Futaba T8?

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
Vitek

Re: T8FG

#91 Příspěvek od Vitek »

milost píše:To mame spolecne. Jak ses rozhodl?

Tak vzhledem k použitelným přijímačům do F3Káček to bude Futaba,přece jenom R6106 ( http://www.kostkamodelcentrum.cz/index. ... 743&styl=0 ) dostanu do trupu házedla snáž než Optimu 6ku ( http://www.kostkamodelcentrum.cz/index. ... 737&styl=0 ).Sice mě trochu mrzí že T8 nemá telemetrii napětí RX akumulátoru,ale velikost RX je prostě důležitější :D
jeremi
Kontaktovat uživatele:

#92 Příspěvek od jeremi »

Tak vzhledem k použitelným přijímačům do F3Káček to bude Futaba

Mylím, že jsi vybral dobře :) (F3K to neomlouvej :P ). Jinak v Praze Vaňouch má ty přijímače ještě o trošku levnější. Já jenom čekám a doufám, že se objeví i v nabídce HK (spolu třeba s R 6004 FF)
sramy
Kontaktovat uživatele:

#93 Příspěvek od sramy »

Taky si myslím, že T8 je dobrá volba, souhlasím s chybějíci telemetrií u Futaby, třeba se to změní, bylo by to fajn. Je pravda, že i bez ní lze létat :) .
Q X7S,Bolero,Q10,Rival,Limit,FW190,Flash,SK450,Viking2E,PikePerfect,Bf109,Aladin
www.lmkchotebor.cz
milost
Kontaktovat uživatele:

#94 Příspěvek od milost »

Vitek píše:
milost píše:To mame spolecne. Jak ses rozhodl?

Tak vzhledem k použitelným přijímačům do F3Káček to bude Futaba

U me to je zatim spis ,,Tak vzhledem k cene přijímačů to bude Hitec". Kdyz clovek opravdu chce, dostane prece i model lodi do lahve 8)

Ale vsechno ma svuj cas. Bude to jeste boj :wink:
Kdo je bez miny, ať hodí kamenem.
Dawe
Kontaktovat uživatele:

#95 Příspěvek od Dawe »

JK píše:Lacnejšie už ťažko, z USA sa ti oplatí z Tower Hobbies. Pokiaľ si u nich registrovaný zákazník, dostaneš zľavu 100 USD, podrobnosti som napísal tu http://www.jkmodel-pt.estranky.cz/clank ... na-2_4-ghz

Diky za odpoved, jeste bych se chtel zeptal, jestli je stejna jak pro evropsky trh? Menu v cestine a nekdo mne rikal ze by mohla pracovat v jinem rozsahu pasem, ze kazdy stat ma jine podminky na pasma pro vysilacky.
Jo a jeste ten prijimac co je u teto Futaby je pouze pro digi serva nebo aji pro analog?
Predem moc dik za info Dawe :wink:
JmX
Kontaktovat uživatele:

#96 Příspěvek od JmX »

Přijímač funguje na výstupech 1-8 i s analogovými servy, pro digitální serva si ho můžeš přepnout, pak jsou výstupy 1-6 digi.
***** Futaba T8FG Super *****
Hangár s podrobným popisem stavby mých modelů na osobních stránkách Jirkůf Blok = http://jirkufblok.blogspot.com
E-mail: pilot@ok-jmx.cz
jeremi
Kontaktovat uživatele:

#97 Příspěvek od jeremi »

Diky za odpoved, jeste bych se chtel zeptal, jestli je stejna jak pro evropsky trh? Menu v cestine a nekdo mne rikal ze by mohla pracovat v jinem rozsahu pasem, ze kazdy stat ma jine podminky na pasma pro vysilacky.
Jo a jeste ten prijimac co je u teto Futaby je pouze pro digi serva nebo aji pro analog?
Predem moc dik za info Dawe :wink:

No menu v češtině jsem tam měl tak hodinu a pak jsem tam dal angličtinu. Ale třeba ta "čeština" tak, jak se zobrazuje na displeji, někomu vyhovuje.
JK
Kontaktovat uživatele:

T8FG

#98 Příspěvek od JK »

Čeština tam je, ale je tak spackaná, že radšej som tam dal späť angličtinu. Uvidíš. Pásma - prepnúť sa dá na Francúzsko a "USA a zvyšok sveta", teda nie je problém. Servá fungujú akékoľvek, analógové, digitálne (Skúšal som Arced digital, Waypoint analog, Hitec analog, Futaba digital). Len na kanáloch 1-6, ak chceš využiť HS mód (vysoká rýchlosť prenosu dát=vysoká rýchlosť serv) musíš použiť servá digitálne a HS mód nastaviť.
T16SZ
Louda

#99 Příspěvek od Louda »

Pánove ještě k tomu rozhodování mezi Aurorou a a FG 8 , on MPX Evo 7 Pro jste neuvažovali?

Evo 7 PRO 2,4 vyjde cenově nastejno (pokud odhlídnu od nákupu za velkou louží) a má možnost telemetrie (s některými prijímači).
jeremi
Kontaktovat uživatele:

#100 Příspěvek od jeremi »

Pánove ještě k tomu rozhodování mezi Aurorou a a FG 8 , on MPX Evo 7 Pro jste neuvažovali?

