LV píše:JMalik píše:
To si musí případný uživatel už rozmyslet sám, jestli ty boční ovladače vyžaduje, jestli to má být pultovka, palcovka.....
Tak jest. Lietam pult a bocne potenciometre su mi nanic. Odtokovku v pohode zakrivujem otocnymi potenciometrami medzi packami.
Mám palcovku v takovém miniaturním pultu, má to ty boční ovladače. Pepin to třeba vyžaduje právě na řízení odtokovky, já jsem to tak ještě nepoužil. Odtokovku mám nastavenou na režimech přeskok a termika na pevné hodnoty, na přistání to mám na knyplu plynu. Vlastně si dávám na boční ovladač jen nějakou funkci, kde hledám správnou hodnotu při zalétávání. Mám tam třeba to zakřivení odtokovky a zkouším kolik tak je dobré do mínusu na přeskok, nebo do plusu pro kroužení, protože to jde za letu měnit a rychle se najde správná hodnota. Potom to dám napevno v letovém režimu.
To samé diferenciace u F3K. Trim té funkce mám třeba na bočním ovladači a nemusím kvůli změně přistávat, vrtím ovladačem, dokud nenajdu správnou hodnotu, potom to pevně nastavím v mixu.
Je to skutečně jen o tom, jak co komu vyhovuje. Ale na větroně je velmi dobré aby TX podobné možnosti měl, jinak je to stále o zbytečných kompromisech.
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka