Simulator - AEROFLY

Název tohoto fóra mluví sám za sebe.. prosím ale žádný warez. Cokoliv okolo pirátského software, cracků, hacků atd bude ihned mazáno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Kabriolin
Kontaktovat uživatele:

#91 Příspěvek od Kabriolin »

kroxigor píše:mě se ale jedná o to jestli to pak půjde ovládat ovladačem v jiném portu nebo jestli to poslouchá jenom přes ten ve kterém je originál kabel s klíčem.
Jestli to někdo zkoušel. Mě by stačil ten SIMtransmitter je téměř shodný s mým rádiem ale bojím se, že to nebude fungovat :cry:

No půjde to.Ten klíč zapojíš do jednoho USB a buď to dáš přes něj a nebo vlastní ovladač třeba v GAMEportu to už je jedno tomu simu stačí když si při startu odzkouší klíč v USB pak už to můžeš ovládat čímkoliv.
kroxigor

#92 Příspěvek od kroxigor »

díky přeci jen vyhodit téměř 5k by bylo dost špatný kdyby to nefungovalo.
Stejně se asi ještě kouknu jestli to nemá někdo v okolí na vyzkoušení cena je vysoká a riskovat, že to nepude se mi nechce
Fyziku respektuji, ale nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2018/1139 NE = už nelítám
Hoki
Kontaktovat uživatele:

#93 Příspěvek od Hoki »

Mám taky pod dotaz, ať nemusím otvírat novou stať. Mám 4-5let simulátor, myslím Siemens s gamebirdem (něco jako SIMtransmitter). Jenže vzadu už nemám tu přípojku (myslím COM), to měli starší počítače. Jde to připojit přes USB? Moc tomu nerozumím.
kroxigor

#94 Příspěvek od kroxigor »

Dělají se adaptéry COM do USB ale jestli to s tím bude fungovat by se muselo vyzkoušet. Dají se koupit v obchodech s PC.
viz třeba:
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=24026

Já zase moc nerozumím modelům dřív jsem modelařil pak na 15 let přestal a teď se do toho zase dostávám.
V počítačích jsem, ale jako ryba ve vodě to mě živí :D
Fyziku respektuji, ale nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2018/1139 NE = už nelítám
Hoki
Kontaktovat uživatele:

#95 Příspěvek od Hoki »

kroxigor píše:Dělají se adaptéry COM do USB ale jestli to s tím bude fungovat by se muselo vyzkoušet. Dají se koupit v obchodech s PC.
viz třeba:
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=24026
Já zase moc nerozumím modelům dřív jsem modelařil pak na 15 let přestal a teď se do toho zase dostávám.
V počítačích jsem, ale jako ryba ve vodě to mě živí :D
Díky parde! Já to mám obráceně. No, po 33rocích u modelařiny :P
http://www.hokana.wz.cz/
kroxigor

#96 Příspěvek od kroxigor »

Doporučuju kouknout se po obchůdkách s PC po okolí a domluvit se na zapůjčení a vyzkoušení. Nebo to objednat na inetu a využít 14ti denní lhůtu na vrácení bez udání důvodu :) když by to nefungovalo, ale zase se tam platí poštovný a to se u malé položky skoro nevyplatí.

A nebo je ještě možnost pokud máš normální stolní PC a v něm volné sloty vrazit do něj kartu s COM portama to by fungovalo určitě.
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=21148
Death
Kontaktovat uživatele:

#97 Příspěvek od Death »

to kroxigor: Jojo, to by bylo rozhodně lepší, a spolehlivější, snad tam má volné ty PCi sloty... Akorát jak se tak dívám, tak tem nikde není podpora OS WinXP, ale záleží co Hoki má za OS :), ikdyž myslímže by to mělo bezproblémů jet i na WinXP...J inak napadlo mě že bych na můj web dal podrobný návod jak složit PC, ikdyž je to více než primitivní věc, ale aspoň popsat coje co a tak... Bylo by po takovémto tématu ohlas ?
Adam 400 epp - sm CF2822
Yak-54 - halolet, sm microtex HCS 60/2-rozstřelen, čeká na stavbu nového Yaka nebo jiného éra...
F3K Vertex - od Leoše Svobody
PicooZ - ten se snad ani počítat nedá ;-)
kroxigor