Neznám možnosti Evo7 ve verzi Pro, ale pokud je pravda, že je to to samé jako Evo 9, jenom má 7 kanálů, tak pokud se budeš rozhodovat pouze možnostmi sw, tak s přehledem strčí Auroru i T8 do kapsy. Rozhodnout se musíš sám :D
Já se rozhodoval mezi Evo 9 a T8, protože 7. kanálů ja pro mě málo. Vyhrála T8 :)
milost
Kontaktovat uživatele:

#101 Příspěvek od milost »

Louda píše:Pánove ještě k tomu rozhodování mezi Aurorou a a FG 8 , on MPX Evo 7 Pro jste neuvažovali?

Jo, trefa. Přesně tyhle 3 jsou na výběrové listině. Žádnou další, která by splnila finanční a funkční požadavky už jsem nenašel. (OT - Má někdo snad ještě nějakej jinej návrh?)
Kdo je bez miny, ať hodí kamenem.
sramy
Kontaktovat uživatele:

#102 Příspěvek od sramy »

Louda píše:Pánove ještě k tomu rozhodování mezi Aurorou a a FG 8 , on MPX Evo 7 Pro jste neuvažovali?

Evo 7 PRO 2,4 vyjde cenově nastejno (pokud odhlídnu od nákupu za velkou louží) a má možnost telemetrie (s některými prijímači).
S tou telemetrií by mě to zajímalo, co založit vlastní téma MPX EVO 7, 9? Má jí někdo a jaké jsou zkušenosti? Díky
Q X7S,Bolero,Q10,Rival,Limit,FW190,Flash,SK450,Viking2E,PikePerfect,Bf109,Aladin
www.lmkchotebor.cz
Louda

#103 Příspěvek od Louda »

jeremi píše:

Neznám možnosti Evo7 ve verzi Pro, ale pokud je pravda, že je to to samé jako Evo 9, jenom má 7 kanálů, tak pokud se budeš rozhodovat pouze možnostmi sw, tak s přehledem strčí Auroru i T8 do kapsy. Rozhodnout se musíš sám :D
Já se rozhodoval mezi Evo 9 a T8, protože 7. kanálů ja pro mě málo. Vyhrála T8 :)

No já už Evo mám akorát 35 MHZ, takže řeším konverzi nebo nové nebo sestoupit na FG 8 kvůli osvědčenému FASSTu.
21nemo21

#104 Příspěvek od 21nemo21 »

niekoľko postrehov a dojmov k T8 pridám aj ja. Pred niekoľkými dňami som sa bol pozrieť na T8 a T10.
T8
- veľmi príjemne sa drží (držal som palcovo, pult som neskúšal)
- je ľahučká a malá
- kniply chodia výborne
- trochu zle sa dosahujú rotačné ovládače navrchu, človek pri tom brkne do kniplov, treba si zvyknúť
- rotačné pákové ovládače na bokoch sú podľa mňa úplne zlé. Jednak sú utopené v tele vysielača, jednak idú hrozne ztuha.
- dotykové ovládacie tlačidlo je kapitola sama o sebe, hral som sa s ním len pár minút, určite by sme si na seba zvykli. Zachytil som na diskusiách problém s náhodnými dotykmi a zmenami parametrov počas letu. Na rcgroups sa to riešilo tiež, myslím, že zamykanie rieši upgrade softu
- spracovanie T8 je dobré, nič nevŕzga ani sa inak nehýbe. Mne osobne sa páčila viac v reále, ako na fotkách, je to môj názor.

T10
- na vzhľad sa mi páči viac ako T8, no spracovaním je na tom o trošku lepšie T8
- mimochodom, aj T10CG má guľočkové ložiská, rovnako ako T8
- s ovládaním som sa trošku hral, koliesko chodilo v pohode, tlačidlá reagovali na každý jeden dotyk, som zvedavý, koľko vydrží ten joystick
Na dlhšie hranie nebol čas, takže jednotlivé programovacie možnosti oboch rádií sú nad rámec môjho príspevku

Celkovo by som to teda zhrnul tak, že mne osobne sa viac páči vzhľad T10. T8 ma prekvapila, za tie peniaze je to fajn rádio. Škoda, že šetrím na T12FG, inak by som kúpil T8:)
JmX
Kontaktovat uživatele:

#105 Příspěvek od JmX »

21nemo21 píše:- dotykové ovládacie tlačidlo je kapitola sama o sebe, hral som sa s ním len pár minút, určite by sme si na seba zvykli. Zachytil som na diskusiách problém s náhodnými dotykmi a zmenami parametrov počas letu. Na rcgroups sa to riešilo tiež, myslím, že zamykanie rieši upgrade softu

To je hovadina, zamknutí se provede jedním stiskem, nemusíš nic nastavovat ani apgrejdovat.
***** Futaba T8FG Super *****
Hangár s podrobným popisem stavby mých modelů na osobních stránkách Jirkůf Blok = http://jirkufblok.blogspot.com
E-mail: pilot@ok-jmx.cz
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“