T-rex 450 Pro - zkušenosti
Kurde to maj seci štěstí
, já na TR450 můžu dát dopředu leda tak jen baterku. JInak mám satelit tam jak nekdo dává gyro nahore na držák ocasni trubky, zespodu mam gyro, regl na boku z venku uprostred rámu z jedný strany z druhé strany přijímač z venku vzadu na bočnici. Je to tak kuli těžišti a kuli tomu aby vse bylo od sebe co nejdále a zároven více vzadu v rámci možností. Nevím čím to je baterku mám Hyperion 2200mAh, 35C na horním držáku baterie. Klidne to nafotím a treba mi nekdo poradí jak to lépe udelat..
Myslim, ze by regl nemel byt bliz jak 3cm od prijmace, je to v manualu. Takze do spise bych prijmac nerval.
Ja mam regl vepredu, prijmac v trupu (presne tam sedne na dno Spektrum 6110), mel jsem z toho strach, ale bezvadne se to povedlo a proti hruzam co jsem videl na netu (treba plapolajici drat od gyra do zadniho serva) je to parada.
Ja mam regl vepredu, prijmac v trupu (presne tam sedne na dno Spektrum 6110), mel jsem z toho strach, ale bezvadne se to povedlo a proti hruzam co jsem videl na netu (treba plapolajici drat od gyra do zadniho serva) je to parada.
- Kenny McCormick
psena píše:Myslim, ze by regl nemel byt bliz jak 3cm od prijmace, je to v manualu. Takze do spise bych prijmac nerval.
Mam angl. manual na rexPRO, a nenaseiel som o prijmaci vobec nic, ani kde ho mam instalovat.
Takze ho mam 2cm od seba predeleny karbonovou spodnou doskou, len tie kable od motora sa ho skoro dotykaju. Naskladal som to tam ako sa najlepsie dalo, som s tym velmi spokojny
Buduci tyzden hlasia pocasie 10 stupnov nad nulou
- pkotatko
- Kontaktovat uživatele:
2,4GHz si nechá líbit daleko víc než 35MHz. To je jasné. Ale úplně bych na to nespoléhal. 35-ka mi sice občas kopla do řízení, ale dalo se s tím letět. Bylo to vždy v levé zatáčce napravo ode mne. Problém je, že když se něco stane s 2,4, tak než se znova chytne, je heli na zemi.
Bell 206, Mi-8, nejaka letadla, Jeti DS-16
Kenny: Ja to mam na strane 18 andglickeho navodu (tam kde jsou obrazky dvou variant umisteni reglu, bud predek nebo bok pod rotorem) a tam v pravem spodnim rohu obrazku je psano tucne:
NOTE: when installing the speed controler, please keep a distance at least 3 cm from the reciever to avoid any interference.
Tak nic , to neni narizeni, to te jen prosi
Je jasny ze uz to mas slozeny, tak to se nikomu prehazovat nechce, ale me by to asi nedalo spat
NOTE: when installing the speed controler, please keep a distance at least 3 cm from the reciever to avoid any interference.
Tak nic , to neni narizeni, to te jen prosi
Je jasny ze uz to mas slozeny, tak to se nikomu prehazovat nechce, ale me by to asi nedalo spat
- Kenny McCormick
XB8R píše:Používá někdo u setového regulátoru ALIGN RCE-BL35X governor mód? Já jsem ho zkoušel zapnout a je to katastrofa, stejně tak jako u T-Rexe 450S, kterého jsem kdysi měl. Při zapnutí governoru začne hrozně kmitat ocas. Tak jsem snižoval a snižoval zisk gyra, ale to zase nedržel ocas. Otáčky jinak drží a tak bych řekl, že tento régl je docela šmejd. Nakonec jsem tam dal Kontronik Jazz 40-6-18 a teď to chodí naprosto skvěle. Nový motor 450M funguje nádherně, má pěkný čistý zvuk a je dostatečně výkonný. Trochu se hřeje, ale není to tak hrozné. U motoru mi trochu vadí ty tvrdé vývody vinutí - člověk má obavy vývody trochu přihnout, aby nedošlo ke zlomení. Zpracování dílů je až na kabinu moc pěkné. Kabina je křivá a přišla mi popraskaná, ačkoliv obě krabice ve kterých byl Rex zabalen byly nepoškozené. Kabina je barvena tak, že je potištěna a pak je na potisk "navalena" vrstva bezbarvého laku o tloušťce snad 1 mm. Samozřejmě že ten lak potom praská, odlupuje se a kabina pak nevypadá hezky. Pěkné kabiny mají tady - http://www.canomod.com/shopping/index.p ... 582cd3b432 a tady http://www.canomod.com/shopping/index.p ... 00152c44a7 . Dále jsem zvědav, kolik vydrží ložiska. Mám zkušenosti, že moc dlouho ne, protože třeba na hlavní hřídeli mají vakl už jako nová. To je ale bolest snad všech T-Rexů, Mini Titanů atd. Já jsem zatím T-Rexe 450 Pro zatím zkoušel vzhledem k počasí jenom zaviset doma a tak jsem zvědav, jak bude létat. Zatím slyším samou chválu a tak ty drobné nedostatky snad vynahradí dobré letové vlastnosti. Nějak moc jsem se rozepsal
Používá tedy někdo governor u setové regulátoru, nebo používáte křivky plynu?
