SPACEWALKER II 1/4 - SIG
-
jozefbb
- Kontaktovat uživatele:
Re: SPACEWALKER II 1/4 - SIG
Ta fotka so servom je sice neostra, ale podla mna tie mosadzne nity co su v gumach , tak mas naopak.
Ak su to podlozky pod skrutkami, tak je to ok
jozefbb píše:Ta fotka so servom je sice neostra, ale podla mna tie mosadzne nity co su v gumach , tak mas naopak.
Myslíš, že by ten nýtek měl být tou širší stranou dole pod servem na překližce?
Loop VA Models ; Spacewalker II SIG 1/4 ve výstavbě
- JirkaA
- Kontaktovat uživatele:
má pravdu předsedo. Představ si co udělá nýtek tak jak ho máš když šroubek utáhneš.. Zahlodá se do překližky a šroubek bude volnej...milode píše:Myslíš, že by ten nýtek měl být tou širší stranou dole pod servem na překližce?
OK2WY
Rád si nechám poradit. Nemám to ještě na pevno. Stejně budu instalovat kovové páky, tak serva půjdou beztak ven. Tak děkuji za upozornění.
- doubravka
- Kontaktovat uživatele:
JirkaA píše:má pravdu předsedo. Představ si co udělá nýtek tak jak ho máš když šroubek utáhneš.. Zahlodá se do překližky a šroubek bude volnej...
kdyz tak nad tim premejslim,tak uz to 20let delam blbě..
no,tak to zacnu davat obracene.
lítat neumim,ale o to víc mě to baví. :-)
-
jozefbb
- Kontaktovat uživatele:
Z toho si nic nerob vies kolko modelarov to dava naopak?prve serva aj ja. Potom ma napadlo, ze je to presne tak ako tu povedal kolega. Pri zaskrutkovani sa nit vtlaci do preglejky a prestane plnit funkciu tlmenia a pri silnom dokruteni aj moze prasknut drziak serva. A na dve skrutky nikdy !!!!!!
A este bacha , kedze mas tam metricke skrutky v zapichovacich maticiach , poisti ich nakoniec nejakym lakom proti uvolneniu. A skrutky dotiahnut s citom.
A este bacha , kedze mas tam metricke skrutky v zapichovacich maticiach , poisti ich nakoniec nejakym lakom proti uvolneniu. A skrutky dotiahnut s citom.
Naposledy upravil(a) jozefbb dne pát 29.01.2016 9:49, celkem upraveno 2 x.
Tak jsem ty nýtky otočil, dal podložky a drží to lépe a taky to i lépe vypadá.
-
jozefbb
- Kontaktovat uživatele:
Inak stara modela za socializmu vydala take zborniky, ako modelarcit , ono je to aj niekde oskenovane , dnes uz take veci nevychadzaju. To doporucujem kazdemu modelarovi prelistovat, tusim su tam aj tie serva a vela dalsich veci
-
JardaRůžička
Ty podložky jsou tam na místě také proto, že hlava šroubu po nich klouže. Kdybys je nedal, hlava šroubu (i když je široká, jakoby s podložkou) se při utahování po silentbloku tře a má snahu ho překroutit.milode píše:Tak jsem ty nýtky otočil, dal podložky a drží to lépe a taky to i lépe vypadá.
Děkuji za rady. Dnes přikládám foto podvozku, který se už rýsuje. Musím jen pobrousit sváry, aby to trochu vypadalo a zbytek usadím na křídle podle potřeby. Proto mám podvozek zatížený pilníkem, není to ještě uchycené v patkách. Podvozek se trochu liší od drahého originálu od ROBARTu a vyšel mě na podstatně levnější peníz. Tímto bych chtěl poděkovat HavelAircraft, který mi víceméně tento podvozek vyrobil. Je pravda, že jsem provedl určité malé úpravy, ale neubírá to na vděčnosti za ochotu.
Ještě jsem ho nevážil. To udělám, až bude komplet hotov, včetně laku.
- veka1
- Kontaktovat uživatele:
milode píše:Ještě jsem ho nevážil. To udělám, až bude komplet hotov, včetně laku.
... hm, myslim ze otazka byla na hmotnost podvozku. Ten podvozek vypada celkem bytelne( pro dvoumetrovku) .
Pozn. pred casem jsem pro zakaznika strikal povrchovku na malinko vetsiho (cca 2,7m) rozpeti a jeho podvozek mi prijde lehce subtilnejsi, viz: http://veka1.rajce.idnes.cz/Spacewalker ... _nastrik./
veka1
Já si myslím, že na těchto drátkách by to byla sebevražda, obzvláště s mým stylem přistání.
milode píše:Já si myslím, že na těchto drátkách by to byla sebevražda, obzvláště s mým stylem přistání.
Myslím si, že ty drátky podceňuješ. Mám Spaceho 1:3 s originálními "drátky" na podvozku, provozovaného dvě sezóny a bez problémů. Naopak se mi zdá, že SIG má to originální pružení podvozku dobře zvládnuté, spolu s nafukovacími koly to nemá chybu. Jinak ten podvozek máš pěkný, ale bude zbytečně těžký a nevím jak Ti bude pružit.