#98 Příspěvek od kroxigor »

to už jsme celkem OT: takovejch návodů na inetu je co kam zastrčit a přišroubovat to nemá cenu psát. Větší problém je ve výběru a sladění komponent tak aby to nepadalo bylo stabilní a určený k účelu k jakému bude PC sloužit to už je alchymie :lol:
Za svou dlouholetou praxi jsem se setkal se spoustou bastlů kdy to sice bylo správně sestavené ale z nevhodných komponent, ale i na to už dnes jsou weby kde vycházejí pravidelně vhodné sestavy komponent pro určité účely.
Hoki
Kontaktovat uživatele:

#99 Příspěvek od Hoki »

Death píše:J inak napadlo mě že bych na můj web dal podrobný návod jak složit PC, ikdyž je to více než primitivní věc, ale aspoň popsat coje co a tak... Bylo by po takovémto tématu ohlas ?
Dej mi balsu a udělám akrobata do 2m, ale práce s PC je tak trochu mimo mě. Takže žádný "primitivní věc". Ani nevím co to mám mít to OS.
Kabriolin
Kontaktovat uživatele:

#100 Příspěvek od Kabriolin »

kroxigor píše:díky přeci jen vyhodit téměř 5k by bylo dost špatný kdyby to nefungovalo.
Stejně se asi ještě kouknu jestli to nemá někdo v okolí na vyzkoušení cena je vysoká a riskovat, že to nepude se mi nechce
to je ověřené létám tak o námého co má ovladač od pelikána ten do GAMEPORTU.V USB je šoupnutej jen klíč a dál se nevyužívá jeho vstupu.
s3030150

#101 Příspěvek od s3030150 »

no text entered...
Naposledy upravil(a) s3030150 dne stř 23.04.2014 17:29, celkem upraveno 2 x.
Kabriolin
Kontaktovat uživatele:

#102 Příspěvek od Kabriolin »

semir píše:to neni COM, ale GAMEPORT a je to rozdiel. treba hladat konvertor Gameport<>USB, ale to je problem zohnat.

!!Počkej to jsi možná špatně pochopil..nebo já???To gameport nepotřebuje redukci..šlape to s ním když zapojíš usb klíč...
kroxigor

#103 Příspěvek od kroxigor »

takže aby v tom byl pořádek GAMEBIRD jsem nikdy neměl a neviděl co tam je za konektor?
COM (canon 9pin)
Obrázek
COM (canon 25pin)
Obrázek
Game port (MIDIport)
Obrázek
(obrázky jsou ze strany PC tzn. na zařízení bude opačný konektor)

Pokud to je Game port tak není problém redukci dělá Pelikán
http://www.rcm.cz/index.php?nid=1085&lid=CZ&tabpage=15&taboffset=0&ts=1&oid=103012&epc=1HI1198
Kabriolin
Kontaktovat uživatele:

#104 Příspěvek od Kabriolin »

Trošku nedorozumnění...APDF můžeš lítat i přes MIDIport(gameport) bez redukce na USB.To vzniklo tak, že známej má právě ovladač od Pelikána s MIDIportem(gameportem) a lítá APDF.Podmínkou je jen zapojený klíč do USB co je k ORIGINÁLU.Pak vlastně je fuk přes co to máš připojený(ovladač) a prakticky stačí jen když ho vidí "Widle" v "herním zařízení" pak ho bude moc použít i APDF.
kroxigor

#105 Příspěvek od kroxigor »

tady se jedná o to k čemu má připojitelný ovladač Hoki jestli to je COM nebo Game. Někdo tu psal že game proto jsem sem dal ty obrázky aby se to poznalo. Jak psal je méně zkušený v oblasti PC proto ty obrázky.

Já mám ovladač USB ono ani jiné porty už na PC nemám.
Odpovědět

Zpět na „Simulátory a modelářský software“