Modelářská pilotní licence
- jarda_chabry
- Kontaktovat uživatele:
RE
Přátelé neblbnětě.... začal jsem na Bellance a teď budu prohánět Escapa od Bačinského. Modelařím 4 roky a pokud bude nějaký řidičák, tak já ho nechci a vždy bude létat bez něj. Je už tady tolik regulace, že se mi z toho dělá špatně. Každá diskuze se načíná stáčet k mentálně nízké diskuzi jako u FPV, kterou považuju za hloupou a bezpředmětnou.
- jarda_chabry
- Kontaktovat uživatele:
RE
Azy píše:ježiš marja nejde nám oo omezení přístupu k modelařině jde jen o to aby člověk co se rozhodne provozovat modely něl nějakou základní průpravu aby potom nedocházelo k situacím jako jsou třeba havárie modelů na stejných kanálech protože zrovna ten co stojí o kus dál je zrovna někdo co se rozhodl začít z lítáním a to co má letadlo vzadu nazývá zadní křídla ,,,,, už to konečně pochopte todle vlákno není o žádným omezování atd atd co ste z toho vyčetly je to jen o tom že by nebylo od věci určit nějaké pravidla třeba jako chceš provozovat RC model pročne ale :
1. budeš minimálně rok provozovat volný modely který si sám postavíš
2. budeš mít zaplacenou licenci SMČR
je mi jasný že nikdo v modelářským krámu nebude zkoumat zda licenci mám či ne ale to v rybřských potřebách taky nezkoumají když si jdu koupit prut jestli mám povolenku či ne. No a kdo to bude kontrolovat no zase my modeláři uvidim v blýzkosti letiště někoho novýho co si tam " rekreačně lítá" zajdu za nim hodim řeč (stejně se na letišti víc kecá než lítá) zjistim a co a jak a pk ho poučim a je to ne. No a teda ještě mě napadlo když teda jako někoho neba stavět tak minimálně roční praxi s autíčkem na RC podotýkám ještě jednou s Autíčkem ne s Bajou 1:5 jako je tomu u nás v kraji kde existuje jedna jediná modelářská prodejna a základ sortimentu tvoří právě Baja což si myslim že na začátek je dost vostrý
Promiň, ale je to fakt nesmysl...... rok budu házet volný model po poli.... tak to asi fakt ne. A nevim, proč mám platit za nějakou licenci, zase platit.....platit a platit. Proč licence? Další úředníci, kteří sedí někde na pr**li a berou za to prachy.
klingon77 píše:Osobne si myslim, ze se tohodle nesmyslu (licenci) jednou dockameJista organizace to ma ve svych planech zatim pro modely 20+ ale netaji se tim, ze by mela v planu rozsirit svoji pusobnost i pod 20. No reknete, takova prace "modelarskeho zkusebniho komisare", neni to krasna trafika na penzi?
![]()
![]()
![]()
Unás sa chystá niečo podobné ako v ČR. Návrh pre bývalú vládu bol: ňera do 800 gr bez papierov a nad 800 gr práve tieto licencie.... Bohužiaĺ súdruh so 60, rokov je ten istý ako dnešný súdruh a aj ako súdruh z Bruselu.... Občan sa predsa nemôže niečim bavi´t bez toho, aby to niekto kontroloval a reguloval.... to by bola predsa anarchia.... No a ak ho budeme už kontrolovať a on nebude poslúchať, tak mu máme čo zakázať. No a v najhoršom prípade mu a používanie štátneho vzduchu naparíme neaké to mýto.
http://lubo111.rajce.idnes.cz
lubo1 píše:Unás sa chystá niečo podobné ako v ČR. Návrh pre bývalú vládu bol: ňera do 800 gr bez papierov a nad 800 gr práve tieto licencie.... Bohužiaĺ súdruh so 60, rokov je ten istý ako dnešný súdruh a aj ako súdruh z Bruselu.... Občan sa predsa nemôže niečim bavi´t bez toho, aby to niekto kontroloval a reguloval.... to by bola predsa anarchia.... No a ak ho budeme už kontrolovať a on nebude poslúchať, tak mu máme čo zakázať. No a v najhoršom prípade mu a používanie štátneho vzduchu naparíme neaké to mýto.