Logo 500 VBar, nano CPX
U reglu od Alignu nezbývá asi nic jiného než používat křivky. Dnes přišel T-Rex 450 Pro kamarádovi a má stejně doprasenou kabinu jako jse měl já - nakydaná silná vrstva bezbarvého laku, která byla popraskaná a kabina je vzadu křivá(krabice byla stejně jako o mě netknutá). Align prostě ty kabiny neumípsena píše:Ja litam na krivky, teda litam...hmm visim.
Sledoval jsem, ze je tezky vysledovat celkove co je lepsi (i v pripade dobrych reglu) , proste kazdy lita jinak a kazdy zpusob ma sve zastance a proto kdyz jsem cetl, ze REGL od Alignu neni uplne ideal, tak byla jasna volba krivek.
Logo 500 VBar, nano CPX
Ano nadsenej taky docela jsem, ale ne na 100%, vadi me spatna geometrie zadni vrtulky, ktera pokud ma nekdo vyssi naroku musi resit upgradem. Jde o rozsah, i kdyz vse nasdtavim na maximalni hodnoty, tak mam piruetu strasne pomalou. Jak v simu tak i na vidich ostatni 450ky udelaji otocku tak za cca 1 sec a ja ji mam za 2.
Udelal jsem tedy domaci ugrade, jsou dve varianty, jedna je http://www.helifreak.com/showthread.php?t=132747 video s nazvem Simple Tail mod! Flip the grips! (70 Megs) , neni to spatny, ale neresi to nic extremne, jen opravdu o milimetry.
Lepsi upgrade, pokud nekomu chybi vetsi rozsah vrtulky (a tim padem rychlejsi piruety a take vyreseny problem s nastavenim gyra GP750) je tento:
http://www.helifreak.com/showthread.php?t=142911
Muzu doporucit, vetsi rychlosti se da asi jeste v kombinaci s touto upravou dosahnout jinymi listy vrtulky.
Ale pro me je 3D jeste hudba daleke budoucnosti.
Kdyz procitam fora, tak mam nekdy pocit, jakoby tento problem nemeli uplne vsichni, nekteri jsou totiz naprosto spokojeni a take na videich n aouytube jsem videl Procka se tocit tak rychle jak je to s moji dellou vrtulkove osky technicky nemozne.
Ma tu nekdo Procko v origo stavu, ktery pri maximalnim vychylce rudderu lita priblizne takto? viz pirueta na zacatku videa: http://www.youtube.com/watch?v=e3wJ66H3U4A
Udelal jsem tedy domaci ugrade, jsou dve varianty, jedna je http://www.helifreak.com/showthread.php?t=132747 video s nazvem Simple Tail mod! Flip the grips! (70 Megs) , neni to spatny, ale neresi to nic extremne, jen opravdu o milimetry.
Lepsi upgrade, pokud nekomu chybi vetsi rozsah vrtulky (a tim padem rychlejsi piruety a take vyreseny problem s nastavenim gyra GP750) je tento:
http://www.helifreak.com/showthread.php?t=142911
Muzu doporucit, vetsi rychlosti se da asi jeste v kombinaci s touto upravou dosahnout jinymi listy vrtulky.
Ale pro me je 3D jeste hudba daleke budoucnosti.
Kdyz procitam fora, tak mam nekdy pocit, jakoby tento problem nemeli uplne vsichni, nekteri jsou totiz naprosto spokojeni a take na videich n aouytube jsem videl Procka se tocit tak rychle jak je to s moji dellou vrtulkove osky technicky nemozne.
Ma tu nekdo Procko v origo stavu, ktery pri maximalnim vychylce rudderu lita priblizne takto? viz pirueta na zacatku videa: http://www.youtube.com/watch?v=e3wJ66H3U4A
- Kenny McCormick
psena,
podobny problem riesim tiez.
Po upgrade smykatka mam este mensi uhol nabehu listov, ako s povodnym. Tie dve plastove ramena, ktore sa skrutkuju od smykatka ku gripom, su na upgradovanom totiz dlhsie. Povysunutie unasaca gripov som uz vyskusal, ale myslim ze sposobuje zvysenie vybracii na chvoste.
Vyskusam este vymenu listov za vecsie /uz ich mam/, ale o tom otoceni gripov a reverze gyra som nevedel.
Myslim, ze najvecsi problem su prave tie dve ramienka, keby ich robili kratsie, bolo by po probleme.
Dufam ze vam nevadi, ze vam tu pisem do temy, aj ked som vlastnik len kopie PRO. /Tarot/
podobny problem riesim tiez.
Po upgrade smykatka mam este mensi uhol nabehu listov, ako s povodnym. Tie dve plastove ramena, ktore sa skrutkuju od smykatka ku gripom, su na upgradovanom totiz dlhsie. Povysunutie unasaca gripov som uz vyskusal, ale myslim ze sposobuje zvysenie vybracii na chvoste.
Vyskusam este vymenu listov za vecsie /uz ich mam/, ale o tom otoceni gripov a reverze gyra som nevedel.
Myslim, ze najvecsi problem su prave tie dve ramienka, keby ich robili kratsie, bolo by po probleme.
Dufam ze vam nevadi, ze vam tu pisem do temy, aj ked som vlastnik len kopie PRO. /Tarot/