Extra MX 58 Precision Aerobatics
Tak jako... mám doma dva PA trupy po ráně a oba jsou snadno opravitelný. Z toho MXka co šla kolmo na zem po pilotní chybě (ne mojí) a Ultimate co šel na zem, pak opraven, pak do vody, a skoro opraven. Ono to dřevo snese (nejen k mému překvapení) docela dost. Ale někteří tomu prostě nechtějí věřit, nevadí... Ona obecně dobrá dřevěná konstrukce snese poměrně dost, a v kombinaci s uhlíkem to je ještě lepší. IHMO.
Vertigo 2m, Extra 330SC, Supertrino F3P (54g)+Lantsov 15", RCFactory Extra 330LT, JETI DS16
Já sem se chtěl jenom pochlubyt a nějak se to zvrtlo
.Tak mam teda ješte dotas na to futro, v te motorove přepašce mam udělat vječi otvor aby tam to futro vlezlo viz foto http://koko32.rajce.idnes.cz/EXTRA_MX/#STA40092.jpg dik
no ne ze nezbyvalo..ono se rozpadlo
Pametas?? ten nouzak do travy po zadech tusim?? a jeste vyhral
a to se jeste krotil
..snadno opravitelny to je. Pokud to umis
Zkratka je to chatrny..vubec nedoporucuju novackum 3D.
Nebo takhle, pokud na to nekdo ma a muze si kupovat, tak neni problem nic.
Nojo, tak Votavovo tlačené obraty pod plynem... to byla otázka času. Jak je možné, že vyhrál, je mi záhadou. Vzhledem k pravidlům bych to viděl na naprosto brutální a nepochopitelnou chybu bodovačů
Mimochodem, v jeho Sučku bylo lože baterek (které povolilo) z 3mm překližky. Extra MX ho má silnější a pevnější, a to váží cca třetinu
A pak že sebart umí dělat letadla 
Mimochodem, v jeho Sučku bylo lože baterek (které povolilo) z 3mm překližky. Extra MX ho má silnější a pevnější, a to váží cca třetinu
Vertigo 2m, Extra 330SC, Supertrino F3P (54g)+Lantsov 15", RCFactory Extra 330LT, JETI DS16
no vidis...takze souhlasis, ze kdyz budes chtit, tak to ve vzduchu rozlames jak nic
s kolegou kdyz sme na to koukali, tak sme si rikali, ze to letadlo to nemuze vydrzet a pak to prislo..
jinak tam letala i Extra MX samozrejme. Ale to je zase mensi, takze ta nachylnost je preci jenom mirnejsi. Ale ja bych se nebal toho v letu, spis bych se bal crashe..ono ted se to tady hezky pise, pak kdyz s tim udelas v nozi hvezdu a nic z toho nezbude, je ponekud horsi..a kdo si nechce povodit nuz nad zemi
co nejnize samozrejme
dyt i ty sam s halakem dres kridlem o zem
dneska se vsechno mota nad zemi, cim niz, tim lip
a prave proto to chce uplne jinou metodu...tohle je styl 10 let starej.
proto sem psal Diablotin v novem kabate..
ja vim, ja sem hroznej.
A navic to je rychlej previt, preci jenom optimalni 3D by melo byt super hodne letadlo, zvladnout vsechno s noblesou.
...a proto neexistuje nic lepsiho nez YAK 55..tomu ja rikam ero.
Genialni konstrukce s genialnim designem. Absolutne ucelove super letadlo, ktere je mimochodem nadherne. Uz jenom ze je konstruovano cele v ose. Nemuze byt nic lepsiho. O kulatem soumernem trupu ani nemluvim..defakto Thunder je nodobej Yak 55..
s kolegou kdyz sme na to koukali, tak sme si rikali, ze to letadlo to nemuze vydrzet a pak to prislo..
jinak tam letala i Extra MX samozrejme. Ale to je zase mensi, takze ta nachylnost je preci jenom mirnejsi. Ale ja bych se nebal toho v letu, spis bych se bal crashe..ono ted se to tady hezky pise, pak kdyz s tim udelas v nozi hvezdu a nic z toho nezbude, je ponekud horsi..a kdo si nechce povodit nuz nad zemi
dyt i ty sam s halakem dres kridlem o zem
a prave proto to chce uplne jinou metodu...tohle je styl 10 let starej.
ja vim, ja sem hroznej.