Tiše jsem doufal, že by mohli použít bolševikovu definici modelu letadla - do 5 kg, do 10 ccm motoru, do 5 m rozpětí, do 100 g/dm2 plošného zatížení pro bezpapírovou variantu.
OrDa píše:lubo1 píše:Unás sa chystá niečo podobné ako v ČR. Návrh pre bývalú vládu bol: ňera do 800 gr bez papierov a nad 800 gr práve tieto licencie.... Bohužiaĺ súdruh so 60, rokov je ten istý ako dnešný súdruh a aj ako súdruh z Bruselu.... Občan sa predsa nemôže niečim bavi´t bez toho, aby to niekto kontroloval a reguloval.... to by bola predsa anarchia.... No a ak ho budeme už kontrolovať a on nebude poslúchať, tak mu máme čo zakázať. No a v najhoršom prípade mu a používanie štátneho vzduchu naparíme neaké to mýto.
Tiše jsem doufal, že by mohli použít bolševikovu definici modelu letadla - do 5 kg, do 10 ccm motoru, do 5 m rozpětí, do 100 g/dm2 plošného zatížení pro bezpapírovou variantu.
Už to vidím v barvách-Prodám easy glidera,technická platná do 13.11.2010 motor po kompletní GO nalétáno 21h první majitel uskladněno v suchu
lubo1 píše:klingon77 píše:Osobne si myslim, ze se tohodle nesmyslu (licenci) jednou dockameJista organizace to ma ve svych planech zatim pro modely 20+ ale netaji se tim, ze by mela v planu rozsirit svoji pusobnost i pod 20. No reknete, takova prace "modelarskeho zkusebniho komisare", neni to krasna trafika na penzi?
![]()
![]()
![]()
Unás sa chystá niečo podobné ako v ČR. Návrh pre bývalú vládu bol: ňera do 800 gr bez papierov a nad 800 gr práve tieto licencie.... Bohužiaĺ súdruh so 60, rokov je ten istý ako dnešný súdruh a aj ako súdruh z Bruselu.... Občan sa predsa nemôže niečim bavi´t bez toho, aby to niekto kontroloval a reguloval.... to by bola predsa anarchia.... No a ak ho budeme už kontrolovať a on nebude poslúchať, tak mu máme čo zakázať. No a v najhoršom prípade mu a používanie štátneho vzduchu naparíme neaké to mýto.
JJ vidím,že se to tu schyluje k tomu,že budu muset platit a chodit na přezkušování nejenom jako řidič a držitel zbrojního průkazu,ale i jako RC modelář??? No a všude za vše náležitě platit... Když už platit,tak za pojištění,které by případné škody modelem plně pokrylo a o to tu jde. No a to se myslím provozuje již dávno;tak proč zase vše regulovat,nařizovat a přezkušovat? U velkých modelů-řekněme 20kg+ je možná správné chtít po pilotovi aby něco předvedl-pojištění si jistě takový člověk platí...U setů z EPP stejně nikdo neohlídá kdo s tím letěl... Nějak nevím kam to naše hraní a zábava spěje...
- jarda_chabry
- Kontaktovat uživatele:
Jj zase si nahrabe pár vyvolených. A my obyčejní blbci budem makat abychom mohli nějaké to povolení koupit. Podvody, úplatky a nekázeň. Jen se podívejte na silnice. Koupíš si řídičák a ani nemusíš chodit do autoškoly. Taky to tam tak vypadá. Tahle diskuze je jen o penězích a stojí za hovno.
Já budu mezi černými letci. Žádný piloťák nechci.
Já budu mezi černými letci. Žádný piloťák nechci.
