70cm hexa od Tarotů

Rámy pro coptery, závěsy pro kamery a jiná mechanika na coptérách
Odpovědět
Zpráva
Autor
dt

Re: 70cm hexa od Tarotů

#91 Příspěvek od dt »

azrael píše:sa trochu bojim ze na x8 bude 160a tak na hrane pri max vykone

Krátkodobě to má dát 20C. Neboj se toho.
dt

#92 Příspěvek od dt »

Oldass píše:A nebyly by lepší dva menší AKU paralelně?

Tak to určitě nebyly. Pokud chceš dosáhnout stejné kapacity, vyjde na tom jeden větší aku s menšíma céčkama lépe než dva menší aku. Menší aku totiž dneska už s méně než 20C nepořídíš. A ty jsou macatější než 10C. Např. Zippy 4S/8000/30C mají 845g, Turnigy 4S/6000/25C mají 623g. Takže ve výsledku máš těžší aku, k tomu obal navíc a konektorování navíc. Ono se to nezdá, ale jenom na pořádných konektorech se dá klíďo nabrat i 100g.
Pro srovnání:
Původně jsem měl 2P 4S/3700/30C. Celková hmotnost 800g, tzn. 9,25 Ah/kg.
Nyní mám 4S/16000/10C, celková hmotnost 1300g, tzn. 12,3 Ah/kg. Ta sada je sice interně 2P, ale de jure to tak neberu, protože má společný obal a nejsou tam konektory.

Lépe by vyšlo, kdybych letěl jeden let na 4S/8000 a pak druhý let na 4S/8000, tím bych pravděpodobně získal letový čas v součtu lepší než jeden let na 4S/16000. Problém je, že já potřebuju natočit něco, co trvá cca 10 minut, a k tomu potřebuju nějaký čas na odlet, přílet a přistání. Minimálně 15 minut celkem a k tomu nějakou rezervu. A to prostě s menší sadou neudělám. S tou předchozí sadou jsem měl 15 minut letového času, když jsem šel úplně na krev. Stačila by menší komplikace nebo silnější vítr a už mi to nevyjde.
Vlasta2

#93 Příspěvek od Vlasta2 »

nevím, jestli mi blbne počítač nebo co, ale když kliknu na tvůj odkaz, tak se mi objeví ta tvoje baterka. Když jen tak vlezu na stránky HK a hledám v baterkách, tak ji prostě nenajdu.
Pro mě by byla v současné době ideální baterka cca 8000, která by vážila kolem 600 gr, ale to se mi zatím nikde nepodařilo najít . :( Mluvím o baterce 4S .
azrael

#94 Příspěvek od azrael »

Krátkodobě to má dát 20C. Neboj se toho.

Áno, malo by to byť OK. Asi jednu vyskúšam keď ich naskladnia, som veľmi zvedavý koľko to s tým vydrží vo vzduchu. Momentálne lietam modré 2x5000 Turnigy 25-35C ktoré spolu vážia +-1100g. S tým mám bezpečný letovýčas cca 15 minút pri váhe 3,8kg. No ešte tam pôjde gimbal a nex takže celkovo to bude mať 5kg, resp. 5,2kg s multistar batériou.

Pro mě by byla v současné době ideální baterka cca 8000, která by vážila kolem 600 gr

http://hobbyking.com/hobbyking/store/__64792__Multistar_High_Capacity_4S_8000mAh_Multi_Rotor_Lipo_Pack_UK_Warehouse_.html
váži 643g.
Keď zadám na HK "multistar lipo" tak ich nájde hromadu (3,4 aj 6s), ale v EU store zrovna tieto 8000ky nemajú.
DJI F330 (KK 2.1.5), Tarot 680Pro (X8 mod, Pixhawk)
FrSky Taranis, X8R
dt

#95 Příspěvek od dt »

dt píše:Po 10 minutách zkusmého poletování jsem dobíjel 4200 mAh. Vnitřní odpor článků změřený nabíječem během nabíjení je kolem 1,3 mOhm.

Třetí testovací let trval celkem 20 minut (přesně), jednalo se o poměrně živé létání - utažené osmičky, okruhy, rychlé přesuny, rychlý dopředný let v manuálním režimu se změnama výšky, prudké stoupání a klesání apod. Po přistání měl aku 3,8V/čl a dobíjel jsem 8400mAh. Vnitřní odpor mírně klesl na 1,1 mOhm/čl.
azrael

#96 Příspěvek od azrael »

Paráda, skvelý letový čas.
DJI F330 (KK 2.1.5), Tarot 680Pro (X8 mod, Pixhawk)
FrSky Taranis, X8R
kraro

#97 Příspěvek od kraro »

Přátelé, prosím o radu. Budu prodlužovat ramena na Tarot 680 ze zbytků co tu mám ......... kratší ramena budou 275 cm. Jak dlouhé by měly být ty pevně uloženy?
dt

#98 Příspěvek od dt »

kraro píše:Přátelé, prosím o radu. Budu prodlužovat ramena na Tarot 680 ze zbytků co tu mám ......... kratší ramena budou 275 cm. Jak dlouhé by měly být ty pevně uloženy?

