Baterie do Turnigy 9x

Vše o TURNIGY 9X. Programování, úpravy HW i SW této vysílačky
Odpovědět
Zpráva
Autor
Pajik_CZ

#91 Příspěvek od Pajik_CZ »

SMAZAT PROSÍM. Díky
zase jen na zemi...
chorche

#92 Příspěvek od chorche »

No, pajet to na kabelu mi prislo jako decentni prasecina, tak jsem z UK eBay objednal JST-XH konektory s dutinkama, puvodni dvoupinovej konektor (puvodne serizlej tak aby sel zapojit do vysilacky) ucvak a po mnoha pokusech a hromade nadavek se zadarilo.... Kazdopadne znova bych to delat nechtel :D

Obrázek
Hacker Rapier; MPX FC,EG,ES; Phoenix 2k; RCF SBach 342XL
mikroheli a hromada kopter
FrSky Horus X10s
skiner

#93 Příspěvek od skiner »

chorche píše:No, pajet to na kabelu mi prislo jako decentni prasecina, tak jsem z UK eBay objednal JST-XH konektory s dutinkama, puvodni dvoupinovej konektor (puvodne serizlej tak aby sel zapojit do vysilacky) ucvak a po mnoha pokusech a hromade nadavek se zadarilo.... Kazdopadne znova bych to delat nechtel :D

Mal by si este ten link na tie konektory ? Dik
jirka64

#94 Příspěvek od jirka64 »

Mám tu samou baterii jako chorche.Zástrčku co tam je jsem postupně z obvodových částí jemně připilovával a dopásnul až tam s mírným odporem šla zasunout a krásně drží.Boční stěna založené baterie ji ještě jaksi jistí ,takže se nemůže vysunout ani kdyby chtěla,tudíž chorcheho zásah se mi jeví jako zcela zbytečný.
Corsair Art-tech, větroň Asterix, QB-15,Corsair Top Flite nedokončený, F6F Hellcat a Ju-87 stuka série 500 od Guillow's.SE5a série 200 rozestavěný.
chorche

#95 Příspěvek od chorche »

Mel jsem to presne jak popisujes, ale proste se mi to zapojeni nelibilo, stacila troska nepozornosti a razem to by to bylo zapojene prepolovane. Jasne staci davat pozor pri zapojeni a nebo jeste lepe to nevypojovat vubec, ale nahoda je blbec :D .

Stejne tak se mi nezamlouvalo ustrizeni konektoru z puvodni klece a naletovani na draty od baterky. Nepopiram ze mnou zvolene reseni bylo asi nejpracnejsi, hlavne v moment kdy jsem zjistil ze dutinky jsou opravdu miniaturni, obe ruce levy a krimpovaci kleste ktere mam vicemene k nicemu, takze vse jsem delal za pomoci malych klesticek. Dutinky jsem samozrejme ozkousel zda nejdou z kabelu strhnout a taktez vytrhnout z tela konektoru. Vse drzi pevne, ale i tak hodlam vypojovat baterii z radia co nejmene.

A nez se s tim odvazim do vzduchu, tak bude predchazet minimalne par hodin na simulatoru, zda-li je vse OK :D
FrSky Horus X10s
chorche

#96 Příspěvek od chorche »

skiner píše:Mal by si este ten link na tie konektory ? Dik

V kamenych obchodech v Praze (GME, GES) jsem je nesehnal a v modelarskych prodejnach jedine vcetne kabelu. Nahodou jsem je nasel na eBay UK, 10ks za 2,5 £. Takze mam do zasoby, i kdyz tech dutinek padlo vic nez jsem cekal :D
FrSky Horus X10s
skiner

#97 Příspěvek od skiner »

chorche píše:
skiner píše:Mal by si este ten link na tie konektory ? Dik

V kamenych obchodech v Praze (GME, GES) jsem je nesehnal a v modelarskych prodejnach jedine vcetne kabelu. Nahodou jsem je nasel na eBay UK, 10ks za 2,5 £. Takze mam do zasoby, i kdyz tech dutinek padlo vic nez jsem cekal :D

Ja by som rad odkaz na ten ebay...Hladal som a nenasiel, len s kablami...
chorche

#98 Příspěvek od chorche »

Bylo to od tohoto prodejce. Momentalne ale 3-pinove JST-XH konektory nema, zkus mu napsat :wink:
FrSky Horus X10s
skiner

#99 Příspěvek od skiner »

chorche píše:Bylo to od tohoto prodejce. Momentalne ale 3-pinove JST-XH konektory nema, zkus mu napsat :wink:

Aha, tak tohto som nasiel ale konektory ziadne :D, takze nema no...Uvidime...Dik zatial
coro

#100 Příspěvek od coro »

Chlapi, ale veď ten konektor má štandardný rozteč pinov 2,54mm , stačí kúpiť nejaký vhodný (trojpinový) PÁR (samec+samice) a vymeniť to na plošáku vysielačky..
Keby som nanašiel na poličke zbytočný presne rovnaký ako tam je len kvalitnejší (z rozbitej 10cm CCFL trubičky), dal by som tam servokonektor. Je osvedčený, štýlovo modelársky, a ak sa na piny dá plastový diel (z predlžováku) a použijú 3 piny ako aj v originále sú (stred plus, oba krajné zem) tak sa nedá ani prepólovať (resp. nevadí ak sa otočí a nedá sa posunúť).
chorche

#101 Příspěvek od chorche »

Ale jo, to co popisujes by bylo dalsi mozny reseni. Jelikoz jsem narazil na ty konektory, za pro mne akceptovatelnou cenu, neresil jsem, objednal a udelal jsem to takto. Navic i pro zbyle konektory mam vyuziti, kupovat to kuli jednomu by byl nesmysl :wink:
FrSky Horus X10s
wilder01

#102 Příspěvek od wilder01 »

ti co mate lipo baterku v turnigy: pri nabijani ju odpajate a vyberate, alebo ju mate zapojenu vo vysielacke aj pri nabijani?
mne sa ju nechce zrovna moc odpajat ale nie som si isty ci nehrozi vysielacke poskodenie...
jirka64

#103 Příspěvek od jirka64 »

Nevyndavám ji.Nabíjím s baterkou ve vysílačce tím fousem na nabíjení.Vysílačka vypnutá!
Corsair Art-tech, větroň Asterix, QB-15,Corsair Top Flite nedokončený, F6F Hellcat a Ju-87 stuka série 500 od Guillow's.SE5a série 200 rozestavěný.
wilder01

#104 Příspěvek od wilder01 »

Ok jasne, vysielacku vypnem.
Baterku by sa mi nechelo vyberat, ide to dost blbo...
Btw. uz mi dorazila lipo 1500 mAh 11,1V a ma aj presne ten konektor, ktory je vo vysielacke. Takze ziadne letovanie.
http://cgi.ebay.de/RC-11-1V-1500mAh-15C ... 3a671d08b7
Beta, FOX 1800, Scout, Pioneer, Gama, Hype WOW, Radjet, Alula by Shani,Blast G3
Flysky 9x+Er9x+Frsky
jirka64

#105 Příspěvek od jirka64 »

Můj ty Tondo kolenatej ta tam má snad všechny fousy co jsou. :lol:
Odpovědět

Zpět na „Turnigy T9x“