A navic to je rychlej previt, preci jenom optimalni 3D by melo byt super hodne letadlo, zvladnout vsechno s noblesou.
...a proto neexistuje nic lepsiho nez YAK 55..tomu ja rikam ero.
Genialni konstrukce s genialnim designem. Absolutne ucelove super letadlo, ktere je mimochodem nadherne. Uz jenom ze je konstruovano cele v ose. Nemuze byt nic lepsiho. O kulatem soumernem trupu ani nemluvim..defakto Thunder je nodobej Yak 55..
Ale prd, psal jsem, že sebart jde rozložit, a MXka je mnohem pevnější, i když je menší (konkrétně to lože baterek). On totiž PA designer s tím chvíli lítá, než to pustí do výroby. Seba už má jméno, tak na to se... kašle, viz Sebach, se kterým mají lidi problém s těžištěm atd.
Ta mxka má na můj vkus trošku méně trupu, ale diablotin to rozhodně neni. Proti diablotinu má trupu pořád hodně, nožák letí docela v klidu, kopáče lítá super... o tom si člověk s diablotinem mohl nechat jenom zdát.
A yak 55 mě jako předloha moc neuchvátil... Já jsem spíš na modernější stroje
Ta mxka má na můj vkus trošku méně trupu, ale diablotin to rozhodně neni. Proti diablotinu má trupu pořád hodně, nožák letí docela v klidu, kopáče lítá super... o tom si člověk s diablotinem mohl nechat jenom zdát.
A yak 55 mě jako předloha moc neuchvátil... Já jsem spíš na modernější stroje
jasan...tak samozrejmne Diablotin je 15 let stare letadlo s uplne jinou konstrukci, ale vsechno od nej pochazi. Trupu to ma malo..defakto plocha kridla to vsechno zachranila.
..no moderni..kdyz moderni nelitaj
a kdyz je moderni, tak stejne vychazi z ruske historie
..tohle je proste letadlo...a je jedno jak je velky
http://www.youtube.com/watch?v=x4TFwNytVSg
neskutecny...
..no moderni..kdyz moderni nelitaj
..tohle je proste letadlo...a je jedno jak je velky
http://www.youtube.com/watch?v=x4TFwNytVSg
neskutecny...
jj, ted je Extra v kurzu
no je to porad dokolecka ..SU, Yak, Extra..obcas se blejskne nejakej Edge
ono defakto kdyz tomu das spravne konstrukcni prvky, tak ten tvar uz muze byt jakykoliv. Kdyz ho tedy prizpusobis 3D.
Pokud se budes drzet nejake maketovosti, tak to litat nebude. (3D)
viz treba EXTRA MX
..a proto si myslim, ze idelani je kulatej (robusni) trup a vse v ose..z toho me vyplyva jako nejidealnejsi YAK55. Nebo aspon ma proto vsechny predpoklady. Takze vsechny letadla na bazi tohoto stroje musi letat dokonale. No proste pan Yakovlev byl trochu napred..
ono defakto kdyz tomu das spravne konstrukcni prvky, tak ten tvar uz muze byt jakykoliv. Kdyz ho tedy prizpusobis 3D.
Pokud se budes drzet nejake maketovosti, tak to litat nebude. (3D)
viz treba EXTRA MX
..a proto si myslim, ze idelani je kulatej (robusni) trup a vse v ose..z toho me vyplyva jako nejidealnejsi YAK55. Nebo aspon ma proto vsechny predpoklady. Takze vsechny letadla na bazi tohoto stroje musi letat dokonale. No proste pan Yakovlev byl trochu napred..
Napřed? tyjo, co je na té mrkvi napřed?
Je to typická ukázka jak z mála udělat použitelnou věc. Ale jinak skutečnej yak je dost mizerný letadlo. těžký, neobratný... S edge, extrou, MX 2, Slickem a dalšíma to nelze srovnávat.
Na druhou stranu, ani dokonalý F3A dneska nemají všechno v ose
Na druhou stranu, ani dokonalý F3A dneska nemají všechno v ose