Čeština pro telemetrii Graupner HoTT

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
rom4n

Re: Čeština pro telemetrii Graupner HoTT

#91 Příspěvek od rom4n »

Chlapi - díky, jste borci :)))
Ještě se chci zeptat, máte někdo také problém s rušením zvukového výstupu při zapnutí vysílače? Chtěl jsem vestavit do vysílačky malý zesilovač s reproduktorem, už jsem to měl hotové, ale nakonec jsem to vymontoval. Po zapnutí VF modulu mi tam šlo nepříjemné bzučení. Není to tím, že bych měl zes blízko antény, ono mi to bzučí i do sluchátek z originální zdířky pro připojení :-/.. Asi si budu muset pohrát uvnitř s odstíněním kablíků, je fakt, že tam jsou "na volňáka" a bez stínění :-/
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#92 Příspěvek od jyrry »

rom4n píše:.... malý zesilovač s reproduktorem.....

mam, bzuci, neresim, to je slyset jen v pokoji, v hale uz ne, natoz venku.
jyrry.webnode.cz
rom4n

#93 Příspěvek od rom4n »

tak to mi spadl kámen ze srdce :))
mám totiž přímo kliku na rostoucí trpaslíky
ddrmodes
Kontaktovat uživatele:

#94 Příspěvek od ddrmodes »

Keď vyrovnám anténu tak nebzučí. Vyrovnám, zapnem reprák a dám anténu naspäť a už nebzučí. A ak by aj bzučalo, tak vonku je mi to fuk, vonku nič nepočuť.
chrpos

#95 Příspěvek od chrpos »

Ahoj , mám dotaz. Bude fungovat, nebo funguje čeština i v MZ18-24 SJ díky Petr
LOOP,Su27/Gripen 70EDF/ViperJet 9OEDF/Mig29 2x64EDF/Ardea3m/P51 mz18_hott/
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#96 Příspěvek od jyrry »

janva9 sob 15. bře, 2014 15:57 píše:..... Už mi povídá hezky česky. :) ....

Tohle píše o své MZ18 ...

viewtopic.php?f=38&t=59152&start=135
jyrry.webnode.cz
slowake

#97 Příspěvek od slowake »

malcomx píše:Mam dobrou zpravu pro vsechny uzivatele povedeneho systemu Graupner HoTT - cestina je hotova! :D
soubor s cestinou najdete v priloze......

Ahoj malcomx ,

nie je náhodou program graupner_hott_vdf_maker, uverejnený na http://www.gh-lounge.de z tvojej dielne? Je super.
Pokiaľ áno, mal by som nejaké otázky
Graupner mx-20, pohony elektro, pohodové lietanie
malcomx

#98 Příspěvek od malcomx »

Ahoj,
bohuzel neni, ale znam vyvojare ktery ho vyrobil.
creagel

#99 Příspěvek od creagel »

Jj, taky znam toho vyvojare :D Copak by si potreboval?
slowake

#100 Příspěvek od slowake »

Perfektný program na vytváranie vdf súborov. Graupner ale uverejnil na gh-lounge vdf súbor so skrátenými hláseniami. A to je perfektná vec.

O čo ide. Normálna hláška sa skladá z úvodu, čísla a fyzikálnej jednotky. Napr "Výška 20 metrů" Číslo tam vždy musí byť, ale úvod a jednotka nemusí. Napr. "20 metrů" je tiež dobre zrozumiteľné. Zrýchľuje sa tým prechádzanie celým zoznamom parametrov.

Úvodnú hlášku aj fyz. jednotku nie je problém vyblokovať. Jednoducho sa nahradí odpovedajúci waw súbor krátkym "tichom", napr. 0,1 sec (neskúšal som ešte, ale malo by to ísť). Ovšem potom sú tieto hlášky vyblokované všade, kde sú použité, čo môže byť problém. Môže sa stať, že napr. skratka "20 metrů" môže znamenať výšku aj vzdialenosť pri GPS module.