Já bych nešel cestou "RC piloťáků", ale jen povinností mít pojištěný model. Pro toho, kdo poletuje s EPP doma za barákem na louce, tak ať si nic neplatí. Pokud ale kdokoliv lítá na místě, kde je více lidí (soutěže, RC letiště, jiná letiště, ...), tak ať má nějaké pojištění - třebas podle hmotnosti modelu. Myslím si, že úrazy lidí způsobené RC modelem jsou v menším měřítku, než škody na autech, jiných modelech, budovách, ...
On i ten EPP model dokáže vysklít přední sklo na autě nebo se "trefit" do 20ti kg makety.
On i ten EPP model dokáže vysklít přední sklo na autě nebo se "trefit" do 20ti kg makety.
Bývalo: ALIGN T-REX 500 ESP 3G, DX7, Phoenix RC
Nejlepší věci na světě nejsou věci.
Nejlepší věci na světě nejsou věci.
vaio píše:Já bych nešel cestou "RC piloťáků", ale jen povinností mít pojištěný model. Pro toho, kdo poletuje s EPP doma za barákem na louce, tak ať si nic neplatí. Pokud ale kdokoliv lítá na místě, kde je více lidí (soutěže, RC letiště, jiná letiště, ...), tak ať má nějaké pojištění - třebas podle hmotnosti modelu. Myslím si, že úrazy lidí způsobené RC modelem jsou v menším měřítku, než škody na autech, jiných modelech, budovách, ...
Modelem vysklené okno auta stojícího na poli řeší pojistka domácnosti (v části odpovědnost za způsobenou škodu). Si myslím.
holda29 píše:Promin, ale kdo dneska ten prumerny plat ma? Je to neco pres 23000, schvalne se ptej sveho okoli, kolik maji.
Ehm...
Dovolil bych si malou matematickou vsuvku. Z pricipu bude mít vždy většina lidí plat pod průměrem. Protože výše platů nemá rovnoměrné rozložení a počítat aritmetický průměr je v tomto případě holý nesmysl.
Velmi zhruba řečeno: Minimální plat je cca. 10k, aritmetický průměr 20k, strop není a vyjímečně jde až do stovek k. Pokud má jeden člověk 40k, musí mít 10 jiných 18k, nebo 4 po 15k a tak dále. Aby se dalo operovat průměrem, musel by v tomto případě být strop 30k.
Proto se pro seriozní práci s platy používá medián. To je hodnota při které je polovina pod a polovina nad. Ten je v tomto případě vždy nižší, než aritmetický průměr.
Lidem se průměr u platů cpe ze dvou důvodů.
- Používají ho politici, protože je vyšší a dělá z nich větší borce.
- Používají ho odboráři, protože můžou skučet, že většina lidí na něj nedosáhne.
A znalí ví, že je to číslo na dvě věci...
vaio píše:Já bych nešel cestou "RC piloťáků", ale jen povinností mít pojištěný model. Pro toho, kdo poletuje s EPP doma za barákem na louce, tak ať si nic neplatí. Pokud ale kdokoliv lítá na místě, kde je více lidí (soutěže, RC letiště, jiná letiště, ...), tak ať má nějaké pojištění - třebas podle hmotnosti modelu. Myslím si, že úrazy lidí způsobené RC modelem jsou v menším měřítku, než škody na autech, jiných modelech, budovách, ...
Ja by som zkásol na poistení aj krížovkárov...... môže sa dlubnúť tužkou do oka a to sú škody...... a tých, čo by chceli kopať do lopty mimo vyhradený priestor a hodinu treba rovno zavrireť.... a zakašlať môžeš len s lekárskym povolením.....
Edit
... a na pešiu túru jedine so zaplatenou nediaľničnou známkou... ale zaviedol by som poldňové .....
Naposledy upravil(a) lubo1 dne čtv 30.09.2010 10:57, celkem upraveno 3 x.
http://lubo111.rajce.idnes.cz