Tak aby po montazi vysly vsechny stejne dlouhe. [emoji6]
kraro

#99 Příspěvek od kraro »

dt píše:Tak aby po montazi vysly vsechny stejne dlouhe. [emoji6]

Už jsem to nějak spočítal, snad propočet bude dobrý, což pak zjistím velmi rychle ;)
Vlasta2

#100 Příspěvek od Vlasta2 »

to dt :
Třetí testovací let trval celkem 20 minut (přesně), jednalo se o poměrně živé létání - utažené osmičky, okruhy, rychlé přesuny, rychlý dopředný let v manuálním režimu se změnama výšky, prudké stoupání a klesání apod. Po přistání měl aku 3,8V/čl a dobíjel jsem 8400mAh. Vnitřní odpor mírně klesl na 1,1 mOhm/čl.

Uplynulo již dost času, abych se mohl zeptat, jakou má ta baterka výdrž - myslím tím, nakolik klesá kapacita po více nabití. Blíží se vánoce a rád bych napsal, co bych chtěl pod stromeček. Nové baterky by mohly být součástí dvoustránkového seznamu ... :D
dt

#101 Příspěvek od dt »

Po zhruba 40 letech jsou hodnoty víceméně pořád stejné. Rozdíly v řádu procent nepočítám, protože jsou v mezích přesnosti měření. Poslední měsíc jsem bohužel moc nenalítal, jednak díky počasí, jednak díky poruše vysílačky, kterou jsem odeslal do opravy. Takže čas nyní vyplňuju hraním si s 3D tiskárnou. :wink: Každopádně si myslím, že ta sada za ty prachy stojí.
Vlasta2

#102 Příspěvek od Vlasta2 »

to dt :
jakmile bude skladem, tak koupím a taky vyzkouším.....

Mám zase jeden problém. Dneska jsem po opravdu dlouhé době vytáhl koptéru (Tarot) na vzduch. Objevil jsem jedno létácí místo, které nemám daleko a pro testování ideální. Začátek byl moc dobrý, na rozdíl od dřívějška jsem hned po zapnutí měl 10 satelitů - v minulosti jsem se pohyboval kolem 7. Po startu to bylo znát ani se to ve vzduchu nehnulo, ale opravdu. Když jsem používal knipl dopředu, dozadu, vlevo a vpravo, tak to nemělo chybu. Kde jsem pustil knipl, tam to zůstalo stát a při letu jsem nemusel korigovat výšku, prostě bez chyby. Když jsem použil otáčení, tak dokud jsem se otáčel, bylo taky vše v pořádku. Jakmile jsem knipl pustil a koptéra se přestala otáčet, rozjela se do boku. Kvůli prostoru jsem to sice nemohl vyzkoušet úplně, ale měl jsem pocit, že když ji kniplama nezastavím, pojede bokem pořád ....... Když jsem ji zastavil, zas to drželo polohu suprově až do okamžiku, než jsem ji opět nepootočil. Nějak to nechápu. Má někdo nějaký nápad ?
Je tam Naza V2 ......
janko.hrasko

#103 Příspěvek od janko.hrasko »

skalibruj kompas :) alebo skontroluj jeho smerovanie fyzicke
asi si sa stal obetou toilet bowl efektu
dt

#104 Příspěvek od dt »

Vlasta2 píše:Jakmile jsem knipl pustil a koptéra se přestala otáčet, rozjela se do boku.

Zaprvé: Létací pauza a nová lokalita - automaticky měla přijít kalibrace. Byla? Nebyla?

Čirou náhodou nezkusil jsi počkat, jestli se to ujíždění samo zastaví, nebo jestli takhle bude ujíždět dlouho, případně trvale? Protože pokud by se to samo zastavilo, mohlo by to klidně být i nesprávně zadanýma hodnotama polohy GPS puku v nastavení Nazy. Nebo třeba kdyby tam bylo omylem zadáno 50 místo 5. Pokud se to ale samo nezastaví a driftuje to trvale do strany pryč, klidně i desítky metrů daleko, z popisovaného chování by to klidně mohl být i ujetý střed páčky na TX. Prostě jako kdybys pořád tlačil maličko na knypl. A když do ní drbneš, tak se to spraví na neutrál a je klid. Nevím jaký máš TX, ale znám jednoho s Turnigy 9X a ten když dá na jedné páčce plnou doleva a pustí, zůstane tam -3%, když dá plnou doprava a pustí, zůstane tam +4%. Aby dosáhl na páčce neutrál, musí s ní trošku zakvedlat kolem nuly a časem se trefí. Prostě mechanika hnus fialový.
Vlasta2

#105 Příspěvek od Vlasta2 »

1. sypu si popel na hlavu - kalibraci jsem nedělal ....
2. zkoušel jsem to nechat ujíždět, několikrát, ale vždycky jsem to nakonec zastavil, protože by to narazilo do stromů. Ten pohyb byl min. 15 m . S tím kniplem mě to napadlo taky, ale na náhody se mi moc věřit nechce. Když jsem to pokaždé zastavil, tak se do dál ani nehnulo a musela by to být strašná náhoda, že po každém zastavení byl knipl přesně. Navíc, když jsem točil, používám jen jeden knipl. Můžu při tom pochopitelně nepatrně hnout s plynem, ale to se nestalo. Kdyby byl problém v kniplu točení, tak když ho pustím a není na nule, tak se to prostě bude někam točit i když jemně, ale nebude to zdrhat bokem. Když stojím na místě a točím, kniplu vpřed/vzad + vlevo/vpravu se nedotýkám. .
Pravdou je, že při připojení k asistentovi mi to v náhledu kniplů skoro nikdy neukáže 0 . Už jsem to tu taky psal a dostal jsem odpověď, že je to běžné a ať to neřeším.... tak to nereším :)
Odpovědět

Zpět na „Coptery - technika“