jací jste modeláří, zda se chcete zdokonalovat, ale hlavně zda to "řemeslo" nenecháte zajít na úbytě (souchotiny).
Odpovědět

Zpět na „Dílna“