Ťažko povedať, akú štruktúru má vdf súbor, ale je možné, že každému parametru je úvodná hláška a fyzikálna jednotka prideľovaná samostatne. Potom by sa mohol dať program Graupner_hott_vdf_maker modifikovať, aby sa aj pri každom parametri dal samostatne vyblokovať úvod, alebo fyz. jednotka, alebo obidvoje.

Asi dosť predbieham ochotu autora tohto programu na jeho úpravu, ale mohlo by to vyzerať, ako v priloženom obrázku.

A ešte jeden návrh. V každom okienku je úplná cesta k waw súboru. Okienka sú potom zbytočne dlhé. Takže by sa dala táto cesta vypísať len raz niekde v spoločnej časti programu a v okienkach by boli len názvy súborov.

Nie som skromný, že?

Ja hlášky vyrábam v programe Balabolka s nainštalovanými českými hlasmi Eliška a Zuzana. Používam Elišku. Takto vyrobený wav súbor má ale slabú hlasitosť, takže v Audacity mu pridávam +7dB. Potom to je vcelku dobré. Aký program(y) používa autor? Je to dosť otravné vyrábať jeden súbor na dva razy. Graupner používa Goldwave.
Mám v pláne vyrobiť si pre každý model prispôsobený vdf súbor. To bude super.

Majte sa
Přílohy
VDF maker úprava.jpg
VDF maker úprava.jpg
creagel

#101 Příspěvek od creagel »

Jj, vim o tom ze nejake "kratke hlasky" Ralf Helbing zminoval, ale jeste jsem nezjistoval o co jde. Pokud ty vdf soubory maji nejake pridane parametry k hlaskam (zda se ma/nema to ci ono pridat), tak to asi problem nebude.

Uvidime co zjistim - mam ale ted more prace, tak nevim kdy se k tomu dostanu - hlavne nevim, kde mam zdrojaky :)

Jinak ceske hlasky generoval malcomx - v jakem programu a jak ti urcite prozradi ;)
slowake

#102 Příspěvek od slowake »

Ahoj malcolmx,

ktorý program používaš na generovanie českých hlášok.

Diky
slowake

#103 Příspěvek od slowake »

Tak som si pomohol. Hlášky potrebujem len skracovať.
Použijem audioeditor a z hlášky vymažem nejakú cast.
Ak tam nechcem mať hlásené napr. "meter", nahradiť to krátkou hláškou, kde je len ticho.
koko
Kontaktovat uživatele:

#104 Příspěvek od koko »

Ahoj, trochu to tady oživím. Nedávno přidal Graupner na stránky beta verzi softu pro MX20 a MC-20 označenou 2V017, kde je přidáno do menu nastavení hlasových hlášek pro přepínače. Hned jsem to vyzkoušel, ale musel jsem přejít na angl. verzi hlasové telemetrie, aby v nabídce byly i hlášky pro přepínače. Je tam asi 300 možností. Tak budu doufat, že časem vznikne i česká verze :wink:
slowake

#105 Příspěvek od slowake »

Ahoj, na gh-lounge je o tom veľká diskusia. Všetci svorne deklarujú, že táto beta verzia je dobrá, bez problémov. Sú tam pridané ďalšie hlášky, takže samozrejme doterajšia čeština nefunguje. Je možné hlásiť aj letové fázy. Dajú sa nahrať aj vlastné hlášky, vyrobené pomocou Balabolky, alebo Audacity. Nemci si ich vyrábajú aj on-line na http://www.rc-thoughts.com/tts/index.php ale tam nie je pre nás čeština, ani slovenčina.
Na tieto hlášky je vo vysielači vyhradená určitá pamäť, takže záleží len na dľžke hlásení, koľko sa ich tam vojde.

Pre nahratie vlastných hlášok je Firmware Uprade Studio upgradované a je tam na to osobitné menu. Hlášky sa doporučuje číslovať, lebo po dohratí ďalších hlášok do vysielača sa môžu významy prepínačov zmeniť - vysielač si ich triedi zrejme abecedne.

Pravdaže sa aj ja prihováram za vytvorenie nového českého vdf súboru. Ale privítal by som aj obnovenie programu graupner_hott_vdf_maker. Je to dielo českého autora malcolmx, ak toto sleduješ, ozvi sa.
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“