Telemetrie FUTABA

Přijímače, serva, regulátory, BEC, palubní napájení, ale i telemetrie
Odpovědět
Zpráva
Autor
LV
Kontaktovat uživatele:

#91 Příspěvek od LV »

Peppy píše:15.7V na 5clanok, a uz ked ku koncu casovaca tomu prikurim tak uz to zapipa

Pokial nemáš extrémne tvrdé baterky, tak ti to musí pri pridaní na max. pípať od polovice kapacity. Pokial máš extrémne tvrdé baterky a pri konci nepridáš na plný, tak ich vymlátiš do mrte
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
JMalik

#92 Příspěvek od JMalik »

Celeron píše:........ Prubezny hlasovy hlaseni rychlosti, vysky a varia, to by me a vsechny okolo asi brzo omyvali. :lol:
Jirka

Vůbec by nebyl problém.
Pokud by jsi létal větroně, tak si dáš jako aktuální ty baterky a akustické vário, všechno ostatní vypneš.
Když půjdeš létat s turbínou na Sobínku, dáš si palivo a výškoměr alarm na 100m, všechno ostatní vypneš.
Když budeš létat turbínu v Blatné, dáš si zase to palivo a třeba rychloměr akusticky na zvolenou hodnotu,nebo průběžné hlášení, všechno ostatní vypneš.............
Prostě X kombinací, jenom Osel dá všechno, nebo bude čumět na displej.
Technicky bych v tom zrovna u Futaby vůbec nehledal problém, problém bude obchodní stránka věci.
Celeron
Kontaktovat uživatele:

#93 Příspěvek od Celeron »

JMalik píše:
Celeron píše:........ Prubezny hlasovy hlaseni rychlosti, vysky a varia, to by me a vsechny okolo asi brzo omyvali. :lol:
Jirka

Vůbec by nebyl problém.
Pokud by jsi létal větroně, tak si dáš jako aktuální ty baterky a akustické vário, všechno ostatní vypneš.
Když půjdeš létat s turbínou na Sobínku, dáš si palivo a výškoměr alarm na 100m, všechno ostatní vypneš.
Když budeš létat turbínu v Blatné, dáš si zase to palivo a třeba rychloměr akusticky na zvolenou hodnotu,nebo průběžné hlášení, všechno ostatní vypneš..............

Ale jo, znam par lidi, co musi nacpat do era v telemetrii vse, co je k dispozici a pak nemaj cas se ani na ten displej podivat. A to jeste nejsou tenzometry na namahani konstrukce letadla. To by teprv muselo byt kanalu na telemetrii.
A propo, je dnes telemetrie, ktera by to co pises umela?
Jirka
JMalik

#94 Příspěvek od JMalik »

Celeron píše:.............. je dnes telemetrie, ktera by to co pises umela?
Jirka

I s tím Jeťákem by se to zvládlo.
Nějaké problémy by asi byly kolem toho paliva, ale už to někdo řešil pomocí měření spotřebované energie palivovým čerpadlem. Prostě se to obešlo, není průtokoměr, tak se spočítalo, kolik je třeba dodat el. energie palivovému čerpadlu, než vyčerpá potřebné množství.
Asi by to šlo i jinak, ale nezajímám se o to, nevím ani jaké jsou dnes k dispozici průtokoměry, nebo hladinová čidla profi, aby se to nebastlilo.
elektromodely.com

#95 Příspěvek od elektromodely.com »

zdzd píše:
iampucmeloud píše:s T8FG? určitě:
JR PROPO DSX11, Aurora, DX10,DX8,...a bude JETI

Zdá se, že jsi při svátcích požil něco vtipné kaše, přiípadně něčeho jiného. Ale jako vtip to není špatné. Nicméně s CCPM mechanikou to nic nepořeší a kanály taky nepřidá...

Hmm, takze tvrdis, ze 8fg ma 7-bodove krivky, 5 letovych rezimov,
6-servove kridlo vcetne krivkoveho mixu na vyskovku
pre vetrone, tri casovace spustatelne prepinacom/hociktorym
kniplom, podporu pre dvojmotoraky, model match, data
pre serva cykliky prakticky naraz, kopirovanie nastaveni modelov
medzi vysielacmi atd ? DSX11 to vie. Futaba nieco z toho vie mozno
12fg/fx30, ale cena je tak o 100 € vyssia nez dsx11.

Ved uz sa zobud - Futaba za rok nepriniesla nic nove, iba
apgrejd firmware 8fg. 8fg je dnes ich jediny normalnejsi
vysielac, avsak MCU s flash pamatou jemne povedane
poddimenzovanou, atd. VSETKO siju horucou ihlou, odporuje
to mojej predstave o leadrovi a vyrobcovi, ktory ma mat super
know how vdaka produktom pre priemysel, ktory moze/vie
aplikovat v rc brandzi, uz som to tu viac-krat pisal,
viz napr. S-Bus (prelozene jeden fuz seriovej linky),
ktory sa ani poriadne neohrial na trhu a idu ho menit,
lebo ho nedotiahli, tak ako ine veci, recally na prakticky
vsetko na zaciatku ich 2,4GHz obdobia atd. atd. Podiel na
trhu ovela horsi nez pred 10-20 rokmi. Nie len pre mna toto
teda leader nie je.

