Zahájil jsem přípravu na další sezónu šitím obalů na křídla.
Použil jsem 3mm izolaci s lesklým plastem a mřížkou z obou stran. Běžně jsem ji neviděl, ale zakázkově šla dojednat. Role 30metrů mi možná nějakou dobu vystačí. Cena kolem 100Kč/m.
Na obšití jsem použil šikmo řezaný proužek bavlny. Koupeno v galanterii s tím, že chci "Lemovací proužek". Cenovka cca 20Kč/m.
První šablonu a obal jsem udělal poněkud větší, sešil a na dalším ubral na správných místech. Třetí obal a další už byly definitivní. Experimentoval jsem hlavně proto, že mi z křídla kouká páka a táhlo křidélka. Při řezaní jsem využil toho, že odtokovka je docela rovná a tak jsem tam izolaci jen ohnul a tím ušetřil několik metrů šití. Na obaly model nelétá.
Hrozně jsem se trápil s lemováním, prostě mi chybí praxe. Nakonec jsem si pomohl vytištěním
Zakladače pro lemování. Okamžité zlepšení rychlosti a kvality výsledku. Sice jsem Zakladač několikrát předělával, ale bude se mi hodit příště.
Zakladač ke stažení:
https://www.printables.com/cs/model/320 ... o-lemovaniPostup lemování je snadný: Olemovat kraje, kde se vkládá křídlo. Přeložit a olemovat podél náběžky až na konec.
Nakonec jsem se rozhodl, že tam nebudu dávat žádné suché zipy. Obaly drží dost a se suchým zipem je potřeba víc rukou. Taky když leží křídla na sobě (na závody po ČR vozím 3 letadla, na Mistrovství světa 5 letadel), tak je kupka křídel o suchý zip tlustší.
Na něco jsem zapomněl? Ptejte se.
Teď ještě obaly naplnit.