http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... duct=16267
vzal ode mně dvě do MaxiSwifta, poté co mu tam za letu zdechl Hitec.
"Nyní odzkoušená "hnusná a levná" čínská serva - 1 h na servotesteru proti gumičce - tah cca stacionární zatížení 650g - poté rozebrání, kontrola ( vizuální ) převodů, přepájení delších kablíků a následná instalace do Maxiho. Přelepení pod servokrytky od Vaňouchů, dovážení na předku cca 10g a hurá do luftu. Nárazový větřík okolo 5 - 7m, docela kosa, Max s jinou vrtulí 10/5 stoupá kolmo. Gút jako dobrý . Pár blbostí, průlet na sousedovic střechou s pracujícíni pokrývači - to sem ale hovado - ale věděli o mě a tlemili se jako blázni, že mi to sundaj klackem - přistání dle možnosti nárazů větru a mejch rukou skoro k noze .
Vše jsem vyfotil - výměnu, rozebraný serva oranžový i 81, zadokumentováno, dodám na rajče. Musím říct, že mne hodně překvapila čistota zpracování, letování, uložení tišťáku, i ložisko na hlavní hřídeli. Proti tomu Hitec HS 81 vypadá jako nejlevnější "čína" vyrobená v bambusové chýši. Motor si sice "zpívá", ale jen při pokusu hnout elevonem rukou, jinak tichý a jakoby "přesný" chod bez námahy. Asi to neumím dost dobře popsat - malá slovní zásoba . Bezvadně drží střed, naprosto plynulý chod, minimální vůle na páce. Měřeno "šuplérou" - 2 desetiny kraj . kraj.
K dnešnímu večeru nalítáno dvě hoďky a cca 18min včetně dvou nočních letů s osvětlením. Zatím tedy spokojenost, uvidíme jak dál se bude situace "oranžovejch" vyvíjet. Když budou zlobit, tak je tady napráskám
Škoda Hitecy, měl jsem vás rád...... a to je mám ve všech čouďákách jako serva plynu a ve Spitovi S a V"
Tak až zas bude někdo něco přezíravě mektat o "šetření na nepravém místě" a o "značkových servech", tak bude fajn když uvede jaká konkrétní serva má na mysli. Protože je nás už docela dost, co lítají v bublinách se servy jako HXTxxx a některými "oranžovými" nejen proto, že stojí pár dolarů, ale i proto, že něchtějí riskovat a zasírat si modely servy jako Hitec HS-55 a HS-81.
Myslím že na ta "značková" letiště kde tak dbají na čistotu rasy, pardon, na bezpečnost, by neměli být letci s HS-55 atd vpuštěni. Jsou nebezpeční svému okolí...
(samozřejmě že to myslím v nadsázce. Ale smutné je, že se tu člověk často dočte ještě větší bláboly, které jsou myšlené naprosto vážně...)
to Geo, eště si toho MSw "očtyřservovuj", kdyby ti náhodou jedno servo umřelo, ať nevrtáš