A to nehovorim o tom, ze stale nemaju telemetriu ani v jednom
vysielaci, pricom prakticky vsetci ostatni vyrobcovia rc suprav
maju a bude mat aj jetimodel a zrejme tiez skor nez Futaba.
Priorita asi fakt bude najprv predat skladove zasoby...
zdzd

#96 Příspěvek od zdzd »

Nejde o DSX11, ale o ten zbytek. Chceš snad srovnávat T8FG s DX8? Asi těžko.
cilek

#97 Příspěvek od cilek »

Jenže, když ji milujete.... http://www.youtube.com/watch?v=xWuNnx9OCGw :lol:
AR1
Kontaktovat uživatele:

#98 Příspěvek od AR1 »

JMalik píše:
AR1 píše:
Peppy píše:No sak jasne.... ja som telemetriu vobec nebral ako dolezite, sak nac mi to bude.... ale je to hlavne nato si nastavit alarmy na napatie, uroven signalu, odobratu kapacitu atd.... a par krat som sa zakecal a dal som do lietadla vybitu baterku, a hned ako som pridal plyn na cca 3/4 tak mi to zapipalo ze napatie kleslo pod urcenu hodnotu a rychlo som pristal.... takze par krat mi to uz zachranilo ero.

Tohle ale nefunguje. Mám Quannum a to hlídá i každej článek extra. A když vypálím model kolmo nahoru, tak po nějakém 3/4 čase letu držkuje, že nějaký článek klesl tuším že pod 3,2V. Přesto následně do 4,5Ah dobiju kolem 3,3 Ah. To by ty baterie musely být parádně tvrdý. Tohle dělají i nanotechy z HC.

Hlídat napětí je zbytečnost. Alarm na odebranou kapacitu a na regulátorech to pak nastavit dostatečně nízko, aby to nevypnulo předčasně reglem.
(samozřejmě předpoklad je létat baterky v dobré kondici a ne šroty jak se tady občas doporučuje)

Jasně, souhlasím, proto jsem to psal.
Peppy
Kontaktovat uživatele:

#99 Příspěvek od Peppy »

Zase same teorie co? Podobne ako pri teme ci 3V na clanok je uz klinicka smrt baterke pri malom odbere :roll: .... ja to takto neriesim, par letov som sa hral s nastavenim, a teraz to mam tak ze mi to zacne pipat ku koncu letu, ked pridam viacej plynu, ale ano lietam tak ze dobijam cca 1500 z 2200 takze baterky nezhavim uplne dokonca.... a ta quannum, kamos ju ma a zacalo mu to pipat az na zemi ked bol model v poli potom co regulator tak obmedzil vykon ze uz ani na vodorovny let to nestacilo.... takze neviem ako to maju tie novsie verzie, ale zatial co som videl tak nic moc.....
EXTRA MX,EF extra 300 78"
http://adamweinzettl.webnode.sk/
AR1
Kontaktovat uživatele:

#100 Příspěvek od AR1 »

To s tou teorii to bylo na mě? To Quannum mám rozhodně tu první verzi a funguje to jak to píšu, to není žádná teorie. Pokud měřím napětí, nemám pořádnou představu o tom, kolik jsem vylítal a pokud lítám podle napětí - tj Quannum držkuje že jsem pod min. napětím a přesto mi v baterii zbývá více jak 1 Ah.
Jednou jsem to přehnal a časově jsem to natáhnul (+3 min) což mi Quannum držkovalo na všechny články asi kolem 2,5V. Dobil jsem 4438mAh do 4,5Ah baterie - což už jsem jí asi dal na prdel.
zdzd

#101 Příspěvek od zdzd »

Pokud ovšem budeš měřit spotřebovaný náboj, tak to zase neřeší situaci nenabitých nebo odejitých accu. Z bláta do louže.
Snek
Kontaktovat uživatele:

#102 Příspěvek od Snek »

zdzd píše:Pokud ovšem budeš měřit spotřebovaný náboj, tak to zase neřeší situaci nenabitých nebo odejitých accu. Z bláta do louže.

Nenabite je lidsky faktor, odejite pozna podle vykonu.

Z blata do louze je dobre reseni, aspon bude mit ciste boty.
Naopak by to bylo horsi.
zdzd

#103 Příspěvek od zdzd »

Teď jsem z toho jelen. Měření napětí nic moc, měření náboje nic moc, sledování chyby lidského prvku netřeba, sledování kvality accu netřeba...

Tak co tu vlastně řešíme?
AR1
Kontaktovat uživatele:

#104 Příspěvek od AR1 »

zdzd píše:Pokud ovšem budeš měřit spotřebovaný náboj, tak to zase neřeší situaci nenabitých nebo odejitých accu. Z bláta do louže.

I s tím souhlasím, ale jen částěčně, jak píše kolega přede mnou - že mám nabito bych měl vědět. Pokud mám tedy na baterii plné napětí před startem, mám předpoklad že je plná a můžu řešit jen spotřebovaný náboj.

Ale souhlasím s tím, že to není samospasitelné ale spíš jen taková berlička. Ale hodí se.
rodzr

#105 Příspěvek od rodzr »

....řešíte skutečně úplné hovadiny a je to již únavné- stále stejní lidé, stále stejné pošťuchování...
Všichni to snad děláme proto, aby nám to co nejlíp lítalo, plavalo, jezdilo...A vy z toho děláte zprávy z politiky. Rád si projdu různé diskuze a vždy se je čemu přiučit, ale toto....
Jinak díky těm, kteří ještě mají sílu čelit těm mnohým blábolům...
A teď mě zastřelte nebo vymažte - ale víkend na letišri byl rozhodně pohodovější...
Odpovědět

Zpět na „Palubní elektronika“